דייסת קינואה – טבעונית – ללא גלוטן, מקושטת פירות, מתובלת בתמצית ורדים ווניל
דייסת קינואה – טבעונית – ללא גלוטן, מקושטת פירות, מתובלת בתמצית ורדים ווניל
ק י נ ו א ה , ידידתינו,
אנחנו כבר יודעים עליה כמעט הכל, אך פחות מעיזים לעבוד איתה, לשלב אותה וליצור ממנה מנות מוכרות בשידרוג וגיוון.
הקינואה היא דגן קטנטן וטוב.
דגן איכותי, ללא גלוטן, עם ערכים גבוהים יחסית של חלבון, עם סיבים תזונתיים,
עשירה בויטמינים, במינרלים, בנוגדי חימצון,
ההשפעה על מחזור הדם ידידותית, אינה מקפיצה סוכר, שומרת ומאזנת.
דייסה, אני שומעת דייסה, אני מחייכת.
זה עושה לי נעים, חמים, מנחם, מפנק, מזכיר…
מה שכן, אוהבת לאכול את זו שאני מכינה.
הטקסטורה שלה יכולה להיות לפעמים מרתיעה, אז,
בישול עדין ולא סופני, שילוב של דגנים, לא חייבים ללכת רק על שיבולת השועל,
לא שהיא לא נפלאה, אך
לשם הגיוון, העניין, התזונתי והטעים,
ממליצה בחום, להכניס את דייסת הקינואה לרפרטואר הדייסות, לארוחות הבוקר או הערב.
דבקה בגישה, שכמעט הכל, תמיד יש סייגים קיצוניים,
יכול להיות טעים, עם הכנה נכונה, עם שימוש בחומרי גלם איכותיים, עם אקסטרות, קישוטים, אהבות וזימזומים.
לבשל עם ארומה, עם טעמים, עם טקסטורות,
זה העניין,
דייסה סתם, ללא תוספות…שמחליקה…הההה….פחות
דייסה עם נגיסות קלה, עם תיבול, תוספת של פירות טריים קצוצים, עם פירות יבשים איכותיים, אגוזים וגרעינים, למי שאוהב,
תוספת המתקה קלה
ת ע נ ו ג
דייסת קינואה – טבעונית – ללא גלוטן, מקושטת פירות, מתובלת בתמצית ורדים ווניל
קינואה יכולה להתאים, מכל צבע כולל הטריקולור, למי שאוהב.
השחורה והאדומה הן מעט יותר 'קראנצ'יות', לוקח טיפה יותר זמן להתרכך, אך הן תמיד מוסיפות, לטעמי, אופי.
הילדים שלי, אוהבים את הדיסה,
על בסיס הקינואה הבהירה, זאת שקוראים לה הלבנה.
עם קליה קלה שלה לפני תחילת הבישול,
מקפיץ משהו בטעם ובנגיסות,
עם בישול בחלב שקדים ביתי,
עם כל הקישוטים, המתקה עדינה, עם מעט קונפיטורה ביתית מטריפה, עם סירופ מייפל טבעי או ללא.
דייסת קינואה – טבעונית – ללא גלוטן, מקושטת פירות, מתובלת בתמצית ורדים ווניל
למתכון:
המצרכים:
1/2 כוס קינואה (נסו תחילה עם הלבנה)
2 כוסות חלב שקדים ביתי
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית תמצית מי ורדים, אופציונלי
1 כף סירופ מייפל, אפציונלי
אופן ההכנה:
להשרות את הקינואה, אם יש זמן.לשטוף אותה ולסנן היטב מעודפי נוזלים.
בסיר קטן, עם תחתית עבה, לקלות מעט את הקינואה.
להוסיף את חלב השקדים, ממליצה להוסיף כוס וחצי ואת התיבול.לבשל על אש בינונית, תוך כד עירבוב מדי פעם.
להוריד את האש, לנמוכה ולתת לה להתרכך, לבדוק אם יש צורך בחצי הכוס הנוספת של החלב.
ניתן להוסיף עוד מעט מים או תוספת של חלב שקדים אם אוהבים אותה נוזלית יותר.
להגיש עם מה שאוהבים…ולמי שאוהבים.