דאל הודי טבעוני – טאלקה דאל, תבשיל עדשים עשיר ומתובל, מהמטבח ההודי
דאל הודי טבעוני – טאלקה דאל, תבשיל עדשים עשיר ומתובל, מהמטבח ההודי,
לא יודעת מה איתכם, אפילו שהוא הכי הכי לא סקסי בעולם, הכ לא מצטלם בעולם,
הוא בין המאכלים האהובים עלי,
אפשר להגיד שכמעט ורק בזכותו יצאתי למסע מטריף בדרום הודו, מסע בסימן טעמים, ניחוחות ועושר טעמים שאין דומה לו.
המסע הבא קרב ומתקרב,
ההתרגשות בקפיצות וגעגועים,
מה יותר מלהכנס למטבח,
להוציא את כל התבלינים המשגעים, שסחבתי בסלים טבעיים שגם עליהם לא ויתרתי.
לעבור שוב על התמונות,
להתחיל לסגור קצוות, טיסות ומלונות
והפעם עם קבוצת נשים אמיצה, קבוצה אינטימית ומענינת,
אם וגם לך הודו מדגדגת, בואי והצטרפי אליינו, למסע ייחודי, בסימן אוכל אותנטי, מלאכות יד עתיקות, הכרות עם תורת הריפוי המקומית, האיורוודה.
בדרך החוויתית ביותר, סדנאות, קורסים, טיפולים, סיורים, מפגשים….
שבועיים של פאוזה מהשגרה,
זאת תשאר שם לתמיד, לא? זאת השגרה ולא אחרת תחכה…
לעוד קצת אינפורמציה בפוסט הססגוני בבלוג,
ולאיוונט, ותמיד מוזמנות לכתוב לי או עדיף שנשוחח טלפונית, כי הזמן קצר והמלאכה מרובה…
דאל (בהינדי: दाल, בבנגלית: ডাল או দাল) הוא מאכל הודי המבוסס על קטניות, בדרך כלל עדשים, אפונה, חומוס, מאש או אפילו סוגי שעועית מסוימים. הדאל הוא מאכל מקובל בהודו, מקור שמו של המאכל במילה בשפת הסנסקריט שפירושה "לחלק". בדרך כלל הוא נאכל לצד אורז, קארי ירקות, צ'אפטי או אחד הלחמים הפשוטים והטעימים שלהם.הדאל הוא סוג של תבשיל קטניות, פשוט בפשטותו וגאוני בטעמיו וניחוחותיו, אודות לתבלינים משגעים וארומטיים.
הדאל, מנה נפוצה ומוכרת.
מהירת הכנה, פרט לתבלינים שלטעמי שווה להשקיע, לרכוש איכותיים וכמה שיותר טריים,
ולא פחות שווה למצוא את עלי הקארי, בטח את הטריים ואם לא אז את המיובשים.
אין שום קשר בין אבקת הקארי לבין טעמם המיוחד של עלי הקארי.
ניתן להשיגם במכולות האסיאתיות, באזורים שבהם ההודים המקסימים חיים, רמלה, לוד, הבנתי שאפילו בשווקים, במשתלות…ניתן להשיגם טריים, בשתיל…
לא נראה לי שיש צורך במילים מיותרות,
על הייתרונות המופלאים שבקטניות,
חלבון מהצומח, איכותי, זמין, משביע ומזין.
הייתרון הגדול שבקטניות הקטנות, זה מהירות ההכנה, מהירות ההתרככות והבישול,
כך שבזמן הכנה קצר, מתקבל מעדן משגע.
הוסיפו סיר אורז בסמטי לבן או מתובל, צ'אפטי מהיר במחבת, ירקות ליד, יוגורט טבעוני
ויאללה רק תנו לי לשבת בשקט, בעיניים עצומות ותוך כדי לשחרר חיוך…
תמיד רצוי להשרות קטניות וטוב שיהיו מונבטות, אך להבדיל מהקטניות הגדולות, הקטנות יחסית ידידותיות לנו ולמערכת העיכול.
שעה של השריה, כבר טוב, ואם אין זמן, שטיפה הגונה וחוזרת שלהן.
עדשים יש מסוגים שונים ומגוונים, במטבח ההודי, יש דאל מאלה, דאל מההוא ודאל מיקס.
החלטתי ללכת על הנפוצות ביותר עבוריינו והתוצאה משגעת!
7 דקות של בישול והדאל מוכן.
20 דקות לבישול גרגירי חומוס מונבט.
20 דקות תבשיל שעועית אדמדם.
אם ואין לכם סיר לחץ, אם ואין לכם מקום במטבח, אם ובא לכם מיני סיר מתוק,
ממליצה בחום חום על הסיר בקישור הבא.
אל דאגה, לא צריך גדול ממנו, ליטר וחצי מספיק לארוחה של 8 אנשים, ל2 ארוחות מוכנות, ת ע נ ו ג !!!
3 דקות בישול תפוחי אדמה, תבשיל ירקות…
אצלי הוא נע בין הכיריים למדיח כלים.
דאל הודי טבעוני – טאלקה דאל, תבשיל עדשים עשיר ומתובל, מהמטבח ההודי
ל 6-8 מנות
המתכון:
המצרכים:
כוס וחצי עדשים כתומות, לאחר השרייה/הנבטה
3 כפות שמן קוקוס/שמן נייטרלי
1/2 בצל סגול בינוני קצוץ דק
1 כפית משחת ג'ינג'ר – שום *
פלפל צ'ילי יבש, שלם, או פתיתי צ'ילי, רבע כפית למי שפחות בעניין חריפות
1 עגבניה אדומה ובשלה קצוצה
10 עלי קארי טריים או מיובשים
1 כפית זרעי חרדל שחורים
1 כפית זרעי כמון
1 כפית אבקת כורכום
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית תבלין גראם מסאללה
1 כפית מלח הימלאיה
1 כפית סוכר טבעי
אופן ההכנה:
לחמם את שמן הקוקוס בסיר מתאים, ממליצה להציץ על המיני סיר לחץ , להוסיף את זרעי הכמון, עד שמפיצים ריח וכמעט מקפצצים מעלה.להוסיף בצל, לטגן מעט, להוסיף זרעי חרדל ואת הצ'ילי השלם.להוסיף את משחת הג'ינג'ר – שום, תבלינים יבשים, אין צורך בפתיתי הצ'ילי, אם בחרתם בשלם…
להוסיף את עלי הקארי ושתי דקות לאחר מכן את העגבניה הקצוצה.לערבב היטב ולתת לעגבניות להתרכך.
להוסיף מים, 3 וחצי כוסות, להביא לרתיחה. להמשיך לבשל על אש בינונית, עד לריכוך מוחלט, העדשים בחלקם רכות ומפורקות.לטעום, לתקן טעמים אם צריך…הכוונה למלח וצ'ילי.
אם תכינו את הדאל בסיר לחץ, מרגע הוספת המים, 7 דקות על חום גבוה, להוריד מהאש.
להגיש עם אורז בסמטי, לחם ממבחר הלחמים ההודיים, יוגורט סויה מתובל…מתכונים הודים נוספים, יעלו בקרוב!!!
- משחת ג'ינג'ר – שום : בכותש שום או בכמות גדולה יותר, לכתוש ג'ינג'ר ושום, במידות שוות.להוסיף מעט שמן, לערבב ולשמור בקירור/הקפאה
בדיוק אתמול חשבתי לעצמי שבא לי דאל ולמרות שהוא תבשיל פשוט לא עשיתי מזמן. צריכה לקנות תבלינים 'הודיים' טריים וארוץ לעשות. אנסה להשיג את עלי הקארי איפשהוא באזור. תודה! ותהנו במסע להודו :))
הי שני, מה שלומך?שווה למצוא תבלינים טובים ואת הקארי נסי להשיג, טעים גם בלי!תודה רבה!!
אפשר גם לגדל קארי בעציץ גדול או באדמה בחצר, זה מה שאני עושה ואני נהנה מאספקה קבועה של עלים טריים.
אכן כך, גם את האפשרות הנהדרת הזו ציינתי בפוסט.תודה!
איפה אפשר להשיג שתיל של קארי?
לבדוק במשתלות ולבדוק מה גוגל מציע בהצלחה
יש לי שקית מחית קארי
ירוק זה יכול להתאים?
הי מלי, המחית הירוקה נפלאה אך מתאימה לאוכל התאילנדי.
הסיר מתאים גם לכיריים אינדוקציה?
כן!
היי עדי, לא מצוין מתי להוסיף את העדשים. האם זה יחד עם העגבניות? המתכונים שלך מעולים! שלשום הכנתי לארוע במשפחתי את העוגה הגבוהה עם האוכמניות. תודה רבה. רעיה
הי רעיה, כן עם העגבניות.איזה כייף שאהבתם!!! תהנו!