דוסה דוסה…להלילהלהלה…
תנו לה לפרוץ לחייכם, להפיץ טוב במטבכם.
היא מלאה בכוונות טובות וגם עומדת בגבורה מאחורי כל הבטחה.
הדוסה, הקרפ ההודי,
רק טוב יש לכתוב עליה,
עשירה בכל טוב, מזינה, אהובה, נטולת גלוטן,
ילדים משתגעים עליה וההורים שלהם גם, אגב גם השכנים ואפילו הדודות.
כמעט ללא שמן.
בתוכה, מעליה, לצידה, איך שתירצו,
הוסיפו תוספות מהממות, המשלבות באופן מושלם איתה.
הורסיה המוצעת פה היא פשוטה וקלה,
היא לא מצריכה לאתר תבלינים או חומרי גלם שפחות זמינים.
זה לא עושה אותה פחות, מבטיחה,
העיקר שתכינו.
פעם ראשונה, טיפה התעסקות, בהמשך כבר חלק מההערכות השבועית.
הדוסה, היא ממש קרפ,
לכל דבר!!!
ניתן להכין אותה רכה ונוחה לגילגול ממש כמו בלינצ'ס או קריספית יותר, הכל תלוי בכם.
תוספות, עם מה שיש, רק לא לוותר!!!
הפוסט היום יהיה מעט ארוך, מלא באופציות משגעות שגם אם תכינו את הדוסה וגם אם תחליטו להתחיל דווקא רק עם התוספות,
המטריפות,
אחת אחת,
תהנו וכך ייכנסו להם עוד כמה רעיונות, מנות, טעמים, תבלינים,
חדשים לרפרטואר שקיים.
לצד הדוסה, בחרתי להגיש, מנת תפוחי אדמה ואפונת גינה עדינה טעימה, הילדים אוהבים אותה ככה כמו שהיא, בנוסף תבשיל פיקנטי של גרגירי חומוס, קטניה מצויינת, מהווה מנת חלבון עשירה, טעימה בפני עצמה וצ'אטני כוסברה חרפרף ומקפיץ את המנה למרומים.
נתחיל בדוסה, קרפ הודי משגע!!!
המצרכים:
1 כוס אורז מלא עגול
1/2 כוס אוּרָד דַּאל /עדשים אדומות
מים
כפית מלח
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האורז ואת הקטניות שבחרתם ומשרים בהרבה מים למשך לילה (או 12 שעות).
מסננים את מי ההשרייה, שומרים את המים וטוחנים בבלנדר, עם קצת מי ההשריה, להגיע למרקם פנקייק, מעט סמיך.
בקערה גדולה שתאפשר תסיסה של הבלילה, מוסיפים מלח ומערבבים. אם העיסה מאד דחוסה ולא דלילה, מוסיפים מים.
מכסים את הקערה במגבת נקייה ומשאירים לתסיסה כשמונה שעות בטמפרטורת החדר (לא במקרר).
לערבב שוב ולדאוג שהבלילה תהייה לא סמיכה ואפילו מעט דלילה, כמו בלילת בלינצ'סים.אם יש צורך להוסיף מעט מים ולערבב היטב היטב.
להכנת הקרפים :
מחממים היטב מחבת טפלון מאיכות טובה. מנגבים אותה בנייר מטבח ספוג בשמן, וכשהיא חמה יוצקים לתוכה כחצי מצקת של הבלילה. מסובבים את הבלילה במחבת באמצעות המצקת, עד שתכסה את פני המחבת, הופכים את הדוסה, מטגנים שתי דקות, מניחים על הדוסה שבמחבת כף גדושה מהמילוי, מקפלים שני קיפולים, ממשיכים לטגן דקה או שתיים, ומגישים.
(יש לי מחבת מיוחדת לקרפים ואיתה הגיע ׳מיני מגב׳ מעץ להכנת הקרפים, ראו תמונות).
ויש כמובן להגיש קרפ וכל אחד בוחר לו מה שבא לו.
או לקפל למשולש, למעטפה…
גרגירי חומוס בתיבול הודי פיקנטי Chana Masala
המצרכים:
2 כוסות חומוס לאחר השרייה, הנבטה ובישול עד ריכוך
1/2 בצל לבן קצוץ דק
1 שן שום קצוצה דק
1/3 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק דק
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית צ׳ילי, אופציונלי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית זרעי כמון
1/3 כפית כוסברה טחונה
מלח לפי הטעם
1 כף רסק עגבניות מרוכז
1 כפית שמן זית
להגשה , מיץ לימון וכוסברה טריה קצוצה
אופן ההכנה :
בסיר בעל תחתית עבה, לחמם מעט את שמן הזית, להוסיף בצל, שום, ג'ינג'ר ולטגן יחד תוך כדי עירבוב כ 5-6 דקות, כשהבצל מעט מתרכך ומזהיב.להוסיף את התבלינים והרסק ולערבב היטב, להוסיף את החומוסים ולהמשיך לערבב היטב כמה דקות.לכבות את האש ולהוסיף מעט מיץ לימון וכוסברה קצוצה.
תפוחי אדמה בתיבול הודי Aloo Masala
המצרכים:
3 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים עם הקליפה
1/4 כפית צ׳ילי יבש
1/2 כפית אבקת כורכום
1/2 כפית זרעי חרדל
1/2 כפית זרעי כמון
1 כף שמן זית
מלח לפי הטעם
1/2 כוס אפונת גינה מופשרת
להגשה : כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה.לקלוף.לחתוך לקוביות קטנות.
בסיר בעל תחתית עבה, לחמם מעט את השמן, להוסיף זרעי כמון וחרדל, לערבב כדקה ולהוסיף את שאר התבלינים, את תפוחי האדמה, לטגן יחד 5 דקות ולהוסיף את האפונה, לערבב ולטגן עוד 2 דקות.
להגיש עם כוסברה קצוצה.
צ׳אטני כוסברה חרפרף…
המצרכים:
חופן כוסברה ענק, רחוצה ורצוי להפטר מהגבעולים העבים
1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש
1/4 כפית פתיתי צ׳ילי
1/2 מיץ מלימון טרי
קורט זרעי כמון קלויים קלות
1/4 כפית סוכר חום/קוקוס
קורט מלח
אופן ההכנה:
לטחון את כל המצרכים לידי ׳ממרח׳.
נפלא לצד מנות הודיות מגוונות.
הי עדי, נראה מעולה ואנסה להכין. שאלה בנוגע לדוסה- עד כמה להיות מדוייקת בזמני ההשריה והתתססה? אפשר לעבור את השמונה שעות בחלק של ההתססה?
ויותר חשוב, כמה בערך מים צריך לשלב של הבלנדר וההתססה?
תודה
הי ליטל,
תודה, מנה נהדרת.
אין בעיה לעבור את שעות ההשרייה וההתססה.ניתן גם לשמור במקרר.
לגבי מרקם הבלילה, מירקם של פנקייק.תציצי בכל התמונות בפוסט.
תודה עדי. ניסיתי והבלילה הייתה מאוד קשה להתעסקות, נדבקה לי והיה קשה לפרוס אותה… אולי הבלילה הייתה מעט נוזלית מידי ואז בגלל זה ? אשמח לתובנות / הצעות. מה שכן יצא היה טעים ונחטף! אז ממש רוצה להכין שוב ולהצליח הפעם
תודה:)
הי ליטל, קשה לי לומר, יש מצב שהבלילה היתה אולי סמיכה מדי וז כמובן שניתן להוסיף צעט מים.לנסות עם אחד קטן ולבדוק אם הולך טוב.לאחר המנוחה יש לערבב שוב את הבלילה וכמובן מחבת!!!
איזה מתכונים…עושה לי חשק להכין לשבת…תודה רבה!
תהני, תודה!!!
אז חוזרת לדווח שהסיבוב הבא יצא מעולה!! מה שהיה שונה זה זמן ההתססה שהשארתי את הבלילה ללפחות 14 שעות עד שראיתי שנהיות בועות כאלה בבלילה. ואז זה חיכה במקרר עוד יום וחצי. בנוסף, באמת הקפדתי על מחבת ממש טובה הפעם (סוף סוף השקעתי באחת:) ומעט שמן… כבר השריתי את הסיבוב הבא ועכשיו מקווה שגם בפעם הבאה ייצא כה מוצלח:) תודה עדי על עוד מתכון מדהים ובריא!
ליטל מקסימה, איזה כייף שחזרת לעדכן.שמחה שהצליח ושאהבתם.מנה פשוטה טעימה ובריאה.תהנו🍒
אפשר להכין עם בסמטי מלא?
בהחלט
כן
ניתן להקפיא את הבלילה לאחר ההתססה. ?
לא ניסיתי
תודה על הפוסט המקסים אני הולכת להכין רציתי רק לדעת היכן ניתן לרכוש כזאת מחבת🌸
שלומית יקרה, באהבה.קניתי אותה לפני שנים, במינכן, לא בארץ
נראה מעולה. אפשר להכין עם אורז עגול (לא מלא) לסושי?
תודה, לא ניסיתי.עקרונית, אין סיבה שלא