donuts 🍩
זהו, אם נרצה ואם לא,
העולם עובר, מתהפך,
המודעות,
הרצון בשינוי,
כבר פה, דופקים בדלת וחזק…
יש רצון, לא תמיד יודעים איך,
אז הנה עוד איך אחד,
אם לא תכינו אותם,
סתם חבל לכם,
הם משגעים,
רכים כמו עננים, טעימים כמו דובשנית, מתובלים,
והם עשויים קמח כוסמין מלא, המתקה טבעית, מעט שמן איכותי ויש!!!
מתאימים נפלא לחנוכה, לכריסמס, מתאימים לכל יום, שבת וחג…
מרגש ומשמח, להכין מתכונים פשוטים ומועילים.
למה מועילים? קודם כל על פשטותם, על בריאותם, על עוד אופציה,
שווה במיוחד!!!
וכן, זה מתכון, פתרון.
פתרון, למשהו מתוק, לאירוח, לשלוח לגן/בית ספר, לקחת לעבודה או ככה, סתם פינוק של רגע לפתע, עם חבר או חברה, או רק אני לי עם עצמי לי.
דונאטס טבעוני – מתובל, אפוי, עשוי מקמח כוסמין מלא, המתקה טבעית ומעט מעט שמן איכותי
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 וחצי כפיות אבקת אפיה
3/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 כוס חלב סויה
1/3 כוס מי סודה
1/2 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס סוכר קוקוס/גולמי/טבעי
1/3 כוס סירופ חרובים/ סילאן טבעי
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי
תבלינים
קינמון
אבקת צאי/תבלין צ'אי
ג’ינג’ר טחון
לפיזור והדבקה – סוכר קוקוס/גולמי/טבעי +תבלינים
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית דונאטס.
לערבב בקערה אחת את המצרכים היבשים.בשניה את הרטובים.לאחד ביניהם.
לערבב קלות, רק שלא ישארו גושים, אך שהבלילה תשאר אוורירית וקלילה.
להעביר עם מצקת, את הבלילה לשקעים, למלא עד מחצית הגובה פלוס קצת.
ולהכניס לאפיה, עד שהדונטס עשויים.
זמן האפייה – תלוי גודל הדונאטס.נע בין 15-25 דקות.
יש לנעוץ קיסם ולבדוק שמוכנים.
להוציא מהתנור.
לתת מעט להתקרר.
ולפזר או להניח את הדונטס בקערית עם הסוכר והתבלינים.
ניתן לפזר רק אבקת סוכר ביתית/קנויה.מה שאוהבים.
לעוד מתכונים לחנוכה?
לביבות אפויות, טבעוניות, ללא גלוטן, בשלושה צבעים וטעמים
לביבת תפוחי אדמה ענקית, בסגנון רושטי השוויצרי, הכי הכי פשוטה ומפנקת
טבעות בצל – קראנצ'יות, אפויות בגריל עם איולי צ'יפוטלה טבעוני
מוזמנים להצטרף אלי גם לאינסטוש: עדי שפירא