מאז שהעתקנו חיינו לחו״ל,
התחלתי להשתעשע בקונספט של מאכלי החג.
אם אדייק, בכל הקונספט של חגיגת החגים בכלל.
החיים בארץ זרה עם תרבות, חגים ואיך חוגגים, כל כך שונה, קיבלה ועדיין משקל ותשומת לב.
הזכות לבחור איך, כמה ולמה נתונה בידינו.
ההרגשה הזו שאם לא נדאג, אנחנו כהורים, לציין, להזכיר, לחבר את הילדים, את המשפחה, לימי החג,
זה לא יהיה חלק מהווייתם וילדותם.
ברור שהכי קל ומשמח זה להתחבר דרך מטעמי חג אופייניים ושאר סממנים, כמו שירים, נרות וחנוכייה, חפש את מטמון האפיקומן…ואוטוטו פורים מגיע ואיתו גם אוזני המן…ואם לא נכין לא יהיו!!!
יש בזה משהו כייפי, שצריך להכין כדי שיהיה.
שנה שעברה הכנו אותן מתוקות וממולאות קונפיטורת פירות ביתית ובמילוי שוקולד בטעמים,
השנה, בשביל הרענון, נכין אוזן אחת.
גדולה,
משפחתית,
מבצק משולב קמחים, במילוי תרד בטטה ושמנת אגוזים.
האוזן זוכתה בשמה החדש, האוזן של פופאי!

האוזן הזו, אומנם בעלת שלוש פינות, אך מספקת בין 4-5 מנות.
אני אוהבת הרבה מילוי, בעיקר שהוא מלוח ושהבצק יהיה יחסית דק.
הבצק והמילוי מספיק יציבים בחיתוך למנות.

נכין את הבצק, בצ'יק צ'ק, אפשר ביד.
נתבל אותו ביד נדיבה, נסו, בצק מתובל וארומטי, ביחד עם המילוי, מקפיץ את המאפה.
נכין את המילוי וניתן לו להתקרר, כדי שהבצק לא יקרע בזמן המילוי.

וכמו שמושכים את הפינות באוזניים הקטנות, נעשה גם כאן ונהדק טוב וחזק את הפינות.
נעצב עוד קצת את בטן האוזן, המותניים…
כדאי לרדד את הבצק ולמלא אותו, על נייר אפיה, שבקלות רבה ניתן להעביר לתבנית האפיה.

למתכון :
לבצק :
250 גרם קמח (180 גרם קמח כוסמין מלא +70 גרם קמח טף, שלבו לפי אהבתכם או הכינו עם סוג קמח אחד איכותי)
100 מ"ל חלב צמחי מיקס אגוזים/סויה, חם מאד
100 מ"ל שמן זית
1 כף מלח עשבים
1 כף עשבי תיבול, טריים או יבשים, קצוצים
1/4 כפית פתיתי צ'ילי
1 כף חמאת אגוזים/גרעינים
ההכנה : בקערה לעבד את כל המצרכים לכדי בצק רך ואחיד.
לכסות ולתת לנוח כשעה.
למילוי :
400 גרם תרד קפוא
1 בצל גדול פרוס דק
3 שיני שום כתושות
1 בטטה קטנה קלופה וקצוצה לקוביות
2 כפות שמן
1 כף טימין טרי/יבש
1 כף מלח עשבים
פלפל טחון טרי לפי הטעם
ההכנה :
לטגן את פרוסות הבצל וקוביות הבטטה עד ריכוך והזהבה עם שתי כפות השמן.
להוסיף שום, לטגן עוד שתי דקות ולהוסיף תרד ותבלינים.
לאדות יחד 10 דקות.לטעום ולהוסיף טעמים, חשוב בשלב זה שיהיה טעים ומתובל היטב לטעמכם.לתת לתערובת להתקרר, אחרת הבצק יתרכך ועלול להקרע בזמן ההכנה.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמנת מקדמיה/קשיו :
1/2 כוס אגוזי מקדמיה/קשיו מושרים לילה בכוס מים
2 שיני שום
1 כף מיץ לימון
1 כף שמרי בירה (אופציונלי)
מים, מעט ובהדרגה, כדי להגיע למרקם שמנת סמיכה
ההכנה :
להעביר את כל המצרכים לטחינה בבלנדר למרקם חלק וסמיך.
הכנת האוזן של פופאי…?
על נייר אפיה לרדד את הבצק לעיגול, יחסית דק ואין צורך שיהיה ממש מדוייק.
להוסיף את שמנת האגוזים שהכנו לתערובת התרד ולערבב היטב.
להניח את המילוי על הבצק ולפזר אותו גם לצדדים, כמו בתמונה.
לסגור ולהדק שלוש פינות ולעצב את האוזן.
להעביר לתבנית אפיה, לאט ובזהירות ולהכניס לאפיה בתנור מחומם מראש ל 30-35 דקות, עד שהבצק נראה אפוי וזהוב.