גבינת אגוזים מותכת – טבעונית וקטוגנית
קבלו את הצהובה שלי
תחליף אמיתי למרקם של גבינה צהובה מותכת, מרכיבים טבעיים ובריאים, והכנה ביתית נקייה מתוספים, טרייה, טעימה, קלה ומהירת הכנה זה לא ממרח. זו לא גבינת אגוזים רגילה. זו גבינה טבעונית שמרגישה כמו גבינה צהובה מותכת – וחותכים אותה בסכין😳מתמסרת על טוסט חם. גמישה, נחתכת, נמרחת.
וזה מאגוזים בלבד!

גבינת אגוזים מותכת - טבעונית וקטוגנית

בואו נכין:
½ כוס אגוזי מקדמיה (מושרים לפחות 4 שעות)
½ כוס קשיו (מושרים לפחות 4 שעות)
כף שטוחה אגר אגר (אבקה)
3-4 כפות שמרי בירה – קופון 10% הנחה – מפרטת למטה בפוסט או בהייליט גבינת אגוזים
1 כף מיץ לימון טרי
½ כף מיסו לבן/בהיר
3/4 כוס מים
¼ כפית כורכום
1/2 כפית אבקת שום
1 כף שמן זית
½ כפית מלח (או לפי הטעם)
½ כף קמח טפיוקה

גבינת אגוזים מותכת - טבעונית וקטוגנית

נטחן את האגוזים לאחר השרייה עם הלימון, המיסו, שמרי הבירה, המלח, הכורכום, אבקת שום, שמן הזית והמים – חצי כוס – ו י ט מ י ק ס פה לעזרתנו – לכן יש קופון 10% הנחה AS10 על כל הדגמים – הפרטים בהייליט גבינת אגוזים או שלחו לי הודעה – לטחון למרקם חלק! חובה לתוצאה חלקה של הגבינה

בסיר קטן נבשל את האגר אגר עם שארית המים – 1/4 כוס
עד רגע הרתיחה, להוריד לאש נמוכה.
תוך ערבוב כל הזמן 2–3 דקות עד שהאבקה נמסה לגמרי.
להוסיף את ה׳קרם׳ גבינה שטחנו לסיר, לערבב לערבב כל הזמן – הקסם קורה תוך דקה
הגבינה מסמיכה
בבקשה תציצו בסרטון: לסרטון ההכנה

גבינת אגוזים מותכת - טבעונית וקטוגנית

נעביר לקערית/לתבנית קטנה, משומנת בשמן זית. מתקבלות 2 גבינות אושר.
לישר את החלק העליון, לדפוק קצת כדי לשחרר בועות אוויר ולמקרר לשעתיים לפחות.

כמה הדגשים חשובים:

🌱 ההמסה של האגר חייבת לקרות בנפרד, בחום גבוה, במים בלבד, לפני שמאחדים אותו עם שאר התערובת. החיבור חייב להיות מיידי כשהאגר חם, כי הוא מתייצב מהר!

🌱 גבינה שמגיבה לחימום כמו גבינה מותכת הקמח טפיוקה תורם לאפקט המתיחה כמו במוצרלה. כדי שהגבינה תחזיק חיתוך ואחר כך להתרכך על פיצה או טוסט, השילוב של אגר יציבות וטפיוקה לאלסטיות הוא מה שנותן את זה.

🌱אגר אגר קריטי למוצקות. חימום והמסה נכונים קריטיים לפעולה. טפיוקה מוסיף גמישות בחימום אך לא מחליף את האגר!

🌱 אפשרי ומשדרג לתבל בירוקים מיובשים, תבלינים כמו קימל כמון זרעי חרדל או כוסברה

גבינת אגוזים מותכת - טבעונית וקטוגנית

שמרי בירה הם שמרים לא פעילים, כלומר לא תוססים, שמיובשים בחום ונגרסים לפתיתים או אבקה. הם לא שמרים שמחמיצים או מתסיסים, אלא שמרים שהושבתו. לכן הם משמשים כתבלין עשיר בטעם אומאמי.
במובן התזונתי, שמרי בירה עשירים במיוחד בקבוצת ויטמיני B, כולל B12 (כשהוא מועשר), מה שהופך אותם לבסיס תזונתי חשוב בתפריט טבעוני. הם גם מקור טוב לחלבון מלא ולמינרלים כמו אבץ, מגנזיום וברזל.
בהקשר של גבינה טבעונית, שמרי בירה עושים שלושה דברים:
 הם מעניקים טעם גבינתי ברור, כי יש להם עומק, מליחות עדינה, ומרירות קלה שמזכירה גבינות קשות.
הם מעבים את התערובת כשהם נספגים, ולכן תורמים למרקם.
הם מאזנים את המתיקות הטבעית של אגוזים ומוסיפים תווי חמיצות קלים שמדמים גבינה מיושנת
יש לכם 10% הנחה – תמיד על כל האתר המדהים של ספירולייף – יש להם את השמרי הבירה הטעימים שהשתמשתי עד כה, לכן אני איתם.
ולמי שיספיק – עוד היום יש הנחה וכפל מבצעים באתר – אז שווה ממש.
קחו אתכם את קוד הקופון להנחה adis

קישור לאתר של ספירולייף: SPIRULIFE

באינסטגרם יש הייליט עם כל ההמלצות ממני – כל מה שמשדרג ומקפיץ את המנות, את הבריאות, פתרונות שווים איכותיים באתר אחד!

גבינת אגוזים מותכת - טבעונית וקטוגנית

גבינת אגוזים מותכת – טבעונית וקטוגנית