גלאט – אוזן המן – מאפה פירות יער וגבינה משגע – ללא גלוטן, טבעוני, בריא וטעים
מאפה בלאגן פירות יער וגבינה מטורפת
ביום יום גלאט פראי
ובחג אוזן המן מבולגנת
לא בטוחה שאקפל אוזניים קטנות כשאפשר לקפל אחת גדולה ומהממה
אבל אל תתפסו אותי במילה
ללא גלוטן יש✔️
טבעוניקוש יש✔️
טוב לבריאות ובכלל יש✔️
טעים אש יש ✔️
שלא תלינו עלי שנו וברור ובטח יש לך פירות יער כמעט בחינם, במיוחד הכנתי את הפרא עם לקט קפואים, זמין ומתאים לכולם.
והתוצאה מופלאה, לא פחות מזה.
גלאט – אוזן המן – מאפה פירות יער וגבינה משגע – ללא גלוטן, טבעוני, בריא וטעים
למאפה משפחתי – ענק – 8 מנות נהדרות
המתכון:
למילוי פירות יער :
2 כוסות פירות יער – מיקס – קפואים
2 כפות סירופ מייפל או סילאן
כף קמח אורז/שיבולת
לא להפשיר לפני, לבשל יחד – את כל המצרכים על אש קטנה, אם צריך להוסיף כמה טיפות מים, שימו לב לסמיכות, שיהיה סמיך ומתאים למילוי המאפה – תציצו שוב בסרטון
כמה דקות ולתת להתקרר
לשכבת גבינה הבסיס:
150 גרם טופו מוצק
4 כפות קמח שקדים/שקדים טחונים
1 כף מייפל / סילאן
מים – קראו את המשפט הבא
לטחון במוט טוחן את הטופו ואת ההמתקה שבחרתם, את קמח השקדים ומים – מעט מעט ובהדרגה, למרקם ה׳גבינה׳ בדיוק כמו בסרטון, לחצו על הקישור הבא:
לסרטון ההכנה
אם לא נפתח כנסו דרך העמוד עצמו: עדיסטוש
לבצק:
11/2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1/2 כוס קמח שקדים/קמח שיבולת שועל
כפית אבקת אפייה שטוחה
1 כף המתקה – מה שאוהבים, לקחת בחשבון שסילאן לדוגמה מכהה את צבע המאפה
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי בכבישה קרה
1/2 כוס חלב צמחי
ללוש לבצק רך ונעים
הרכבה קל
לחמם תנור ל 190 מעלות
לרדד בין שני ניירות אפיה את הבצק
לעובי של חצי ס״מ פחות או יותר
שלא יהיה דק מדי ויקרע וגם לא עבה מדי
לחתוך את הקצוות שהבצק יהיה פחות או יותר בצורת עיגול
לזכור זה פרא זה
למרוח שכבת גבינה
מעליה את מילוי פירות היער
לפזר שקדים קצוצים – אם אוהבים
לקפל בעזרת הנייר – לא ישירות את הבצק
לאט לאט שלא יתפרק הוא עדין
להדביק שתי קצוות לאוזן ואת הצלע השלישית
להדק קצוות
אני הכנתי את האופציה עם קמח שקדים והבצק עדין יותר ומעט ׳שביר׳
להעביר בזהירות לתבנית
להחליק בעדינות את הנייר אפייה לתבנית תנור גדולה
לאפות 30 דקות פחות או יותר
שימו ⏱️ ל 20 דקות ולפי הצורך תוסיפו עוד דקות לזמן האפייה
המאפה מוזהב אפוי היטב והריח הו הריח…
להוציא מהתנור
ולתת להתקרר
זהו השאר כבר בהיסטוריה
לפדר עם פודרה – אבקת סוכר או קמח קוקוס – לא חובה.
לעוד מתכונים, רעינות, פתרונות מוזמנים באהבות : לעמוד שלי – ללחוץ על הפעמון למעלה בראש הדף וככה לא תפספסו דבר: עדי שפירא
לאוזן המן משפחתית גדולה לארוחת ערב ובכלל: אוזן המן פיצה משפחתית
נראה מטריףףףףף ????
למי שבסדר עם גלוטן – איזה רכיבים אפשר להחליף לפשוטים יותר?
יונת יקרה, לא הבנתי את השאלה… את מחפשת נתכון עם ללא גלוטן? יש בשפע בבלוג
נראה מהמם. יש לך רעיון במה להחליף את השיבולת שועל למי שלא יכולה?
תודה מיתר. יש בבלוג עוד מתכוני אוזני המן ללא גלוטן ללא שיבולת שועל.