

בייגלס – קסם, הכי הכי, שיש, קל ופשוט להכנה, בריא וטעים בטירוף
יש ויש.
יש יותר ויש פחות.
אבל כשיש הכל, זה אושר.
אתם לא רוצים לדלג על האושר הזה.
קסם זה פה.
לפני 3 שנים העלתי פוסט עם מתכון מוטרף ללחמניות עוד יותר מוטרפות, שהפיל את הבלוג, עם עשרות כניסות, ובצדק.
כי עבורינו, הטבעוניסטים הבריאותיסטים, לעלות על שידרוג כזה, זו מתנה שאין כמותה.
לא הלאה בסיפורים, אך אחרי הפצרות ולא מעט בקשות והודעות, להעלות עוד אופציה, שתיהיה כן אח ורע לקודמו, אך עם עוד שידרוג בהכנה ומצרכים עוד יותר פשוטים מההוא😳

המתכון המדובר, שבכל מקרה שווה, שווה ביותר, להתנסות איתו,
לחמניות מהממות, מהירות הכנה, מזינות, עם 3 מרכיבים עיקריים וכלי אחד מלוכלך…
אצלי, הילדים, כולל כולם, אוהבים, ובעיקר מעדיפים, מכל מאפי הבית, בייגלס ופיתות.
נחזור אל הקסמונים הללו,
עשויים קמח כוסמין מלא, מלא מלא.כן, כן, אני קונה, גרעיני כוסמין, אחיהם של החיטה, טוחנת בעזרת הבלנדר השובב שלי, לקמח.הכי הכי, טרי שיש!!!
חסכוני, אקולוגי, טעים שאין לתאר את ההבדל, את התוצאה הסופית של מאפים העשויים מקמח טרי, שנטחן בסמוך להכנה, לקנוי.

הרעיון שעמד מאחורי הלחמניות ההן, היה להגיע, שהמאפה יהיה, רך, קליל, בטעם, רכות, עסיסיות, של לחמניות גבינה של פעם.
מעבר לכך, תמיד אותו קו מחשבה, שלהקפיץ כל מנה/מתכון, מבחינה תזונתית,
שניתן לעשות V על חלק ממה שרצוי שיכיל התפריט היומי שלנו ושל הילדים…
אלו אהובות על הבת שלי, ככה, כמו שהן, מבלי למרוח כלום…
אז לשם חתרתי,
לשם אני חותרת גם היום, עם המתכון הזה, המקסים, של הביגלס.
הזמן עובר, ושידרוגים, טכניקות, שילובים ועוד רעיונות, מקדמים אותי ואותנו עוד צעד הלאה, מכל הבחינות.

איחוד רעיונות וכוחות, הביאונו הלום.
ביקשתם לחמניות מקמח כוסמין מלא,
ביקשתם מהירות וקלות להכנה,
עם מרכיבים שברור שיהיו בכל בית…כמעט.
את הטופו, שלא כולם אוהבים אותו, לא תמיד בנמצא,
המרתי למין סוג של ריווין עשוי חלב סויה, בטכניקה מדליקה ומהירה,
הפחתתי שמן, המאפים ללא שמרים, אלא טיפה של סודה לשתיה ואבקת אפיה.
וזהו, ז ה ו !!!!
לא תאמינו כמה משגעים הם יוצאים.כמה רלים להכנה, כמה מתגמלים, והנה, תמיד יש פתרונות, משודרגים,
מפנקים ו מ ז י נ י ם .

בייגלס – קסם, הכי הכי, שיש, קל ופשוט להכנה, בריא וטעים בטירוף
6 בייגלס
המתכון:
המצרכים:
2.5 – 3 כוסות קמח כוסמין מלא טרי או קנוי
3/4 כפית אבקת אפיה + 1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף שמן זית, לא חובה
מלח עשבים
1 כוס חלב סויה לא ממותק + 1 כף חומץ
להברשת המאפים לפני האפייה: לערבב בקערית, כפית סילאן טבעי, 2 כפות חלב צמחי, מעט שמן זית
לפיזור וקישוט מעל: שומשום בהיר/שחור, קצח, פרג, גרעיני חמניה, פתיתי קוואקר
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 175 מעלות.
נתחיל קודם כל, בהכנת הריוויון, לתוך כוס החלב, להוסיף את החומץ, לערבב ולתת לנוח כרבע שעה.החלב, הופס, קסם, הופך כמעט ליוגורט.
לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה.
לחמם תנור ל 175 מעלות.
בקערה, קמח – רק 2 וחצי כוסות (את המחצית נשאיר אם יהיה צורך), מלח עשבים, אבקת אפיה + סודה לשתיה, את הריוויון שהכנו, מבעוד מועד, ואת שמן הזית, אם בחרתם לשלבו. ממש לא הכרחי.
להתחיל ללוש, הבצק רך ולח.עד שהוא ממש מתכדרר לכדור.את מחצית הקמח הנוספת, יש להוסיף במידת הצורך.חשוב שהבצק ישאר רך אך לא דביק מדי.
להוציא את הבצק, למשטח עבודה נקי ויבש.
לגלגל לגליל, לחלק ל 6 חלקים שווים.לגלגל כל חתיכה לכדור.כל כדור לגלגל לנחש ולחבר את שתי הקצוות.היטב.לצורת בייגל חמוד.
להעבירם לתבנית.
להבריש בתערובת המוכנה, לפזר מה שאוהבים: שומשום, קצח, גרעיני חמניה, פרג, פפריקה….
להכניס לאפיה של 25 דקות, עד שהם אפויים טוב, זהובים, חתיכים ומריחים…
תנו להם כמה רגעים להתקרר ותהנו!
מה עם איזו גבינת למריחה??? בטעם טבעי, אולי מתובלת…חייבים אותה!!!
גבינת סויה ביתית
ותמיד מוזמנים לבקר אותי גם ב: אינסטוש


באיזה תערובת מוכנה מברישים את הבייגל? כל המרכיבים מיועדים לבצק…
הי יונה, מפורטת באמצע המתכון, בין המרכיבים לאופן ההכנה
הי, את חושבת שאפשר לעשות איתם גם לחמניות המבורגר (טבעוני כמובן) או רק הבייגלס האלה?
הי עינב, לא ניסיתי, אך למה לא? תכיני אותן קטנות…
נראה נפלא, כמה ללוש (יש לי אפשרות רק ללישה ביד כי אין מיקסר)?
מרגישה לפעמים לישה כמה שיותר ארוכה חשובה ולפעמים הורסת את הבצק ואשמל לקבל מעט ותר פרטים לגבי לישת הבייגלים כדי להכין 🙂 תודה!
הי אורנית יקרה, תודה רבה.לישה ידנית קלה ומהירה, עד שנוצר בצק
האם אפשר להשתמש בחלב צמחי אחר מלבד סויה? כמו שיבולת שועל או שקדים
לא, מכיוון שיש תהליך גיבון של חלב הסויה עם החומץ.
תודה רבה על מתכונים נהדרים. לגבי הכנת הקמח לבד, איזה משקל של גרעיני כוסמין צריך בשביל 3 כוסות קמח? איך טוחנים בבלנדר, בעזרת איזה חלק, לא טענתי אף פעם חוץ משקדים במעבד מזון.. המון תודה
בשמחה קרן.אני לא מודדת פר מתכון, אלא טוחנת כבר שיהיה לעוד דברי מאפה.חייבת בלנדר שיש בו את האופציה לכך.
יצא נהדר! פעם ראשונה שיוצאות לי לחמניות שבאמת נראות ומרגישות כמו לחמניות.לילדים היה חסר קצת סוכר…אבל אני נהניתי למרוח ממרח אבוקדו או גבינת טופו
הי תמר יקרה, איזה כייף!!! גם אני התענגתי עם גוקומולי וסלסה מקסיקנית.
הכנתי מיזה לחמניות עם חלבון (חיטה (גלוטן) בנגלה אחת ואפונה בשניה.) טרם טעמתי. אבל הכלב מוסר שטעים
כלב זה חשוב…לא פחות