E n e r g y b a r s
The best healthy , homemade energy bars ! ! !
חטיפי בריאות או בשמם הנפוץ, חטיפי אנרגיה.
ממתקים טבעיים
ואם נכין אותם נכון
ונבחר חומרי גלם טובים, טריים ואיכותיים,
נזכה בחטיפי בריאות במלוא מובן המילה ובבוסט אנרגטי רציני.
מה נפלא יותר מלהכין חטיפי אנרגיה ביתיים,
עם מה שבדיוק אוהבים, עם חומרי גלם איכותיים,
שאנחנו יודעים בדיוק מה שם בתוכם.
תמיד טוב שיש אותם.
לארוח, פינוק, לרגעי משבר …
אפשר לעטוף אותם אחד אחד,
לשלוח עם הילדים לבית ספר,
להגיש כפינוק של אחר הצהריים,
מתנה לחברים שאוהבים…
מצורפות שתי ורסיות למתכון, שתיהן נטולות גלוטן.
אחת משולבת קינואה תפוחה והשניה קוואקר ללא גלוטן.
הכמות גדולה, ניתן לשמור בקירור ובהקפאה.
המתכון נתון לשינויים בהתאם להעדפותיכם,
חשוב לשמור על אותם היחסים מבחינת הכמויות, פחות או יותר.
אפשר לוותר על הקינואה התפוחה ובמקומה להגדיל כמות של הקוואקר או פצפוצי האורז, לדוגמה.
כמובן שניתן להכין עם אגוזים או פירות יבשים מסוג אחד .
את המרכיבים ואופן ההכנה בחרתי עם התייחסות ושמירה על ׳איכות המוצר׳,
חומרי הגלם נשארים כמו שהם, ללא חימום או אפיה.
בחרתי לא לצרף מצרכים ׳טריים׳ כמו חלבים צמחיים למינהם או רסק פרי וכו…
כדי להאריך את ׳חיי המדף׳ של החטיפים ובעזרת אפסון טוב, במקרר או בפריזר,
ניתן להכין כמות גדולה וזמינה.
אהה…תכינו אותם בכל גודל, צורה וטעם…
עם חותכני עוגיות, מלבנים או כדורים…
לא יעבוד???
שווה, נסו!!!
חטיפי אנרגיה ביתיים
2 כוסות מיקס פירות מיובשים אורגניים (משמשים, תאנים, צימוקים, תמרים, חמוציות…)
1/2 כוס פצפוצי אורז מלא
1 כוס מיקס אגוזים אורגניים (שקדים, מלך, פקאן, לוז, מקדמיה…)
1/3 כוס מיקס גרעינים וזרעוניים (דלעת, חמניות, שומשום…)
1/2-3/4 כוס חמאת אגוזים/ גרעינים מועדפת או שילוב חמאות, כמובן שגם טחינה נכללת…
1/4 כוס פתיתי קוקוס
2 כפות גדושות שמן קוקוס
כפית תבלינים יבשים: קינמון, הל, וניל…מה שאוהבים
———————
1 כוס קינואה תפוחה
1 כוס קוואקר נטול גלוטן
לטחון את כל המרכיבים יחד בפודפרוססור, פרט לקינואה ולקוואקר.לטעום…להוסיף אם צריך תבלין זה או אחר.
לחלק לשתי קערות, לאחת להוסיף את הקוואקר ולשניה את הקינואה התפוחה.
לערבב היטב לכדי תערובת יציבה, דביקה מספיק ולא מתפרקת.
אם הבלילה יבשה מעט, להוסיף מעט חמאת אגוזים, אם רטובה מדי אז עוד קצת מהקוואקר או הקינואה.
כל תערובת לשטח בין שני ניירות אפיה, לגובה של קצת יותר מחצי ס״מ.ליצור מלבן/ריבוע מדוייק יחסית, לחתוך בעדינות לחטיפים.
קטנים, גדולים, מלבנים, מרובעים, עם חותכני עוגיות בצורות…
שלום,
מה זאת קינואה תפוחה? קינואה מבושלת? או מושרית 12 ש'?
הי הדס, קינואה תפוחה , היא כמו פופקורן, רק גמדי…יש אפשרות לקלות את הקינואה במחבת יבשה עד שהיא מתחילה להתפצפץ כמו פופקורן או לקנות מוכן, יש למצוא בבתי הטבע.כמובן שניתן להמיר את אותה הכמות בקואקר.בהצלחה
הי עדי
האם חובה איחסון בקרור ?
רוצה להכין לטיול שיוצאת מתאים?
לשלשה שבועות..
בוודאי שניתן לקחת איתך, עד ש…רצוי שישמרו בקירור
הי עדי, החטיפים ללא אפייה נכון? תודה
הי טל, ללא אפיה