גבינת 'ריקוטה' טבעונית – עדינה, רכה, משגעת בטעמה
גבינת 'ריקוטה' טבעונית – עדינה, רכה, משגעת בטעמה
לא תאמינו מה יצא פה, בחיי,
מושלמת המהממת, ממש ולא פחות,
'ריקוטה' ולא מסויה, ביקשתם הרבה, לרגישים, גבינה שווה מאגוזים, לא מקשיו.
יש גבינה ויש גבינה.הטקסטורה מושלמת! למי שאהד את הריקוטה של הלפני, יתעלף על זו של האחרי.
עדינה, עננית, רכה, הריח, לבנה וצחורה, משגעת בטעמה והיא משקדים.
שקדים שלמים.לאחר השרייה ארוכה,
יממה זה מושלם, חצי גם.קילפתי בצ'יק, הקליפות מתפשטות כמעט מעצמן.
בתהליך פשוט, עם חומרי גלם שיש אותם תמיד, כי אין פה כלום חוץ משקדים, מיץ לימון, חומץ, טיפה מלח והשאר הוא רק ההכנה.
שהיא פשוטה אך לגבינה נדרשת מנוחה.
מנוחה להתייצבות, להתגבשות.
היש מושלם מזה?
מכל בחינה, מרכיבים משגעים, זמינים, מזינים ויש גבינה!
וואחד גבינה, גם במשקל היא מפתיעה, כל הגוש שוקל 380 גרם, תוצרת יפה מכוס ושלושת רבע של שקדים.
ניתן לתבלה, בקצח, צ'ילי', עשבי תיבול,
או ככה, צחורה ונאה.
כמו מרבית המתכונים והרעיונות, הפתרונות שאני משתפת ומעלה בבלוג, הם להראות את עושר האופציות, הטכניקות, הפשטות בהכנת מוצרים ביתיים על הצד האיכותי שלהם וכמובן הטעים והמפנק כמובן.
ללא חומרים משמרים, מייצבים, נותני טעם וריח, ללא E,
עם הטעם האמיתי, הפשוט והבריא.זוכרים שלימדתי אותכם איך מכינים לדוגמה, טופו?
טופו ביתי מושלם! מכלום, חוץ מחלב ולימון/חומץ, זהו, ללא מלחים משונים, ללא חומרים מפחידים, אפילו ללא כלים מיוחדים.
אם טרם ניסתם, ממליצה בחום!
מצרפת קישור לטופו הביתי.
גבינת 'ריקוטה' טבעונית – עדינה, רכה, משגעת בטעמה
במשקל 380 גרם
המתכון:
1 ו 3/4 כוסות שקדים
5 כפות מיץ לימון טרי
1 כף חומץ תפוחים אורגני
1 כפית מלח הימלאיה
1 ליטר ורבע (5 כוסות מים)
אופן ההכנה:
להשרות את השקדים המים חמימים, ליממה או לפחות חצי יממה.להחליף מים פעם אחת.לקלוף בקלות את הקליפה החומה.לשטוף את השקדים.להעביר למיכל הבלנדר, יש צורך בבלנדר חזק.להוסיף מים ומלח.לבלנדר היטב כ 5 דקות, עם הפסקות.
להעביר את חלב השקדים הסמיך שהתקבל, לשקית 'חליבה' נוחה, מעל קערה גדולה.לסחוט היטב היטב, עד שנשארת השארית – הפולפה, כמו גוש יבש, עגול וחמוד של השקדים.לא לזרוק, לשלב בעוגיות, בעוגה, פשטידה או קציצות.
את חלב השקדים שסחטתם יפה יפה אנא העבירו לסיר.חממו לחום בינוני.כשהחלב חם, להוסיף את מיץ הלימון בהדרגה, מעט לערבב עם כף עץ.להשאיר על אש בינונית, לתת לתהליך ההתגבנות, לקרות, לאחר כ 20 דקות, לשים טיימר, יש להוסיף את החומץ.להמשיך את הבישול לעוד 40 דקות.פעם אחת התגבן לי לידי פירורים קטנים, חששתי שלא יצא מזה כלום, אך יצאה גבינה מעולה!
פעם נוספת יצאו עננים גדולים יותר, הזכיר את הכנת 'גבינת הסויה' וכמובן שהגבינה יצאה מצויין.
להעביר את תכולת הסיר, עם העננים הקטנים/הגדולים, לכלי שבו תכינו את הגבינה עצמה, שחייב להיות עם חורים, כדי שהנוזלים, ויש הרבה מהם, יוכלו להתנקז לכלי חיצוני.
משתדלת ברגעים כאלו להפעיל את היצירתיות, לקחתי סלסילה קטנה כזו, הדומה לאלו שיש בגבינות מהסופר, ריפדתי בבד סינון/חיתול קטן, הושבתי את המסננת המרופדת בתוך כלי מעט גדול יותר, אליו עברו הנוזלים.
למקרר ללילה.הרמתי בזהירות את המסננת, שפכתי את הנוזלים ונתתי עוד לילה להגבשות.
טטטטהההה טדם!!!
מ ה מ מ ת !!!
נשמע ממש טוב. יש לך במקרה תמונות של שקית החליבה ושל המסננת המרופדת?
תודה יפית.שלחי לי הודעה בפרטי ואצרף תמונה
היי
את מיץ הלימון והחומץ מוספים לאחר שמורידים מהאש? או תוך כדי חימום?
הי עינב, קראי שוב את ההסברים.פירטתי יותר.
היי עדי, שאלה של מתחילה, האם לכבות את האש לאחר שהחלב התחמם?
הי יפה, לא, קראי שוב את ההסבר.
היי. אם מעבירים את הסלסלה עם הגבינה לסיר גדול יותר לניקוז הנוזלים, היא עדיין נשארת בנוזלים, לא?
האם שמים על הגבינה משקולת או משאירים אותה כפי שהיא?
תודה רבה
הי אורלית, לכן אנחנו מנקזים אותה.ללא משקולת.
נישמע מעדן ואשמח גם לקבל פרטים על שקית החליבה מאודדד נהינת מה פוסטים שלך🍒
הי שלומית, תודה רבה! שקית הסינון/חליבה שאני עובדת איתה, היתה מצורפת לבלנדר שרכשתי בזמנו.
ניתן להשיגה אצל מורן צמרת, בה'מזווה', חנות און ליין.
האם אפשר להכין את החלב במכונה לסחיטת מיצים קשים כדוגמת הקובינגס?
חוסך את תהליך הסינון שאני לא אוהבת…
הי יהל, לא מכירה את העבודה ואת התוצאה שלה
שלום לך.
האם נתן לבטל את החומץ,
ובמקום זה
להוסיף עוד לימון.
מה דעתך? ואם כן בכמה?
הי, אהבתי את התוספת של החומץ.נראה לי שניתן גם ללא.
כן, באותה הכמות
האם אפשר להשתמש בשקדים טחונים (קמח שקדים)? אין לי בלנדר חזק
לא ניסיתי
האם יש לזה גם טעם של ריקוטה? או רק הצורה דומה?
לטעמי, הטקסטורה והטעם מאד מזכירות את המקורית.
היי
עם מלח נטול נתרן, לא מההימליה, אז עם אותה כמות ?
הי מיכל, כל מלח מתאים.אותה הכמות
הי עדי, יש טעם לנסות אם אין לי בלנדר ויטמיקס או דומיו?
הי מירית, חשוב בלנדר טוב שטוחן היטב.
שאלה
'שקית 'חליבה':
באיזו שקית מדובר?
איך היא נראית?
היכן קונים/עושים אותה?
שקית בד, ניתן לרכוש בבתי הטבע, להזמין און ליין ממורן צמרת, מה'מזווה'.
יצא מדהים ווטעים
יש! איזה כייף!תודה על העידכון.
הי עדי, את שמה את החלב בשקית החליבה ואת השקית מעל הקופסת רשת עם החורים, לאחר הניקוז את מכניסה למקרר את השקית עם הקופסת רשת?
הי דינה,
את החלב לאחר הכנתו, לשקית החליבה.להפריד נוזלים ופולפה.את החלב המסונן ממוצקים לבשל עם הלימון/חומץ.להעביר לסינון בכלי מתאים עם רשת.לאפשר ניקוז.למקרר.לנקש את הנוזלים תוך כדי.
היי עדי,
כמה זמן שורד במקרר?
הי עמיר, שבוע ויותר.
חומץ רגיל במקום חומץ תפוחים תופס?
פחות מומלץ לטעמי.
אפשר להשתמש בחיתול בד במקום שקית חליבה?
בהחלט
שנה טובה ומתוקה !
אם אשתמש בשקדים טחונים (קנויים)?
שנה טובה מיכל!
עם טחונים לא ניסיתי.אך עם פרוסים כן.
היי עדי,
האם היא מתאימה לאפייה?
אפייה מתוקה/ מלוחה?
תתאים בלזניה?
תודה!
הי טליה, בהחלט כן, היא מתאימה לאפיה מלוחה, מאד בלזניה!
הי עדי, הכנתי ויצא מצויין טעים, למרות שלא נראה יפה כמו בתמונות שלך. הגבינה אומנם מחזיקה את צורתה, אך יותר דומה לגבינת מריחה ולא גבינה לחיתוך פרוסות. האם זה אכן למריחה? תודה, תמר
הי תמר, שמחה שאהבת.תשאירי עוד יממה במקרר, גם להמשך טיפטוף הנוזלים ומיצוק נוסף.
בס"ד. הי עדי!
הכנתי את הגבינה הנפלאה הזאת בשבוע שעבר, תשמעי, אין דברים כאלה!! יצא טעים מזכיר מאוד גבינת ריקוטה אפילו ללא טעם של שקדים. בעלי אהב והוא ממש בררן וחברה טעמה והתלהבה קישטתי אתה מנת ניוקי חלום. אבל יש לי רק שאלה אחת: האם אפשר לוותר על הקילוף של השקדים? זה לקח לי שעה שלמה…הרי בסופו של דבר הקליפות נשארות בבד החליבה…זאת לא עבודה מיותרת?
הי חפצי בה, שמחה שאהבתם.גם לטעמי היא גבינה מנצחת.ההשרייה חשובה מאד, מבחינת ההכנה של השקדים לתהליך וגם מבחינה בריאותית.לגבי הקילוף, נסי פעם אחת גם עם הקליפה.יש מצב שצבע הגבינה יהיה מעט כהה יותר.
הי עדי
מקווה שתעני לי מהר.. חלב השקדים כבר יותר מחצי שעה על האש, עם מיץ לימון והחומץ ושום דבר לא קורה.. הוספתי עוד כף חומץ אבל עדיין
ן אין כל התגבנות…
הי רחל, עם איזה חלב שקדים הכנת? ביתי? סמיך? ההתגבנות היא קטנה בתהליך הזה
כמה זמן כדאי להשרות שקדים קלופים (לבנים)?
הי תמר – שעה שעתיים