דפי אורז במילוי פטריות, ערמונים ויין, על מצע קארי סלק,
מנה ראשונה, מדליקה, ללא גלוטן,
זוהרת, בולטת בצבע המדהים של הסלק,
קטנה וענוגה,
כחלק מפוסט חגיגי,
לארוחה מושקעת,
קלילה ומפתיעה,
חגיגה אביבית של טעמים, צבעים, רעיונות והדרכות יצירה לשולחן החג

דפי אורז ממולאים בפטריות, ערמונים ויין על מצע קרם קארי סלק
ל 4 מנות ראשונות

8 דפי אורז קטנים
1 כוס וחצי פטריות שמפיניון קטנות מוצקות וקטומות רגליים, קצוצות
בצל סגול מוצק, בינוני
1/2 כוס ערמונים מאריזת ואקום, קצוצים
1 שן שום כתושה
1 כפית רסק עגבניות טבעי
1/3 כוס יין אדום
2 כפות מים
קורט פלפל קאיין, אופציונלי
מלח עשבים
1 כפית קורנפלור

קרם קארי סלק

1 סלק מבושל ורך, קלוף וחתוך
1/2 כוס קרם קוקוס
1 כפית מחית קארי אדומה טבעונית
מעט מלח עשבים

לטגן קלות בצל סגול, להוסיף פטריות, ערמונים ושום, לערבב ולתת לפטריות מעט מעט להזהיב.
להוסיף את שאר המצרכים לרבע כוס היין ולערבב טוב, כדי להמיס את הגושים ולהוסיף למחבת.
להמשיך לבשל יחד מס' דקות, על אש קטנה.
המילוי, טוב שיהיה סמיך וללא נוזלים מיותרים.
לתקן טעמים.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
למלא מים בקערה ולהרטיב 2 דפי אורז קטנים ביחד.לשים לב שגם בין השניים, חודרים המים.כשהם מספיק רכים ואלסטים, לרפד איתם תבניות מאפינס מסיליקון משומנות או על גבי נייר אפיה משומן.למלא בתערובת הפטריות, בערך 2-3 כפות מהמילוי, שלא יהיה מדיי גדוש ולא תוכלו לסגור יפה את הדפים…
לאסוף קצוות, ללחוץ מעט וכך הם נדבקים היטב.לשמן מעט את הפרחים המתוקים הללו ולהכניס לאפיה של 7-8 דקות.
בינתיים נכין את הקרם קארי סלק.בכוס שנוחה לבלינדור עם בלנדר סטיק או בבלנדר גדול, לטחון את כל המרכיבים, פרט למחית הקארי.
לסיר קטן, על אש קטנה, להוסיף כף מהקרם הסגלגל המהממם ואליו את מחית הקארי.לערבב היטב, עד שריח הקארי מתפשט לו ולהוסיף את כל שאר הקרם.לבשל יחד כמה דקות ולהוריד מהאש.

הצעת הגשה:
על צלחת מנה ראשונה, במרכזה, להניח 2 כפות מהקרם, מעט לשטח עם גב הכף.עם 4 ענפי טימין טריים, לקשט את הפרח, לקשור סביב, מעל להניח פרח דפי האורז ולהגיש.