דייסה הודית משגעת, מיוחדת, מבוססת חלבון מהצומח, מתובלת וארומטית
כמות ל 4 מנות.
מתכון:
המצרכים:
1 כוס מונג דאל (יש למצוא בחנויות המזרח, התבלינים, בשווקים)
2 כוסות חלב קוקוס/שקדים/קשיו או מיקס שלהם
4 תרמילי הל
1 כפית הל טחון
סילאן טבעי, לפי הטעם
מים/חלב צמחי – כתוספת במידת הצורך
לטופינג/הגשה – קשיו, סילאן, צימוקים, הל
אופן ההכנה: לבשל את הדאל במים עד לריכוך.אני עושה זאת עם סיר לחץ, בדקות, ניתן ברגיל.לשטוף במים ולסנן.להעביר שוב לסיר, עם 2 כוסות החלב, תרמילי ההל, ההל הטחון והסילאן.שימו ממנו מעט, תוסיפו לפי טעמכם.ניתן גם בסוף התהליך.
לערבב היטב, על אש בינונית קטנה, עד שמסמיך מעט.התאימו את מידת ההסמכה לטעמכם.אני אוהבת אותה סמיכה ומוצקה, הילדים אהבו אותה דלילה יותר.הוסיפו עוד חלב/מים בהתאם.
רק כשהדייסה נהפכת למרקם אחד, רכה, ריחנית, מתפרקת בעדינות, זמן להגיש.
ניתן בסיר קטן, לחמם סילאן ושאר תוספות ולהגיש או כמו שהן טריות ומתפצחות.
בתאבון, בריאות והזנה,
התחממות ואהבה
ורק מזכירה לך, שגם את,
את הודו חלמת.
מסע נשים – יוניק בוטיק
ידוע לי שדאל זה עדשים, האם לזה הכוונה? אולי זה קמח עדשים?
זו שעועית מש, שעוברת קילוף, היא בקועה וקטנטנה.יש להשיגה בשווקים, בחנויות הטבע.
בעצם זו שעועית מאש חצויה וללא הקליפה. כך מצאתי בשיטוטיי ברחבי האינטרנט… נכון?
זו שעועית מש, שעוברת קילוף, היא בקועה וקטנטנה.יש להשיגה בשווקים, בחנויות הטבע.
בלוג מקסים ומתכונים עוד יותר מעוררי השראה גדולה!
אני כרגע בדרום הודו במסע קולינרי שלי עם עצמי…
איך נקראת הדייסה הזו, ואיפה כאן בדרום ניתן למצוא אותה?
לא קבלתי תשובה לגבי שמה….🌻
Kheer dal moong
הי עדי פוסט מדליק. נמצאת במונאר כרגע האם תוכלי לתת מידע היכן עשית את הסדנא? תודה יעל
תודה יעל.איזה כייף לך…מה כולם במונאר??? הסדנאות הללו, הן סדנאות ספציפיות על ידי שפים המועברים לקבוצות שלנו.
הי עדי. נשמע טעים טעים..
אם אני לא טועה, מונג דאל זה מאש קלוף וחצוי (?!)
תודה
הי מורן, אכן טעים,
זו שעועית מש, שעוברת קילוף, היא בקועה וקטנטנה.יש להשיגה בשווקים, בחנויות הטבע.
הי! האם אפשר להכין עם שעועית מש רגילה? ולא הבנתי- קודם לבשל אותה במים, ואחר כך לערבב עם חלב, או לבשל מראש עם חלב? תודה!
הי רינה, רצוי למצוא את את הספציפית.לבשל לפני, עד ריכוך ואז להמשיך עם הכנת הדייסה עצמה