חטיפי אנרגיה משגעים – ללא אפייה, ללא גלוטן, בהמתקה טבעית
איך אומרים יש ויש, אז יש.
ת'אמת אולי לא בחרתי עבורם את השם המתאים ביותר, אבל נעזוב את השם, נחבק את העיקר.
כי במהות הם חטיפים שכאלה, באופי שלהם יש סופר אנרגיה ופינוק, אבל מה אומר, אכתוב, הם אפילו עוגה לשבת, קינוח לפיקניק ומתנה משמחת לחברה ולשכנה.
הבנתם, כן?
יש לי יש לי, חטיפים באפגרייד, מעט יותר מפונפנים.
ללא אפייה, ללא גלוטן, בהמתקה טבעית.
שיבולת שועל – הקוואקר הידוע(ה) לטובה, הפכה פה, למקורמלת וקראנצ'ית.
מילוי של שוקולד אמיתי ביתי (או קנוי) וחמאות אגוזים.
כל כך פשוט, ומניב ממתק סופר דופר.
שיבולת שועל, היא בין הדגנים המשובחים, שגם אם אתם לא מאוהדי ז'אנר הדייסות, יש אלף צורות נוספות לשלב אותה בתפריט, היומי, כן כדאי מאד, כי חבל מאד, הרבה חבלים.מעלותייה מעולות משפרות ומחזקות.
מפתיעה עם כמות מכובדת של חלבון. בערך בשליש כוס ממנה, יהיו כמעט 4 וחצי גרמים של חלבון.
מפוצצת בסיבים תזונתיים, בשליש הכוס כמעט 4 גרם סיבים, יותר ממחצית הכמות היומית המומלצת. ויותר מכך, הסיבים בה הם משובחים, הם מהסוג הפרה ביוטי, שאנו זקוקים להם באופן שוטף.
וברור שהויטמינים, המינרלים, כבר מקפיצים אותה מבחינת תזונתית, ברזל, סידן, מגנזיום, ה B למינהם, אפילו חומצה פולית.
השאלה שתמיד נשאלת היא מה לגבי הגלוטן, אין בה גלוטן, אבל…ויש אבל, מי שצליאקי, חשוב שיצרוך את אלו המוגדרות, ללא גלוטן.
שני עניניים, אחד אזורי גידול ואריזה, לצד גלוטן והעניין הנוסף הוא, בשיבולת השועל יש חומר חלבוני, שנקרא אוונין (מצאו להם…) שיכול להיות בעייתי לחלק ממי שסובל מצליאק.
מקווה שהשתכנעתם, כי יש עלייה כבוד!
חטיפי אנרגיה משגעים – ללא אפייה, ללא גלוטן, בהמתקה טבעית
לתבנית קטנה
המתכון:
המצרכים:
1 כוס וחצי קוואקר אורגני דק
3 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
1/2 כפית קינמון
4 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
1 כוס שוקולד מריר איכותי ( מתכון להכנת שוקולד ביתי)
1/2 כוס שקדייה (חמאת שקדים)
1/2 כוס חמאת אגוזי לוז/קשיו/גרעיני דלעת/בוטנים… (מה שאוהבים)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
בסיר טוב, נון סטיק, או עם תחתית עבה, לחמם את הקוואקר, לקלות דקה או שתיים.להוסיף שמן קוקוס, קינמון וסילאן. חום בינוני.לערבב תוך כדי, עד קירמול, של הקוואקר, ליצירת תערובת גושית דביקה.
להעביר מחצית הכמות + טיפה יותר, לתבנית שהכנתם, להדק היטב.
בבן מארי, להמיס את השוקולד, אם בהכנה ביתית או הקנוי, להוסיף את שאר המצרכים, לערבב היטב, עד שהעיסה חלקה וקרמית, ללא גושים.
(*ניתן להוסיף תוספות שאוהבים, אני הוספתי שקדים קצוצים)לשפוך את העיסה על שכבת הקוואקר התחתונה.
להכניס לקרור מהיר, אפשר גם למקפיא, עד ששכבת השוקולד יציבה ונוכל ליצור את השכבה העליונה של הקוואקר.
להעביר את המחצית שנותרה, להדק היטב היטב.ניתן לשים חתיכה של נייר אפייה ולהדק עם הידיים.
לתת להתייצב.לחתוך לקוביות קטנות ושמימיות.
לסרטון הכנה:
למתכון משגע, 'דייסת אפוייה עם פירות יער'