גרנולה כוסמת מטריפולה – בהכנה מהירה קלה השומרת על ערכים תזונתיים משובחים, ללא גלוטן
גרנולה, במיוחד כשהיא שווה, איכותית, מזינה ולא פחות חשוב, מהירת הכנה וטעימה,
בהחלט משדרג ומצ'פר, מוסיף ומגוון,
שהיא חלק מהתפריט.
זאת הצ'אנקית קראנצ'ית,
כפי שכתבתי,
מ ט ר י פ ו ל ה ,
היא כולה הפתעה,
כולכוסמת כן כן כולה כוסמת ושאר פינוקים, שאתם אוהבים, מעדיפים בוחרים.
רק מדגישה רק רק כוסמת ירוקה.
בכל בית טבע, מחלקות טבע בסופרים, היא מחכה לכם.
לא החומה – חסוחסה.
אדגיש לה קצת מקום של כבוד בפוסט,
היא בין ה'דגנים' המשובחים והמומלצים מבחינה בריאותית.
אל דאגה זו הבטחה, במתכון הזה, לא תבחינו שזאת היא שם מתפצחת לכם בפה…זה עבור אלו שהיא לא מנת חלקם…

קוסמת זאתי,
מכילה בתוכה, אוצרות.
אוצרות טבע.
אנחנו מסווגים אותה מבחינת קבוצות המזון תחת קבוצת הדגנים, אך מבחינה בוטנית היא אינה כזו.
היא אחת הפחמימות הטובות הבריאות והמלאות, ששווה מאד להקדיש לה תשומת לב, לנסות להתחבר לטעמה,
ומשם ניתן רק להמריא.
ב 100 גרם כוסמת לפני בישול, יש 13 גרם חלבון, 71.5 גרם פחמימה, 3.5 גרם שומן.
חלבון הכוסמת הוא חלבון מלא, מכיל את כל 8 חומצות האמינו החיוניות, ובמיוחד ליזין, תראונין וטריפטופן.
הכוסמת עשירה מאד גם בברזל, אבץ וסלניום.
בכוסמת נמצאים גם ביופלבנואידים בשם רוטין וקוורציטין שהשפעתם מייטיבה מצבי סכרת, לחץ דם, כולסטרול.
ממליצה להנביט אותה לזמן קצר.אין צורך ביותר מחצי שעה.בניגוד להנבטת זרעים אחרים, דגנים וקטניות.
לאחר מכן, להעביר למסננת, תוך יממה לרוב כבר יש הנבטה מצויינת.כדאי להרטיב מדי פעם, ולסנן נוזלים, יש לה תכונה לצבור לחות ומשם להוציא ריח פחות כייפי.
תהליך ההנבטה יוצר חיים.
חיים בזרעונים.
מהכוסמת ניתן להכין הכל,
אני אוהבת לטחון אותה לפי המתכון הבא, לקרפים משגעים:
קרפ הפתעה – טבעוני, ללא גלוטן, מזין ויאמי כל כך!!!
או לשלב אותה ב:
תבשיל קדירה מיקס דגנים מלאים, ערמונים, ירקות כתומים וכרובית

חייבת
מה חייבת
מוכרחה
לשתף,
שאצלי אף אחד לא אוהב כוסמת.
אבללללל ויש אבל,
קרפים דקים, מוזהבים, ממולאים דברים טובים,
בקדירה ואת זאת הגרנולה,
לשמחתי, כי רבה היא, בעיקר ובמיוחד שלא הרמתי ידיים,
שלא אמרתי די,
שלא ויתרתי,
כי יש קסמים גם כאלה.
שהם טובים עבור ובשביל כולנו.

גרנולה כוסמת מטריפולה – בהכנה מהירה קלה השומרת על ערכים תזונתיים משובחים, ללא גלוטן

מכיוון שההכנה פשוטה ומהירה, אני לא מכינה כמויות גדולות.

המתכון:
המצרכים:

1 כוס כוסמת לאחר הנבטה
1 וחצי כוס מיקס אגוזים חתוכים גס(שקדים, אגוזים – מלך, פקאן, לוז, גרעינים – דלעת, חמנייה, זרעונים – שומשום)
1 כפית קינמון
3 כפות סירופ מייפל טבעי

אופן ההכנה:
בסיר עם תחתית כבדה, לשים את הכוסמת.
על חום בינוני.לתת לה להתייבש מכל הלחות שבה.
להוסיף את כל שאר האגוזים.
להקפיץ ולקלות קלות.
להוסיף את הגרעינים והשומשום.
לקלייה קלה.שהכל יהיה מעט מוזהב.מריח טוב.
להוסיף קינמון וסירופ מייפל.
עם כף עץ לערבב קלות.להקפיץ, לכמה שניות.
להוריד מהאש.
ולתת להתקרר.
אני אוהבת שהיא נותרת בגושים קטנים.
לבחירתכם.ניתן לערבב מעט ולפרק את הגושים.
להעביר לצנצנת אטומה
והשאר…מה השאר…ריקוד סמבה כוסמבה עם המטריפולה הזו.

מאד מאד כייף אתכם,
ואם יש לכם חשבון אינסטוש,
אשמח,
שנתחבר,
המון המון עולה שם, אם בפיד, בסטוריז וההיילייטס עם סירטונים, הדגמות ועוד:
עדי באינסטוש
ואם אין לכם,
תעשו לעצמכם טובה ותפתחו,
פלטפורמה עשירה מגוונת ומעניינת.

אל תשכחו לשתף, לתייג, לשלוח לי תמונה,
חיבוק.
תודה

ועוד רעיון מדליק עם הק(כ)וסמת:
טורטיות טבעוניות, ללא גלוטן, מוגשות עם שווארמת טופו ופטריות מטריפה