גליל – חטיף אנרגיה, מזין, טעים, ללא גלוטן
יום אינטנסיבי, עמוס, בום, רגע שקט,
רגליים למעלה, נשימה עמוקה,
כוס תה-קפה-צ'אי,
ומשהו קטן, מקפיץ, מותיר פתיתי אנרגיה להמשך הערב.
החטיפים האלה, הם בין המתוקים האידאילים, לכאלה רגעים, של בין לבין, של הפסקה קטנה, באמצע של יום, כזה או אחר.
הרעיון הזה, של מיקס דברים טובים, שלא לומר, סופרפודס טבעיים, זמינים ומשובחים.
הוא בין הדברים העילאיים שמביאה לפיתחנו ממוש אדממוש.רק שנשאיר את הפתח לרווחה.
זה מצחיק,
כולנו מכירים אותם בכל מיני ואריאציות שלהם,
אבל תכל'ס,
כמה פעמים מילאנו את המקרר/פריזר בהם?
לא מספיק, אני בטוחה.
מעבר לאלמנט הבריאותי, מעבר לצורך שלנו, בזמן כזה או אחר במשהו מתוק, בוסט שכזה, יש לנו פה יופי של דבר, יופי של פתרון לכל אלו.
אין צורך באפייה, אפילו לרוב אין צורך בהכנה או הערכות מוקדמת, זה מה שכייף, כמעט הכל הולך, מתאים, אגוז כזה יוחלף באחר, אין מספיק תמרים, נשים משמשים ותאנים, צימוקים או אוכמניות.
ממתק זמין.פשוט להכנה, מעניין להרכבה, נשלב את מה שאוהבים.נשלב את מה שטוב, שלא תמיד משולב מספיק בתפריט שלנו.
אל תקפצו, אבל בהחלט, עוד מחבוא חיובי לדברים טובים.
כמה דקות, של השקעה, של עבודה של מעבד המזון ויש!!! אוצר!
אומרים לא למתועש.
כי באמת, כל כך קל להפיק ממתקים בריאים.
צעד צעד.
למי שפחות רגיל, לילדים שצריך להעביר אותם מסלול הטבה…מה זה מסלול הטבה? זה לצופף את הדברים הפחות טובים החוצה מהתפריט…
גליל – חטיף אנרגיה, מזין, טעים, ללא גלוטן
המתכון:
המצרכים:
400 גרם תמרים ללא חרצנים (ניתן לשלב גם פירות מיובשים אחרים, ממליצה מתוצרת אורגנית)
250-300 גרם מיקס אגוזים, גרעינים (אגוזי מלך, שקדים, גרעיני דלעת, פקאן, לוז, מקדמיה, פיסטוק, חמניות, שומשום…)
1 כפית קינמון
טיפה של גרידת מקל וניל, אופציונלי
2 כפות זרעי המפ
2 כפות צ'יה
5 כפות פתיתי קוקוס
2-3 כפות חמאת שקדים/טחינה/חמאת גרעיני דלעת
2-3 כפות אבקת חרובים, למי שאוהב את הלוק 'השוקולדי'
אופן ההכנה:
את אגוזים והגרעינים, לטחון במעבד מזון.לאחר שהם טחונים, להוסיף את כל שאר המצרכים.ניתן לטחון גס יותר או פחות.לפי העדפה ואהבה.
לעצור ולבדוק שהתערובת דביקה מספיק להתגלגל לגליל.
להעביר לניירות אפייה, לגלגל את התערובת לשני גלילים.כל אחד מהם לגלגל טוב, לצורה יפה, ליצור מין סוכריה מהודקת כזו ולהכניס למקרר או למקפיא.
ניתן כבר לצפות ולגלגל את הגלילים בשומשום, פתיתי קוקוס, פרג, אבקת חרובים, גרעינים…או לפני ההגשה.אני מעדיפה לפני ההגשה.
מ ו כ ן !!!
ויש אוצרות מוכנים לשלוף.
לעוד כאלה בעוד רעיונות: כדורי אנרגיה
ולאינטוש: עדי שפירא
מה זה זרעי המפ
זרעים של הצמח 'קנאביס סאטיבה', והם למעשה אגוזים, המכילים למעלה מ-30% שמן ו-25% חלבון, עם כמויות נכבדות של סיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים לגוף.
נראה מדהים! עושה חשק לנסות
הי חנה, תודה רבה!!! נסי נסי
אבקת חרובים קלויה או נאה ? תודה נראה מעולה
את ההכי טוב וטבעי שיש
היי רצה להכין את זה, זה ניראה טעים וחוסך לקנות את החטיפים התעשיתיים!
כמה זמן זה נשמר במקרר?
והאם אפשר להוציא ישר מההקפאה ולאכול?
הי הי ספיר, בדיוק ככה!!! במקרר? שבועות…מההקפאה פשוט להוציא חצי שעה כי אחרת השיניים…יו נו..תהנו!!!