הודוליסטית – מסע נשי וריטריט איורוודה בדרום הודו
12-26/8/24
להתנתק כדי להתחבר
מרפא תרבות אוכל עולם
נצא ל 13 ימי מסע – נתחיל עם 6 ימים שבהם נטייל ונעבור בין הרים עמקים ערים כפרים מקדשים מפגשים
ונמשיך ל 7 ימי ריטריט איורוודה
לנחות בנקודה אי שם על המפה
להניח ולו לכמה ימים את הכאב, העצב, האינטנסיביות, הכאוס – מנות חלקנו בחודשים האחרונים.
בנקודה – שהיא גם בטעמי לא נודע.
מותר לי וגם מגיע לי.
בוקר אחד, אחרי ליל חלומות, הבנתי שאנחנו יוצאות. כך או כך. כי תמיד יהיה אחר כך.
חלמתי איך ומה, ואפילו עם מי, אתן מאמינות שחלמתי אתכן? שראיתי אתכן איתי כבר שם. קבוצת נשים מחבקת ומחובקת. קבוצה אינטימית של נשים בוחרות.
המסמך הזה הגיע אלייך ולא במקרה.
מחכה לך.
מסע נשי בדרום הודו:
מפגש עם התרבות – נגלה את העושר התרבותי של דרום הודו – מטבח מסורתי, אמנות ייחודית, מוסיקה קסומה וטקסים רוחניים.
התרבות תיחרט בתודעתנו ותעניק לנו תובנותזדמנות להפנים את העושר הרוחני של הודו. נפגוש מסורות קדומות, נשתתף בטקסים מעצימים, נתחבר עוד לעצמנו, נפגוש בחלקים ששכחנו, הזנחנו
נופים מרגיעים ומרהיבים – נחצה את מי האגמים, התעלות של קרלה, החופים, הנופים המרגשים של הטבע הטרופי.
חוויה מרפאה לגוף ונפש
טעמים ריחות – נטעם נבשל נכין ונלמד על המטבח המבורך של דרום הודו, שוקק טעמים, תבלינים עוצמתיים ובמנות שמביאות איתן מסורת עתיקהנוכחות נשית – מביאה איתה נוכחות טהורה, ללא הסחות דעת וללא שיפוט. פנימה החוצה ונתחבר למקורות העוצמה והחוכמה שלנמרפא של האיורוודה
ריטריט איורוודה – נעמיק במסורת הריפוי העתיקה הזו. נלמד על העקרונות והפרקטיקות של האיורווידה וניישם אותם למען בריאות ורווחה. מסע של תרפיה ורוח
התנסות באיורוודה – נצלול לעומק לימוד והפנמה של עקרונות האיורוודה – מסורת הריפוי העתיקה של דרום הודו. נלמד על האיזון בין הגוף, הנפש והרוח.
בעזרת מטבח מרפא – המטבח המסורתי של דרום הודו מעוגן בעקרונות האיורוודה. נהנה ממנות עשירות תבלינים שורשים מרפאים ומזינים.
טיפולים ומפגשי גוף ורוח – יוגה, מדיטציה, טיפולי מגע, עיסויים ייחודים, ליווי שוטף על ידי צוות המרכז האיורוודה
להתנתק כדי להתחבר גם לעצמי, לכאן ועכשיו, מה קורה איתי ובתוכי.
להתחבר מחדש לעצמנו במקום המהווה 'אדמה' אחרת ושונה במהותה, בנקודה זרה אי שם בעולם,
עם תרבות עשירה ומסקרנת, טבע מדהים עוצר נשימה, אנשים ונשים, הזדמנות לחוויה רגשית, התחדשות פנימית של ניתוק וחיבור, נפתח את עצמנו אל חדש וגם לא נודע, מקשיבות לחושינו, שגם הם מתנסים בעולם חושי שונה.
הודו-ליסטית – תחצה את מדינת טאמיל נאדו ואת קראלה – שתי מדינות גדולות ומרכזיות בדרום הודו.
טאמיל נאדו היא אחת המדינות העתיקות בדרום הודו. היא פחות מתויירת ולא פחות מעניינת, מנופים עוצרי נשימה, טבע וחיות בר, מקדשים, מוקדי אומנות, אתרים דתיים, מה שהופך אותה למדינה מרתקת במיוחד.
קראלה אחת המדינות הקסומות והנעימות, היא הודו האחרת, מוקפת מים, חופים יפהפיים, נהרות, אגמים, עצי קוקוס, יערות טרופים, הרים ירוקים, מטעי תבלינים ותה, תרבות מרתקת, אנשים עדינים ואדיבים.
שגם אותה נטעם, נכיר, ובה נטייל נסייר נלמד נתאהב.
נחצה מדינות, נעבור ערים ומחוזות – קוצ'ין, מונאר, מדוראי קומראקום טריוונדרום – היא בירת מדינת קרלה.
דרום הודו ידועה גם באופי אירוח יוצא דופן וכך גם בתי המלון, הריזורטים בהם נתארח.
בחרתי עבורנו את המתאימים, הטובים והמפנקים ביותר – בתי אירוח ברמת ארבעה וחמישה כוכבים.
כל אזור ומקום בהם נבקר יקבלו את הפוקוס והייחוד שבהם – דרך סיורים מודרכים, סדנאות אוכל ומלאכה, מפגשים עם המקומיים, ביקור בכפרים, השתתפות בחגיגות בטקסים ועוד…וכמובן הריטריט.
תמיד אני 'מתעוררת' עוד ועוד לקראת המסעות,
ולא סתם,
זו התעוררות, זו תשוקה וגעגוע, למה שחסר, בואי נשלים, נתרגל, נתאמן, והכי פשוט של כאן ועכשיו – ניתן לעצמינו מה שאף אחד לא יעניק לנו, אלא אני לעצמי.
התוכנית, פרטי המסע, פרטי הטיסה, מחיר ושאר אינפורמציה – שלחי לי הודעת ווטסאפ מהירה 0049-17654397689
בואי
בואי איתך
בואי עם חברה
אמא
אולי בת
מחכה לך
באווירה, בטעמים, בריחות, האוכל ההודי, עבורי הוא חיבור למקומות מאד מאד מיוחדים, בתוכי.
כמה למדתי, התנסיתי, מנשים הודיות, משפים הודים, ותמיד כמהה לעוד ועוד.
לקראת המסע גם אלו מתעוררים בי, ואני רוצה שנכין יחד, את אחת המנות המפנקות, המענינות, הירוקות, שטעמה ובריאותה עולה על יופיה…
הפאלאק פאניר האגדי – בוורסיה טבעונית, עם כמה טיפים מעולים, קיצורי דרך, שרק משדרגים, ולא מורידים ממנה כהוא זה.
פאלאק פאניר טבעוני – עם טופו.
עם טיפול נהדר בטופו – שעושה בהחלט הבדל, ומשתלב מופלא בתבשיל.
פאלאק פאניר טופו משגע
450 גרם טופו מוצק ואיכותי – לשטוף, לנקז נוזלים, לחתוך לקוביות יחסית גדולות, להכניס לצנצנת זכוכית גדולה עם כף מלח ומים שמכסים את גובה קוביות הטופו, יממה במקרר
לתבשיל התרד:
600 גרם תרד טרי שטוף
1 בצלקצוץ דק
1/2 פלפל צ'ילי ירוק טרי חתוך לפרוסות דקות, אופציונלי, ממליצה לא לוותר!
1 כפית ג'ינג'ר מגורד או חתוך לרצועות דקות
1 כפית שום כתוש
2 עגבניות אדומות ובשלות או כוס עגבניות שרי קצוצות דק דק
1/2 כפית הל טחון או 2 זרעי הל שלמים ומבוקעים…תנו לחיצה קלה עם כלי כלשהו
1 כפית זרעי כמון
1/2 כפית אבקת כורכום
1 כפית מלח
1 כף תבלין גראם מסלה
1 כף שמן קוקוס או זית
1/2 כוס קשיו לאחר השרייה של שעתיים במים חמים
1 כוס מים
איך מכינים:
את עלי התרד הטריים מבשלים קצר במים – עניין של 2 דקות, להעביר למסננת או ישירות למיכל הבלנדר, לטחון עם הקשיו וכוס מים, טוחנים טוב טוב.
מחממים בסיר/מחבת שמן זית או קוקוס ומוסיפים בצל, ג'ינג'ר, שום ומטגנים לדקה
מוסיפים צ'ילי ירוק טרי, עגבניות מלח ומטגנים כמה דקות
מוסיפים תבלינים עד שמפיצים ריח
מוסיפים את התרד עם הקשיו הטחונים, לסיר ומבשלים כמה דקות נוספות
טועמים ומדגישים מה שחסר
מוסיפים את קוביות הטופו, ללא נוזלים, לתבשיל הירקרק, מערבבים בעדינות
מכסים את הסיר, מבשלים יחד עד לאיחוד טעמים, בישול הטופו כ 12 דקות – על אש קטנה
מקשטים עם יוגורט קשיו/סויה/קרם קוקוס, צ'ילי, כוסברה טריה
מגישים עם אורז קראלי או אורז מלא עגול או בסמטי
עם צ'פאטי או כל לחם הודי אחר שאתם אוהבים במיוחד.
לעוד מתכונים הודיים:
דאל הודי – מקאני, טבעוני ועוד פינוקים, ארוחה הודית פשוטה ומזינה
אוכל הודי, טעמים צבעוניים, חגיגה הודית