ג׳ויה הבת שלי טענה בתוקף ובצדק,
שזה כמעט שערורייתי, בגרמנית כן…
שאין פוסט על המבורגרים טבעוניים בבלוג.
ואני עם ידיים למעלה הנהנתי, צודקת צודקת צודקת.

יש ארוחות, מנות, שנראה לי שכייף להפוך אותן לסוג קטן של חגיגה.
להכין את כל הארוחה במלואה, בעצמינו, זהו תענוג צרוף.
ואם נכין אותן ביחד, אחד לש, השניה מקצקצת את ההמבורגרים, תוך כדי מכינים קטשופ ורוטב ברקבקיו משגעים,
שיצטרפו לחגיגה ויישמרו בקירור עד לעונג הבא.

ווג'י – בורגר מקסיקני, טבעוני, בלחמנית קמח כוסמין מלאה, קרם אבוקדו, סלסה ועוד דברים טובים…
וואו וואו,
קחו את החגיגה כולה, את חלקה, הגישו עם קטשופ, לאלה שהמבורגור בלעדיו הוא לא המבורגר,
עם תוספת רוטב הברקבקיו, עם ירקות כאלה ואחרים, אפילו מלפפון חמוץ, אז מה אם הוא לא מלפפון מקסיקני.
ואבוי לי שקציצת ווג'יהמבורגר כזו תתיישב בשמחה על כמה עלי חסה, מלא ווג'ים סביבה, רטבים, ללא לחמניה.

מכירים אותי כבר, שומרת נפשי ממזונות תעשייתים, מפוצצים משמרים, בכימיקלים, בצבעים, חומרי טעם וצבע,
בחיינו, מה כל כך קשה לדאוג לקטניות ועוד כמה מצרכים, שבטוחה אני שלבטח נמצאים במזווה ומחכים ליום השימוש.
נכון, יש לקנות המבורגרים טבעוניים מוכנים, קראתם פעם, את הרכיבים של המנה?
ובשביל מה צריך אותם?
הערכות קטנה ותעלו פצצות של ארוחות על שולחן הבית.
אתם יודעים בוודאות מה הכנסתם, את הערכים המצויינים של המנה, את הטריות וכמובן את הטעם.
כמה שנתרגל מהר יותר, אנחנו וילדיינו, להמנע ממזון מתועש, כך נחשף פחות להתמכרויות, שהן גם לטעמים ולטקסטורות שאינן אמיתיות, שמטשטשות את הדבר האמיתי!
התמכרויות הרי לא חסר…החומרים הללו בעייתים.הייתי משאירה אותם כברירת מחדל, לימים וזמנים של חופשה, של מחוץ לבית…

לווג'יהמבורגר,
המתכון :
המצרכים:
300 גרם שעועית אדומה מבושלת ורכה
200 גרם גרגירי חומוס מבושל ורך
1/3 כוס קואקר טחון דק
1/2-3/4 כוס פירורי לחם
1/2 פלפל אדום קצוץ דק דק
חופן אגוזי מלך
1/2 כוס גרעיני תירס מבושל
1  בצל סגול קצוץ
1 כף שמן זית
1 כף רוטב קטשופ ביתי
1 כף רוטב סויה
2 כפות רוטב ברבקיו ביתי
כפית פפריקה מתוקה מעושנת
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט צ׳ילי, אופציונלי
כפית מלח
חצי כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
אופן ההכנה:
לקערה גדולה להכניס, שעועית, חומוס, קמח קוואקר, אגוזים, בצל חתוך ולטחון גס עם בלנדר מוט.
להוסיף את שאר המצרכים.
יש לתת לתערובת להתייצב במקרר, כשעתיים.
אם לאחר הקירור התערובת מרגישה מעט רכה, הוסיפו עוד קצת פרורי לחם.
ערבבו , טעמו, הוסיפו תיבול אם צריך, איזה כייף שאפשר לטעום את העיסה…
לחמם מעט שמן במחבת נון סטיק/מחבת פסים.
להכין קציצות המבורגרים, בגודל הרצוי ולטגן עד הזהבה בשני הצדדים.

ללחמניות,

המתכון:

500 גרם קמח כוסמין מלא, הכי טוב טחון טרי
9 גרם שמרים יבשים
1 כף סילאן
1 כף מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס מים חמים
1 כוס חלב צמחי טרי

לזיגוג:
2 כפות חלב צמחי
1 כף שמן זית
1 כפית סילאן

ההכנה:
לקערה גדולה, להכניס את כל המצרכים היבשים ולערבב.
להוסיף כוס מים, להתחיל ללוש ולהוסיף בהדרגה את החלב ושמן זית.
ללוש היטב כ 10 דקות.כמובן וניתן את כל התהליך לעשות עם מיקסר.
כשהבצק רך ונעים, לצפות אותו במעט שמן זית, לכסות היטב, עם ניילון ניצמד ומעל מגבת ולהניח להתפחה כשעה, במקום חמים.
לאחר שהבצק הכפיל את ניפחו, ללוש שוב.
לחלק את הבצק ללחמניות בגודל הרצוי.הבת שלי אוהבת אותן קטנות וחמודות כנל הקציצות…הבנים מעדיפים מנת ג'מבו…לכדרר לכדור יפה, תוך כדי משיכת הבצק לתחתית, להעניק את הצורה של הלחמניה.מעט לשטח.
להניח את הלחמניות על נייר אפיה, בתבנית.לכסות שוב במגבת ל20 דקות, בינתיים נכין את הזיגוג ללחמניות, 2 כפות חלב שקדים, כף שמן זית, כפית סילאן, לערבב.
להבריש את הלחמניות בזיגוג ולפזר לקישטו שומשום, פרג, קצח…
להכניס לאפיה, בתנור מחומם מראש ל 200 מעלות, לאפיה של כ 25-20 דקות, עד שהן זהובות ואפויות.

לרוטב ברבקיו,

המתכון:

1 בצל קצוץ
2 שיני שום
1/2 כפית ג'ינג'ר
1 רסק עגבניות קטן
3 כפות חומץ
 5-6 כפות סילאן
1/2 כוס סויה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
קורט צ'ילי
3/4-1 כוס מים
אופן ההכנה:
לטגן במעט שמן את הבצל, על חום נמוך עד הזהבה.
להוסיף שום וג׳ינגר ולערבב.
להוסיף רסק.
להוסיף את שאר המצרכים.
את המים, להתחיל עם 3/4 כוס ואם יהיה צורך להוסיף את רבע הכוס שנותרה.
לבשל 10-15 דקות תוך כדי ערבוב.חום נמוך.
לטעום ולתקן טעמים, אם מדי מתוק, להוסיף חומץ…או הפוך.
לתת להתקרר, להכניס לבקבוק נאה ויש לכם רוטב ברבקיו ביתי, טעים ומשגע.
לקטשופ,
המתכון:

400 גרם עגבניות חתוכות מקופסה או 400 גרם שרי טריות חצויות
2 כפות סילאן איכותי
2 כפות סוכר חום אורגני
1 כף רוטב סויה תמרי
1 כפית מלח עשבים
1/2 כפית אבקת בצל אורגנית
1/2 כפית אבקת שום אורגנית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית תבלין 'תערובת לברבקיו'
1/3 כוס חומץ תפוחים

אופן ההכנה:
לבשל את כל המרכיבים יחד.
אם העגבניות טריות, בישול של 20 דקות, אם מוכנות אז יתאים בישול קצר יותר, 10 דקות.
לתת להתקרר.
לטחון עם סטיק, להעביר לבקבוק נקי שעבר סטרליזציה.
ניתן גם להקפיא.

לקרם אבוקדו,

המתכון:

1 בשר אבוקדו גדול ובשל
13 כוס יוגורט טבעוני
כוסברה לפי הטעם
1 כף בצל סגול קצוץ
2 כפות מיל לימון ליים או רגיל
מלח עשבים לטעם
טיפה של צ'ילי טרי/יבש לפיקנטיות
לטחון את כל המצרכים למרקם חלק, לטעום ולתקן טעמים.

סלסת עגבניות ,

המתכון:
סלסילת עגבניות שרי או שרי תמר, מתוקות ועסיסיות קצוצות, כוסברה ובצל ירוק קצוצים.
לתבל במיץ לימון, מעט גרידה של הקליפה שלו, טבסקו לפי הטעם, שמן זית ומלח עשבים.