כבר זמן שאני זוממת על ארוחת בלינצ'ס כייפית.
אבל, לבסס את הבלינצ'ס לא על קמחים, לא על גלוטן, אלא על קטניות מלאות ושלמות.
שהמנה תיהיה סופר עשירה ומזינה.
גלוטן יש לנו מספיק בתפריט, חלבונים משובחים לא בטוח…
המילוי נפלא, גם הוא מבוסס טופו ועדשים, עוד בוסט חלבוני נהדר.
הקיצ, ארוחת חלבון מהצומח!!!
הרוטב, פינוק קטן.
בלינצ'ס טבעוני, ללא גלוטן – במילוי 'בשר' – ברוטב פטריות
המתכון:
המצרכים:
לבלינצ'ס:
3/4 כוס עדשים צהובות או כתומות
3 כפות קמח אורז מלא
מים – נתחיל עם כוס וחצי – בהתאם להוראות ההכנה
למילוי:
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס עדשים שחורות לאחר בישול
300 גרם טופו מסונן ומפורר לפירורים
1 פלפל ירוק קטן
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
1 כפית אבקת שום
מלח עשבים לפי הטעם
1 כף קורנפלור/קמח טפיוקה
לרוטב הפטריות:
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות דק
1 בצל קטן
1 שן שום
1 כוס קרם קוקוס
1 כף קמח אורז/קורנפלור
מלח עשבים, פלפל שחור טחון טרי
להגשה: פטרוזילה קצוצה, צנוברים טריים או קלויים קלות, גבינצ טבעונית
אופן ההכנה:
נשטוף היטב את העדשים.נשרה במים כשעה.
בינתיים נכין את המילוי:
נטגן ב 1 כף שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף פלפל ירוק קצוץ דק, שום, לטגן עד הזהבה.
להוסיף טופו, סחוט מנוזלים, מפורר קטן קטן ולטגן יחד כמה דקות, עד שהטופו מזהיב גם.
להוסיף שאר המצרכים והתבלינים, לערבב, מעט למעוך, לטעום, לתקן טעמים אם צריך.הטקסטורה טוב שתיהיה מעט דביקה ופחות פירורית.לקרר לגמרי.
נכין את הבלינצ'ס:
נסנן את העדשים. נעביר לבלנדר, עם כוס וחצי מים, קמח אורז, תבלינים. נטחן היטב. נוסיף מעט מלח עשבים ופלפל שחור טחון טרי.נבלנדר שוב.לטחון טוב טוב, ללא גושים כלל.
הבלילה צריכה להיות נוזלית, ממש כמו קרפ ולא כמו פנקייקס. בהתאם לזה תוסיפו מים, עד שתגיעו למרקם הרצוי.
במחבת נון סטיק, עם טיפה של שמן זית, להכין את הבלינצ'סים. לקחת עם מצקת, עם טוסיק המצקת, לשטח ולפזר את הבלילה לצורת עיגול דקה.
לטגן 1 דקה ולהפוך. לעיתים, יש צורך, להוסיף מעט מים ולבלנדר שוב, הבלילה מסמיכה מעצמה.
לערום את הבלינצ'ס על צלחת, ניתן לכסות במגבת כותנה, לשמירת לחות ורכות.
לגלגל את הבלינצ'ס עם מילוי, בנדיבות, לסדר בתבנית קטנה.בשתי קומות.
נכין את רוטב הפטריות:
בסיר קטן, נחמם מעט שמן זית.נפרוס בצל ופטריות לפרוסות דקות, את שן השום נכתוש.
נטגן מעט עד הזהבה בצל ושום, נוסיף פטריות, נטגן יחד כמה דקות.בקערית נערבב היטב את קרם הקוקוס עם קמח אורז/קורנפלור, תבלינים, נשפוך על תערובת הירקות, להוריד לחום נמוך, לערבב עם כף עץ, עד הסמכה ולקרר.
נפזר מחצית מרוטב הפטריות, על הבלינצ'ס, מעל גבינצ (לא חובה כלל), נכניס לאפייה קצרה בתנור.8-10 דקות.להוציא, לפזר פטרוזיליה, צנוברים.
להגיש על מצע של רוטב פטריות.
לסרטון הכנה, כנסו ללינק הזה:
סרטון הכנה באינסטה