חטיף שוקולד טבעי – שמביא איתו פרץ של השראה ויצירתיות, בהמתקה טבעית, ללא טמפרור ושאר עזרים…
מכירים את זה שבשניה נופלת השראה, ובשניה היא מוכנה?
אז זה זה.
זה הפינוק האולטימטיבי לאוהבי השוקולד האמיתי, וגם לאלה שלא.
כשבלוטות הטעם פוגשות את הדבר האמיתי, רק אז יצאו להם קולות… אללי, שהשכנים לא ישמעו…
ואם אגיד שזה פינוק בריא, תאמינו לי???
אם אגיד שאם אתם לא עפים למטבח ברגע זה להכין את הפינוק הזה, אתם לא מבינים מה היא אהבה מה.

שוקולד ביתי,
עשוי מ 3 מצרכים.
בתוספת השראה, קיבלנו, ממתק פינוקי בהכנה של 4 דקות…
על מה שקורה אחר כך,
אני כבר לא אחראית… זוכרים את המוטו? אני כאן כמעט בכל יום להזכיר…
אורח חיים בריא ואיכותי יכול להיות כל כך עשיר, יפה, מפנק, טעים וכן כן גם מזין ובריא.

ולמה הוא עולה היום?
זהו חלק קבוע מהרפרטואר של קומזיץ לג בעומר, היינו מכינים אותו על המדורה, בקערת ענק, שתתאים לטבילת שיפודי הפירות🤎…היום נכניס בו השראה ויצירתיות.

בא לי לשתף אתכם,
שהתכנית היתה אחרת לגמרי…
שוקולד בהחלט היה חלק ממנה…
אבל ממש לא ככה.
לא בצורה,
לא ברעיון ולא בתוצאה.
הכנתי שלל אגוזים, שלל אקססוריז,
ובבום אחד, בשניה,
כששפכתי את הנוזל החם, הריחני, שאין דומה לו,
כשהוא אמיתי, טהור, טרי, איכותי…

נכין יחד שוקולד, אמיתי, מריר, חזק, עמוק, בטעמים,
ואיתו נשתולל.
מחזירים את העטרה לשוקולד, כן, כן, שוקולד תוצרת בית,
הכנה מ א' ועד…
למה עטרה? כי שוקולד הוא מין מוקצה כזה, לא טוב, לא בריא, משמין, רצוי להרחיקו מהמטבח, מהפה… ועוד כאלה וכאלה.
עם 3 מרכיבים, בואו נהפוך את המטבח להרבה יותר מתוק, שוקולדי, קצת מלוכלך…ככה זה כשעובדים עם אבקת קקאו חומה כהה…
זה שוקולד אמיתי, אמיתי וממכר.הוא קלאסי, חזק, אינטנסיבי בטעם ובמרקם.
נסו…
מכאן ניתן רק לעוף יותר גבוה, יותר חזק, יותר טעים…ומזין!!!
שוקולד טבעוני בהכנה ביתית, ללא גלוטן, עם ממתיק טבעי, עם אבקת קקאו אורגנית, על בסיס חמאת קקאו ריחנית…

חטיף שוקולד טבעי – שמביא איתו פרץ של השראה ויצירתיות, בהמתקה טבעית, ללא טמפרור ושאר עזרים…

מצרכים להכנת השוקולד עצמו:
1 כוס חמאת קקאו איכותית
2 כוסות אבקת קקאו איכותית
3-5 כפות המתקה טבעית בעזרת סירופ מייפל, סילאן טוב (הוסיפו, הפחיתו לפי טעמכם…)
1 כפית תמצית וניל
קורט קינמון

ממליצה להשתמש באותה הכוס למדידת המצרכים.

אופן ההכנה :
בשיטת בן מארי נמיס את החמאה,תוך כדי ערבוב.על חום/אש נמוך/נמוכה.
אליה נוסיף אבקת קקאו, לערבב היטב, למניעת גושים,
ולבסוף להוסיף את ההמתקה, התחילו בפחות, תטעמו והוסיפו עד שיהיה לכם טעים, לא להגזים, לא יותר מהמצויין במתכון.ממליצה לשמור על השוקולד חם ורך שיהיה נוח ליציקה.ניתן לסגור את האש, אך להשאיר עדיין את הקערה מעל סיר המים הרותחים.

לרגע של יצירה/השראה:
שקדיה (ממרח שקדים)
חמאת בוטנים חלקה
טחינה מלאה
פולי קקאו גרוסים

הרכבת היצירה:
להכין את השוקולד לפי הוראות ההכנה שרשמתי.
חשוב שיהיה על חום נמוך, שלא יהיו אדים, שירטיבו את השוקולד.
לרפד תבנית אפייה קטנה, מגש קטן, צלחת, בנייר אפייה משומן!
בקערית קטנה, לערבב את החמאות, אפשר שתיים, שלוש, אפשר רק אחת, ואז כמובן אין צורך לערבב בקערית.
בזהירות, עם השוקולד החם,
לשפוך אותו על נייר האפייה, אפשר ליישר מעט, בעזרת ניענוע קל.
את החמאות, שיהיו רכות כמו טחינה גולמית, (לא לחשוש להוסיף מעט מהשמן הצף בחמאות בכדי להגיע למרקם שיהיה נוח לטפטף) עם כפית, לטפטף ציורים, הלוך חזור, סיבובים,
בעזרת קיסם, להעביר קווים, סיבובים וליצור צורות ותנועה…לבבות, פרחים…קצת פסיכדלי…מהמם!!!
לפזר מעל את פולי הקקאו הגרוסים.
להכניס להתקשות במקפיא.
ההמלצה שלי,
לשמור אותו שם באופן קבוע.
להוציא כמה דקות לפני הגשה…

* ניתן להשתמש בשוקולד מוכן…אבל אין מה להשוות!!!!
אם כן ליצירה בגודל, צלחת עיקרית, פחות או יותר, יש צורך ב 250-300 גרם, שוקולד מריר איכותי ביותר.
ולהוסיף אליו את שאר המצרכים, השאר לפי ההוראות.

תכינו,
עזבו בלאגן,
עם הילדים,
שלחו לסבא סבתא…חבר או אוהב,
תפיצו את הטוב, הקליל, המשובח,
מחכה לתמונה, תיוג,
יאללה חיבוק ממני.