בלינצ'ס טבעוני ללא גלוטן – ממולא בגבינת סויה ונילית, תותים ושקדים
המתכון:
לבלינצ'ס:
המצרכים:
1 כוס קינואה לבנה, מושרית לילה (ניתן להעבירה גם להנבטה)
1 כפית אבקת אפייה אורגנית
1 כף סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית שמן קוקוס/שמן נייטרלי בטעמו
מים בין 2-4 כוסות (אפרט באופן ההכנה)
לגבינת הסויה:
גבינת סויה ביתית בכמות של 1/2 ק"ג, לאחר ההכנה, הטחינה והתיבול
1 כוס תותים קצוצים
3 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שקדיפ קצוצים/פרוסים
טיפה של גרידת לימון
אופן ההכנה:
הבלינצ'ס:
להעביר לבלנדר חזק את כל המצרכים, עם 2 כוסות מים תחילה.
לאט לאט להוסיף עוד ובהתאם לצורך, הבלילה צריכה להיות בסמיכות של קרפים/בלינצ'ס ולא של פנקייקים.
לטחון היטב, היטב.להשאיר את הבלילה לנוח בבלנדר כמה דקות ושוב לטחון היטב כמה דקות.
חובה מחבת טובה, נון סטיק.
אין צורך לשמן את המחבת.
לקחת כמות של חצי מצקת וליצור עיגול, בצורה ובגודל הרצוי.לוקח להן קצת זמן להזהיב, קצת סבלנות, ולהפוך לצד שני.להעביר למגש ולהמשיך עם כל השאר.
הגבינה:
כנסו לקישור, קראו והכינו גבינת סויה מהממתץניתן לבחור מלכתחילה חלב סויה בטעם וניל או רגיל ולתבל.עברו על כל שלבי ההכנה, זה פשוט וקל, מתקבלת גבינה משגעת, סמיכה, יציבה וטעימה.את הטחינה שלה לעשות ללא התותים.אם יש צורך להוסיף מעט מים/חלב צמחי כדי להגיע למרקם גבינה סמיכה מאד!!! טעמו, הוסיפו מה שחסר, אולי המתקה…
ההרכבה:
למלא כל בלינצ'ס בכף וחצי מלית גבינה מוכנה וטעימה.את המלית להניח בשליש הקרוב אליינו, לגלגל מעט, לקפל את הצדדים ולהמשיך עם הקיפול בכדי שתיווצר מעטפונת עגולה נאה וחביבה כזו.
פיזרתי מעל מעט אבקת סוכר ביתית, מעט שקדים…אפשר מעט סירופ מייפל, ת ה נ ו !!!
ותחגגו!
אפשר עם גבינת סויה קנויה של תנובה?
לסנן נוזלים
אין קישור למתכון למתכון גבינה. רק לרכיבי המילוי.אנא צרפי מתכון. תודה רבה. אנסה
הי עדי,
ניתן להשתמש בבלינצ'סים כמו טורטיות לארוחת ערב?
הילדים שלי לא התלהבו מהטורטיות מהכוסמת וחשבתי להכין את זה במקום..
מה את אומרת?
הי טליה, בהחלט כן.
כוס קינואה לאחר השריה או לפני?
לפני
אפשרי להמיר חלב סויה בחלב שקדים?
לגבינה?
אם אני לא רוצה בלילינצ'ס מתוק, אפשר להוריד את הוניל וההמתקה? כל השאר דה-סיים?
בדיוק!!!
עדי, תודה על כל המתכונים הנפלאים.
מה צריך
להיות חם המחבת לבלינצ׳ס?
הי הי, בשמחה.תמיד טוב להתחיל כשהמחבת חמה.לרוב השניים הראשונים יוצאים מעט מקווצ'צ'ים….אותם נאכל בהנאה…
הי עדי, אפשר עם קמח קינואה?
באעזו כמות?
הי הי ליזי, בטוחה שאפשר, רק זה מתכון שונה.אין לי כמויות.מוזמנת לנסות.