דלורית ממולאת – צלויה בתנור במלית אורז אדום ושחור, בצלים, פירות מיובשים ופיצוחים מקורמלים
כמה שיותר, ירקות, צבעוניות, שילובי טעמים, טקסטורות, טעמים מיוחדים,
שיחד יוצרים מנה.
מנה יפיהפיה,
ססגונית,
שתקשט את שולחן החג.
ההפתעה הגדולה, מעבר לכך, שהדלורית המופלאה,
הזו טעימה כל כך, זו קלות ההכנה.
פשטות.
עם כמה קיצורי דרך, שחוסכים זמן והתעסקות.
והאמת,
היא,
שהמנה הזו היא קישוט,
קישוט במרכז השולחן.
שיא עונת הדלועיים.כאן.
הירקנים, מפוצצים במגוון רב שלהם.
הדוכנים, בצידי הדרכים, לצד שדות הגידול שלהן, כל כך מפתים,
לעצור ולבחור, מכל הסוגים, המינים, כאלה המתאימים לבישול ארוך, להכנה מהירה, שחייבים לקלף, או אפשר לבשל עם הקליפה,
למילוי, למרק, ואיפה השמיים? זה שם.
בחרתי להכין קודם כל את זו, דלורית במשקל לא קטן,
שתתאים לפחות ל 6 איש.
ניסיתי לחסוך בהכנות וזמן, חתכתי אותה לחצי, מעט חורים, הברשה בשמן זית, מעט סילאן ולתנור.עם הכל, כולל הגרעינים.
ורק אחרי שהיא מוכנה, להוציא בצ'יק את התוכן ועוד קצת ממנו ולמלא בכל טוב חגיגי.
דלורית ממולאת – צלויה בתנור במלית אורז אדום ושחור, בצלים, פירות מיובשים ופיצוחים מקורמלים
המתכון:
המצרכים:
1 דלורית גדולה וטרייה
1 כוס וחצי אורז אדום ושחור לאחר בישול!
2 בצלים סגולים בינוניים
חופן פירות מיובשים – מה שאוהבים, אני בחרתי שזיפים, צימוקי אוכמניות, תאנים, משמש, ג'ינג'ר מיובש
חופן אגוזים, שקדים, גרעינים – מה שאוהבים
תבלינים: קינמון, פלפל לבן, מלח עשבים, כורכום, פפריקה אדומה
שמן זית, סילאן
טימין
גרעיני רימון
אופן ההכנה:
לבשל את האורזים, שישארו שלמים ויפים.לפי הוראות ההכנה שעל האריזה.
לחמם תנור ל 220 מעלות.
לחתוך לחצי את הדלורית.
לחורר מעט עם מזלג או קיסם.
להבריש את הסביב, עם מעט שמן זית וסילאן.
להכניס לאפייה, עד שהדלורית רכה, לא מושית, וזהובה.
להוציא, לתת להתקרר.
להוציא את התוכן, עם כפית/כף.לסמן עם סכין, בעדינות, בכל מחצית הדלורית, ולהוציא את 'בשר הדלורית' לכל אורכה.לא עמוק מידי, ליצור שקע עבור המילוי.
בינתיים לטגן את הבצלים במעט שמן זית עד ריכוך והזהבה.
להוסיף את התוספות – פירות יבשים ואגוזים, אורז מבושל, לתבל.לטעום, להוסיף מה שחסר.
עלי טימין, גרעיני רימון, להוסיף בשלב זה.
למלא את הדלורית, בכמות נדיבה של המילוי.להדק מעט.אל דאגה , זה יציב ולא מתפרק.את שני החציים.
לטפטף מעט סילאן, מעט שמן זית.
לסגור את החציים בזהירות, לשלם.
לקשור עם חוט המתאים לאפייה.אפשר גם בלעדיו, כל החבילה הכתומה והמהממת הזו יציבה למדיי.
לארגן את הדלורית הממולאת בתבנית האפייה.להבריש שוב בשמן זית ומעט סילאן מבחוץ.
הכניס לאפייה נוספת כ 20 דקות.
להוציא, להגיש, עם עלי טימין וגרעיני רימון טריים.
לפרוס פרוסות ממולאות ולהגיש.
*ניתן להכין מראש ולהכניס לאפייה השניה לקראת ההגשה.או רק לחמם ולהגיש.
בואו ניפגש שם, תוסס וחם:
עדי באינסטגרם
לעוד מתכוני חג?
קובץ חגיגי
מה עושים עם בשר הדלורית?
ישר לפה…לא נשאר הרבה.כמובן שניתן להוסיף למילוי, לבלילת קציצות וכו
בשלב האפייה הראשון האם יש חשיבות איזה צד כלפי מעלה ( הפתוח, או הקליפה)?והאם מורחים שמן וסילאן מכל הצדדים? שנה טובה 🙏
הי קרן, עם הצד הפתוח כלפי מעלה.מורחים בסילאו ובשמן זית על הצד הפתוח.שנה טובה ומתוקה