גליל – חטיף אנרגיה, מזין, טעים, ללא גלוטן
המתכון:
המצרכים:
400 גרם תמרים ללא חרצנים (ניתן לשלב גם פירות מיובשים אחרים, ממליצה מתוצרת אורגנית)
250-300 גרם מיקס אגוזים, גרעינים (אגוזי מלך, שקדים, גרעיני דלעת, פקאן, לוז, מקדמיה, פיסטוק, חמניות, שומשום…)
1 כפית קינמון
טיפה של גרידת מקל וניל, אופציונלי
2 כפות זרעי המפ
2 כפות צ'יה
5 כפות פתיתי קוקוס
2-3 כפות חמאת שקדים/טחינה/חמאת גרעיני דלעת
2-3 כפות אבקת חרובים, למי שאוהב את הלוק 'השוקולדי'
אופן ההכנה:
את אגוזים והגרעינים, לטחון במעבד מזון.לאחר שהם טחונים, להוסיף את כל שאר המצרכים.ניתן לטחון גס יותר או פחות.לפי העדפה ואהבה.
לעצור ולבדוק שהתערובת דביקה מספיק להתגלגל לגליל.
להעביר לניירות אפייה, לגלגל את התערובת לשני גלילים.כל אחד מהם לגלגל טוב, לצורה יפה, ליצור מין סוכריה מהודקת כזו ולהכניס למקרר או למקפיא.
ניתן כבר לצפות ולגלגל את הגלילים בשומשום, פתיתי קוקוס, פרג, אבקת חרובים, גרעינים…או לפני ההגשה.אני מעדיפה לפני ההגשה.
מ ו כ ן !!!
ויש אוצרות מוכנים לשלוף.
לעוד כאלה בעוד רעיונות: כדורי אנרגיה
ולאינטוש: עדי שפירא
מה זה זרעי המפ
זרעים של הצמח 'קנאביס סאטיבה', והם למעשה אגוזים, המכילים למעלה מ-30% שמן ו-25% חלבון, עם כמויות נכבדות של סיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים לגוף.
נראה מדהים! עושה חשק לנסות
הי חנה, תודה רבה!!! נסי נסי
אבקת חרובים קלויה או נאה ? תודה נראה מעולה
את ההכי טוב וטבעי שיש
היי רצה להכין את זה, זה ניראה טעים וחוסך לקנות את החטיפים התעשיתיים!
כמה זמן זה נשמר במקרר?
והאם אפשר להוציא ישר מההקפאה ולאכול?
הי הי ספיר, בדיוק ככה!!! במקרר? שבועות…מההקפאה פשוט להוציא חצי שעה כי אחרת השיניים…יו נו..תהנו!!!