📍
the container
בטוחה שטרם שמעתם על המקום
לפעמים צריך שמישהי מאי שם תבוא לכאן😊
אז קבלו את המקום היותר ממושלם לחופשת מנוחה רגיעה פינוק הבאה שלכם בצפון.
מקום עם אמירה, מקום שנולד מחלום, אז אני שם.
בית אירוח משגע הבנוי כולו ממכולות.
כן כן, בעיצוב ותכנון שאין כמותם.
תאמינו לי – אתם יודעים שאני לא ממליצה סתם, אני בוחרת את מה שאני מתחברת אליו מעבר לצימר מפנק.
הכל עם חשיבה סביבתית אקולוגית.
ארוח ברמה אחרת.
נוף משגע.
כל פרט ופרט – עד שלם מיוחד במינו.
בראנץ׳ טבעוני – מעשה ידיה של קרן בעלת המקום.
בראנץ׳ של החלומות🍃🌱
כל רגע, שבא ממחשבה מקדימה, מתחשבת, כוללת – הוא מורגש במהלך כל השהייה ביחידת האירוח המופלאה שהקינו, בנו, יצרו וחלמו קרן ויוסי.
לאחר שאכלנו את ארוחת הבוקר יוצאת מגדר הרגיל – שהכינה קרן – נגיע גם אליה, ביקשתי מקרן – ספרי ספרי לנו קצת יותר מה ואיך נולד הבייבי – היוצא דופן הזה בנופי הארץ ולא רק.
איך הכל התחיל?
שנינו התגרשנו איבדנו את הבתים שלנו, גרנו בשכירות כ 10 שנים יחד, רצינו בית עם אדמה ונוף. זה מה
שחיפשנו. לא היה לנו הון עצמי, והמחירים בארץ הלכו ועלו. קראנו כתבה על יועץ כלכלי שעוזר לזוגות
לרכוש בתים ללא הון עצמי. קבענו איתו פגישה ונסענו לאשדוד. הוא בדק את המפה הפיננסית שלנו,
ראה שאנחנו אנשים עובדים עם יכולות להחזיר הלוואות והסביר לנו איך עושים את זה. פגישה אחת
ששינתה לנו את כל התפיסה הכלכלית.
למה דווקא יבנאל?
חיפשנו בכל הארץ מגרש לבניה, וידענו שנרצה בית מניב, כלומר בית שיש בו יחידה עסקית שמשלמת
לפחות חלק מההלוואה.
נסענו לטבול בכנרת ואמרנו בדרך נעבור ביבנאל, ראינו שיש שם מספר מגרשים זולים ביחס למחירים
בארץ. כך הגענו לשכונת סמדר לראות מגרשים ופגשנו את עומרי אחד השכנים, שבדיוק סיים לבנות בית
עם שלושה צימרים והיה מאוד נדיב ולבבי ואף הזמין אותנו לראות את הבית. כשעמדנו במרפסת שלו
והבטנו אל הנוף, פשוט התרגשנו. הלב שלנו החסיר פעימה וידענו שזה מה שחיפשנו.
בפעם השנייה שבאנו לראות מגרשים יצא לקראתנו מושיקו, שבדיוק סיים לבנות וילה עם שלוש יחידות
אירוח ושיתף אותנו בפתיחות ונדיבות בעלויות הבניה. חשבנו לעצמנו שלמרות התדמית של המקום
והקהילה הברסלבית שנראית מאוד נוכחת לעוברים בדרך, יש כאן אנשים מאוד טובים ונעימים, פתוחים
ונדיבים. התחלנו לשאול במועצה ואנשים נוספים על החיים במקום, כמה המקום מתחרד? האם יש
רחובות סגורים והבנו שזה מקום מיוחד שאנשים חיים בו יחד ובחיי קהילה חמים, פתוחים וקרובים. עם
השנים נפתח כאן גן יער ועכשיו גם בית ספר יער (בגישה אנתרופוסופית) והביא עימו הרבה משפחות
צעירות ברוח אחרת.
מי אתם?
יוסי – עד לקורונה – מאמן ושופט קראטה ובעל בית ספר לאומנויות לחימה וגם מפעיל חברה לצהרונים
בבתי ספר. אחרי הקורונה פתח בית ספר להתעמלות קרקע ואקרובטיקה ובית ספר לנינג'ה לילדים,
ובנוסף מנהל חברת כוח אדם לגנים, קייטנות וצהרונים.
סיפור קטן – בדרכנו חזרה מהבנק בו חתמנו על משכנתא לבניית הבית, יוסי קיבל טלפון מהמועצה
האזורית בה ניהל את רשת הצהרונים עם הודעה על הפסקת התקשרות בתום שנת הפעילות. המשמעות
הכלכלית של הודעה זו בעיתוי זה היתה מפחידה. אני נורא נלחצתי, מההלוואה שרק לפני רגע חתמנו
עליה ומהאופק הכלכלי שלנו. אבל יוסי החליט באופטימיות מפתיעה שזה אות לשינוי מסלול ולקידום
המעבר שלנו לצפון.
קרן – מטפלת בתנועה, מנהלת קליניקה פרטית ביבנאל ודוקטורנטית לטיפול באומנות באוניברסיטת
חיפה. הדוקטורט של קרן עוסק בקשרים בין הגוף לנפש (התפקיד של עיבוד רגשי והקשר שלו למדדים
פיזיולוגיים וסימפטומטיים בקרב מחלימות סרטן שד).
שנינו טבעונים מעל 12 שנים. את המעבר לטבעונות עשינו יחד מטעמים מוסריים בריאותיים ואקולוגים.
אני מאוד נהנית מלגלות מטבח חדש, טעמים מתכונים ושיטות בישול חדשות. זה מרענן, מלהיב והמטבח
הטבעוני מגוון, צבעוני כל הזמן מתחדש ותמיד יש דברים חדשים ללמוד ולנסות וזה מרגש אותי. אנחנו
מאוד משתדלים גם לבשל ללא מוצרים מתועשים. לכן מכינים את הגבינות והמאפים שלנו בעצמנו.
למה דווקא קונטיינר?
חיפשנו שיטות בניה ירוקות מתקדמות וקיווינו שאולי הן גם יוזילו עלויות. ביקרנו בבתים שונים כדי
להרגיש איך זה לחיות בבית מעץ, בית בבניה קלה ובית מקונטיינרים. הבית מהקונטיינרים הכי הרגיש לנו
בבית. אנחנו מאוד אוהבים את הראסטיות של הקונטיינר והאלמנטים התעשייתיים שהוא מכניס. בית
מקונטיינרים זה בית עם אופי, עם עבר, יש בו כבר סימנים, צלקות, חיים, הפלגות והיסטוריה. היה חשוב
לנו למחזר ולנסות ליצור כמה שפחות פסולת וכמה שפחות נזק לסביבה. התחלנו למחזר רהיטים עוד
בבית השכור שגרנו בו, ובעצם בנינו את הבית הפנימי שלנו לפני הבית החיצוני, עוד לפני שהיה לנו שלד.
הבאנו דלתות מפירוק מיפו, חידשנו רהיטים ישנים והתחלנו למלא את הבית עוד לפני שנוצר.
ביחידת הנופש החלטנו לתת יד חופשית למעצבת הפנים האהובה שלנו רוני שני פלדשטיין לעיצוב שהוא
יותר מודרני.
את המטבח חוץ יוסי בנה בעצמו והכל מחומרים ממוחזרים כתפיסה אקולוגית. המטבח בנוי ממיטה ישנה
של הילדים, כוננית מדפים ישנה, שידת החתלה ועוד. לכל חלק במטבח יש סיפור והיסטוריה וחיים
קודמים. רצינו שתהיה לאורחים חווית בישול אחרת. בישול באזור פתוח, עם מרחב וחיבור לשפע של
עשבי תיבול ועצי פרי. לאחרונה גם שתלנו גינת ירק, כי אין דבר משמח וטעים יותר מלקטוף לבשל ולאכול
ישר מהטבע ירקות ותבלינים, ללא ריסוסים והדברות ועם הרבה אהבה.
מה הקונספט ולמה?
רצינו שאנשים יוכלו להרגיש מה זה לחיות ולישון בבית בנוי ממכולות. שיטת הבניה ששולטת בארץ היא
בניה מבלוקים ובטון. אנשים שומעים מכולות ונורא דואגים? איך הבידוד? אבל למעשה הבידוד התרמי
של בלוקים ובטון הוא מאוד נמוך וגם בעל מסה תרמית עצומה ולא מתאים כלל לארץ. המכולות גם
מפתיעות לטובה במקרה של רעידת אדמה. כחודש לאחר שעברנו לבית, היתה רעידת אדמה באזור
שלנו, הבית רעד אבל לא נשאר אפילו סדק בבית.
יש תפיסה שבית ממכולות יראה כמו איזה מחסן, מכוער. היה לנו חשוב לקחת את המכולות לרמה גבוהה
של עיצוב פנים וחוץ, להראות שאפשר לעשות הכל ושאפשר גם לבנות אחרת, ולא רק מבלוקים ובטון.
בניה ממכולות לא מוזילה בהרבה עלויות בניה אבל מאוד אקולוגית. ההוזלה היא כ 10% בעלות השלד
מול שלד מבטון. בהשוואה לבניה קלה/ירוקה מקונסטרוקציות פלדה השלד במכולה הרבה יותר זול.
מעבר לשלד, עלויות הגמר בבית ממכולות או בית מבלוקים זהות.
היה לנו חשוב שהבית יבנה עם אנרגיה טובה ככל האפשר. זה אומר שלאנשים שבאים לבנות יהיה נעים,
בטיחותי, ומתגמל. לשמחתנו מצאנו מפקח וקבלן שהיה מאוד נעים ותקשורתי לעבוד מולם והקפדנו על
האווירה הטובה והנעימה לאורך כל שלבי הבניה. היו משברים ובעיות רבות בתכנון, בעיקר בשל העובדה
שזו שיטת בניה חדשה יחסית ולבעלי המקצוע אין ניסיון.
תיכננו מראש שהמקום יהפוך לבית שאנשים יבואו להירגע, להחלים, לנוח ולנפוש בו. מקום בו נרקמים
זיכרונות טובים ורגעים שזוכרים בחיים. לכן היה לנו חשוב שהאנרגיה במקום תשמר לאורך כל שלבי
הבניה. אנחנו חושבים שההשפעה של רוח המקום באה לידי ביטוי בגינה. בנינו ותיכננו אותה עם בן
המקום שמאוד אוהב טבע וטיפוח גינות. היה לנו חשוב לשים צמחים, אבנים וצבעים שישתלבו עם הנוף
והצמחייה של האזור. אנחנו מרגישים שהאנרגיה הטובה זורמת בגינה באופן שגם אנחנו עוד מתפעלים
ונרגשים ממנה. יצרנו מספר פינות ישיבה, כל אחת כמו חדר שנותן חוויה אחרת עם איכויות משלו.
לאורך השבילים סביב הבית חשבנו כיצד ליצור גילוי לצועדים בדרך. תיכננו איך הנוף נגלה בהדרגה, איך
יהיה המעבר בין האזורים ואיך תהיה פרטיות בכל אזור.
חלימה קדימה?
אנחנו מתכננים לפתוח עוד שתי יחידות אירוח בכדי שאנשים יוכלו לבוא עם חברים או משפחה. המקום
מיועד למבוגרים, בעיקר בגלל הפחד שלי (קרן) מילדים בבריכה וההשגחה עליהם. היינו רוצים שיבואו
לפה קבוצות (עד 6 מבוגרים), שיכולו להנות מהמקום, לקטוף, לבשל, להתחבר לשקט, לטבע, לנופים,
לנוח ולהנות.
כשכל פינה, פריט, פרט, עיצוב, צבע, טקסטורה וטעםםםםםםם – כן כן – מושלמים, לא פחות, הלב מתרחב, ויכול באמת להנות, לנוח, כי יש פה לב – שממנו הכל בא והתחיל.
וכמו שאתם יודעים – גולת הכותרת – פינוק ארוחת הבוקר – בהזמנה מראש – עירפלה את החושים, ואז מיקדה, בכל טעם וטעם.
הכל מעשה ידייה של קרן.
ארוחת בוקר – טבעונית והכל כך ססגונית, מפנקת, ירקות, פירות, עשבי תיבול, מאפים וכל המצרכים תוצרת מקומית ועונתית – ברובה צומחת וגדלה בגינתם הפרטית או אפילו אצל השכנים.
גבינות וממרחים – סופר סופר נהדרים, גבינות קשות, מתובלות, מעושנות, מקושטות, סלטים, מיץ סחוט טרי, עוגיות ומאפים, ברובם ללא גלוטן – לא התאפקנו – מהכל טעמנו – את הכל צילמתי ותיעדתי – זאת הייתה אחת מארוחות הבוקר הטבעוניות הטובות והמפנקות ביותר שאכלתי!
כשהכל משתלב ומתנגן כמנגינה אחת נעימה נעימה…
בואו בואו
שמרו לכם את ההמלצה, ומהרו להזמין לכם לילה או שניים!
להזמנת החופשה שלכם