בלינצ'ס טבעוני ללא גלוטן – ממולא בגבינת סויה ונילית, תותים ושקדים

ל ה י ט !!! כשכולם פה שקועים, בצלחת הבלינצ'ס,
עם האצבע מנגבים כל טיפת גבינה שנשארה על הצלחת,
מרימים מבט, נשאר אולי עוד אחד? שלושה? משהו?
סימנתי V ורצה לשתף לחברים…

וכל ההקדמה עוד לפני שסיפרתי כמה טעימים, עדינים, ריחניים,
בריאים, ביתיים, הכל כולל הכל,
נטולי גלוטן…

בלינצ'ס כאלה, מחוברים אצלי בחבלי ילדות וזכרונות,
לילדות, לחגיגת שבועות, שתמיד התרגשתי לקראתה.
ושני המאכלים החגיגיים שאהבתי במיוחד,
היו בלינצ'ס גבינה מתוקה ועוגת גבינה.
את עוגת הגבינה הראשונה, שיתפתי, ממליצה מאד להתנסות בה, היא דומה, מזכירה מאד את עוגות הגבינה הפשוטות, האפויות של הסבתות שלנו.

מה זה בריא?
זה זה שהכי קרוב למקור.
ואלו, הבלינצ'ס עשויים מקינואה.לא קמח קינואה.
קינואה לבנה, שיש להשיג בכל סופר, לשמחתינו.
הקינואה מגיעה אליינו מדרום אמריקה.יש סוגים שונים וניתן למצוא אותה גם בצבעים שונים. מכונה "דגן מדומה" בשל סיבות בוטניות, וגם בשל ההרכב יוצא הדופן שלה והאיזון המיוחד בין מרכיבי השומן, החלבון והשמן בה. מתייחסים אליה כדגן, בגלל שנצרכת כמו דגן ואף ניתן לטחון אותה לקמח, אך למעשה היא מגיעה ממשפחת התרד והסלק.
אני מתיחסת אליה כאל מזון על, היא מפוצצת יתרונות ומעלות, לכן עושה סלטות באוויר לראות איך כן לשלבה בתפריט היומיומי.
לאחר השרייה, וניתן בקךות אפילו להנביטה, ניתן להכין איתה מנות משגעות ומהפכניות.
היא נחשבת למזון שלם ואיכותי.ערכי החלבון בה גבוהים מאד, עשירה במינרלים, הויטמינים, בחומצות שומן מיוחדות שתומכות בבריאות הלב.
מכילה סיבים תזונתיים טובים, היא נטולת גלוטן, בעלת ערך גליקמי נמוך ומצויין, אינה מקפיצה ערכי סוכר בדם לאחר אכילתה…בקיצור, מקווה שהשתכנעתם מספיק, כדי להמשיך או ברגעים אלו להתחיל לשלב אותה בתפריט הבייתי.

המילוי שלהם מטריף בפני עצמו, עשוי מגבינת סויה ביתית, מתובלת כהוגן, מתקתקה,
מנוקדת בתותים אדומים וקטנטנים שצמחו להם בגינית (העציץ) הפרטית של ג'ויה, הבת שלי.

בלינצ'ס טבעוני ללא גלוטן – ממולא בגבינת סויה ונילית, תותים ושקדים

המתכון:

לבלינצ'ס:
המצרכים:
1 כוס קינואה לבנה, מושרית לילה (ניתן להעבירה גם להנבטה)
1 כפית אבקת אפייה אורגנית
1 כף סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית שמן קוקוס/שמן נייטרלי בטעמו
מים בין 2-4 כוסות (אפרט באופן ההכנה)

לגבינת הסויה:
גבינת סויה ביתית בכמות של 1/2 ק"ג, לאחר ההכנה, הטחינה והתיבול
1 כוס תותים קצוצים
3 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שקדיפ קצוצים/פרוסים
טיפה של גרידת לימון

אופן ההכנה:
הבלינצ'ס:
להעביר לבלנדר חזק את כל המצרכים, עם 2 כוסות מים תחילה.
לאט לאט להוסיף עוד ובהתאם לצורך, הבלילה צריכה להיות בסמיכות של קרפים/בלינצ'ס ולא של פנקייקים.
לטחון היטב, היטב.להשאיר את הבלילה לנוח בבלנדר כמה דקות ושוב לטחון היטב כמה דקות.
חובה מחבת טובה, נון סטיק.
אין צורך לשמן את המחבת.
לקחת כמות של חצי מצקת וליצור עיגול, בצורה ובגודל הרצוי.לוקח להן קצת זמן להזהיב, קצת סבלנות, ולהפוך לצד שני.להעביר למגש ולהמשיך עם כל השאר.
הגבינה:
כנסו לקישור, קראו והכינו גבינת סויה מהממתץניתן לבחור מלכתחילה חלב סויה בטעם וניל או רגיל ולתבל.עברו על כל שלבי ההכנה, זה פשוט וקל, מתקבלת גבינה משגעת, סמיכה, יציבה וטעימה.את הטחינה שלה לעשות ללא התותים.אם יש צורך להוסיף מעט מים/חלב צמחי כדי להגיע למרקם גבינה סמיכה מאד!!! טעמו, הוסיפו מה שחסר, אולי המתקה…
ההרכבה:
למלא כל בלינצ'ס בכף וחצי מלית גבינה מוכנה וטעימה.את המלית להניח בשליש הקרוב אליינו, לגלגל מעט, לקפל את הצדדים ולהמשיך עם הקיפול בכדי שתיווצר מעטפונת עגולה נאה וחביבה כזו.
פיזרתי מעל מעט אבקת סוכר ביתית, מעט שקדים…אפשר מעט סירופ מייפל, ת ה נ ו !!!
ותחגגו!