גבינת 'ריקוטה' טבעונית – עדינה, רכה, משגעת בטעמה

גבינת 'ריקוטה' טבעונית – עדינה, רכה, משגעת בטעמה
לא תאמינו מה יצא פה, בחיי,
מושלמת המהממת, ממש ולא פחות,
'ריקוטה' ולא מסויה, ביקשתם הרבה, לרגישים, גבינה שווה מאגוזים, לא מקשיו.

יש גבינה ויש גבינה.הטקסטורה מושלמת! למי שאהד את הריקוטה של הלפני, יתעלף על זו של האחרי.
עדינה, עננית, רכה, הריח, לבנה וצחורה, משגעת בטעמה והיא משקדים.
שקדים שלמים.לאחר השרייה ארוכה,
יממה זה מושלם, חצי גם.קילפתי בצ'יק, הקליפות מתפשטות כמעט מעצמן.
בתהליך פשוט, עם חומרי גלם שיש אותם תמיד, כי אין פה כלום חוץ משקדים, מיץ לימון, חומץ, טיפה מלח והשאר הוא רק ההכנה.
שהיא פשוטה אך לגבינה נדרשת מנוחה.
מנוחה להתייצבות, להתגבשות.

היש מושלם מזה?
מכל בחינה, מרכיבים משגעים, זמינים, מזינים ויש גבינה!
וואחד גבינה, גם במשקל היא מפתיעה, כל הגוש שוקל 380 גרם, תוצרת יפה מכוס ושלושת רבע של שקדים.
ניתן לתבלה, בקצח, צ'ילי', עשבי תיבול,
או ככה, צחורה ונאה.

כמו מרבית המתכונים והרעיונות, הפתרונות שאני משתפת ומעלה בבלוג, הם להראות את עושר האופציות, הטכניקות, הפשטות בהכנת מוצרים ביתיים על הצד האיכותי שלהם וכמובן הטעים והמפנק כמובן.
ללא חומרים משמרים, מייצבים, נותני טעם וריח, ללא E,
עם הטעם האמיתי, הפשוט והבריא.זוכרים שלימדתי אותכם איך מכינים לדוגמה, טופו?
טופו ביתי מושלם! מכלום, חוץ מחלב ולימון/חומץ, זהו, ללא מלחים משונים, ללא חומרים מפחידים, אפילו ללא כלים מיוחדים.
אם טרם ניסתם, ממליצה בחום!
מצרפת קישור לטופו הביתי.

גבינת 'ריקוטה' טבעונית – עדינה, רכה, משגעת בטעמה
במשקל 380 גרם

המתכון:
1 ו 3/4  כוסות שקדים
5 כפות מיץ לימון טרי
1 כף חומץ תפוחים אורגני
1 כפית מלח הימלאיה
1 ליטר ורבע (5 כוסות מים)

אופן ההכנה:
להשרות את השקדים המים חמימים, ליממה או לפחות חצי יממה.להחליף מים פעם אחת.לקלוף בקלות את הקליפה החומה.לשטוף את השקדים.להעביר למיכל הבלנדר, יש צורך בבלנדר חזק.להוסיף מים ומלח.לבלנדר היטב כ 5 דקות, עם הפסקות.
להעביר את חלב השקדים הסמיך שהתקבל, לשקית 'חליבה' נוחה, מעל קערה גדולה.לסחוט היטב היטב, עד שנשארת השארית – הפולפה, כמו גוש יבש, עגול וחמוד של השקדים.לא לזרוק, לשלב בעוגיות, בעוגה, פשטידה או קציצות.
את חלב השקדים שסחטתם יפה יפה אנא העבירו לסיר.חממו לחום בינוני.כשהחלב חם, להוסיף את מיץ הלימון בהדרגה, מעט לערבב עם כף עץ.להשאיר על אש בינונית,  לתת לתהליך ההתגבנות, לקרות, לאחר כ 20 דקות, לשים טיימר, יש להוסיף את החומץ.להמשיך את הבישול לעוד 40 דקות.פעם אחת התגבן לי לידי פירורים קטנים, חששתי שלא יצא מזה כלום, אך יצאה גבינה מעולה!
פעם נוספת יצאו עננים גדולים יותר, הזכיר את הכנת 'גבינת הסויה' וכמובן שהגבינה יצאה מצויין.
להעביר את תכולת הסיר, עם העננים הקטנים/הגדולים, לכלי שבו תכינו את הגבינה עצמה, שחייב להיות עם חורים, כדי שהנוזלים, ויש הרבה מהם, יוכלו להתנקז לכלי חיצוני.
משתדלת ברגעים כאלו להפעיל את היצירתיות, לקחתי סלסילה קטנה כזו, הדומה לאלו שיש בגבינות מהסופר, ריפדתי בבד סינון/חיתול קטן, הושבתי את המסננת המרופדת בתוך כלי מעט גדול יותר, אליו עברו הנוזלים.
למקרר ללילה.הרמתי בזהירות את המסננת, שפכתי את הנוזלים ונתתי עוד לילה להגבשות.
טטטטהההה טדם!!!

מ ה מ מ ת !!!