בראוניז מ ו ט ר פ י ם
בראוניז שוקו-פרג-מרציפן
השילוש המנצח
ללא אפייה~ללא גלוטן~ללא תוספת המתקה~טבעוני כמובן
הכל משתלב פה בשיא השיאים
החלטתי בעזרתכם כמובן, לא לוותר לפרג-פרד, הוא בהחלט מביא פה בומבה מדהימה.
עד כה, לא נכנס שום מתכון עם פרג לבלוג, הפרג הזה שנוי לו.
שנוי בטעמו, מרקמו, אבל תמיד תמיד, איפה שהוא עמוק, שמרתי לו כן, אמונים.
לא אהבתי אותו באוזני המן, גם לא בשמרים, אבל פה ושם, נפלתי על עוגה, צפופת פרג, לחה, רכה, ותמיד תמיד אהבתי שלצידה באיזו שהיא צורה, יבוא גם יבוא איזה שוקולד.
הבראוניז האלה, מופלאים, ממליצה כל כך להכין אותם.
הם מפתיעים, בביס הראשון וגם באחרון.
הם ללא קמחים, ללא אפייה, אז רק לדאוג שיהיו המצרכים, שלבטח בשוטף נמצאים אצלכם במזווה.
אפשר לשמור אותם במקרר או להקפיא עד 3 חודשים…אם תצליחו לשמור עליהם.
עוד ממתק בריאות, ששווה שיכנס לרשימה הקבועה.
ובטח ובטח בפורים…קצת בסימן חג.
בראוניז שוקו-פרג-מרציפן, ללא אפייה, ללא גלוטן וטבעוני כמובן
המתכון:
המצרכים:
לשכבת הבסיס:
1/2 כוס אגוזי לוז
1/2 כוס אגוזי מלך/פקאן
8 תמרים עסיסיים גדולים
3 כפות אבקת קקאו איכותית
1 כף מלאה שמן קוקוס
לשכבה האמצעית:
כוס וחצי מחית פרג מבושלת וסמיכה (אפרט בהוראות ההכנה)
300 גרם פרג טחון טרי
1 כף שמן קוקוס
1 כוס חלב צמחי
2-3 כפות סילאן טבעי/סירופ מייפל אורגני
חתיכה של מרציפן ביתי/קנוי אורגני ללא תוספת סוכר
לשכבה העליונה:
100 גרם שוקולד מריר עם אחוזי מוצקי קקאו גבוהים (אני השתמשתי עם 100 אחוזים)
2 כפות שמן קוקוס שטוחות
1 כף סילאן טבעי/סירופ מייפל אורגני
2 כפות חמאת בוטנים חלקה במרקמה
לפיזור, אופציונלי : כפית שברי פולי קקאו
אופן ההכנה:
נתחיל עם הכנת הפרג, כדי שיתקרר עד הרכבת הבראוניז.
בסיר קטן, נבשל את כל המצרכים, על אש קטנה, עד הסמכה! ממש ממש! חשוב שהפרג יהיה טרי. לקרר היטב.
נעבור לשכבת הבסיס, את מרכיבי שכבת הבסיס יש לטחון היטב במעבד מזון. ממליצה להתחיל באגוזים, להוסיף תמרים, לטחון שוב ולהוסיף את שאר המרכיבים, עד שהכל מתכדרר לכדור דביק.
להעביר לתבנית פיירקס קטנה מרופדת בנייר אפייה. להדק היטב עם גב כף או עם הידיים, לשכבה אחידה, גם בדפנות.
נעביר את מלית הפרג לתבנית.נשטח היטב.נכין מהמרציפן, כדורים קטנים ונפזר אותם בתבנית, מעל שכבת הפרג. נלחץ אותם מעט, בעדינות לתוך השכבה.
נכין את השכבה העליונה, נמיס שוקולד ושמן קוקוס, כולל המתקה, בסיר על אדים/בן מארי. להעביר את בלילת השוקולד, מעל שכבת הפרג-מרציפן. להזיז בעדינות את התבנית, כדי שהשוקולד יצפה היטב את כל שכבת הפרג.
באותו הסיר, להמיס בצנצנת את חמאת הבוטנים. כשהיא רכה מאד, להעביר עם כפית, להניח תלוליות קטנות מעל שכבת השוקולד, עם קיסם, לצייר צורות. לפזר שסרי פולי קקאו.
להכניס להקפאה, להתייצבות. חצי שעה – שעה.
לחתוך לריבועים קטנים וחמודים.
הכנתי סרטון הכנה, כמה קל, כייף ומשמח להכין אותם: איך הכנתי בדיוק בדיוק
תהנו!!!