איך הבת שלי אמרה "ממממממהההההה???? עדיין לא כתבת על העיגולים האלה??? חשבתי שהבלוג שלך הוא גם לילדים…"
מחוייבת, מחוייבת, מחוייבת.
בתזמון חביב, שבועות, יקשטו בשמחה את שולחן החג וכל ארוע/ ארוח.

פשוטים להכנה, עם חומרי גלם זמינים, הבצק רך רך, נעים ונוח מאד לעבודה.
החטיפים האלה, היו ויהיו תמיד חלק בסדנאות לילדים שאני מנחה אם כחלק ממנה או ככיבוד.
עוד הזדמנות לזמן איכות במטבח, ילדים הורים.

החטיפים, נחטפים ולא רק עלידי הצעירים, הבצק עשוי מקמח כוסמין מלא ממש, לא נירשמו תלונות, גם לא עלידי אלה שלא מוכנים אפילו לטעום משהו מקמח מלא.
קחו בחשבון! תכפילו כמויות.

בנוסף לכך שהם טעימים וכיפיים הם ידידותיים לגמרי, ללא מרגרינה, גבינות תעשיתיות וכו'.
את גרגירי הכוסמין אני טוחנת לפני השימוש, כך שמי שיש לו בלנדר ייעודי וחזק, שטוחן דגנים/קטניות לקמח, זו עוד הזדמנות להשתמש בו.

למתכון :

2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שקדיה
3/4 כוס מים חמים חמים
1 כפית מלח
זיתים מגולענים

לגלגל אותם ב : פפריקה/כורכום/זעתר/שומשום/עשבי תבלין מיובשים/קצח/פרג….

אופן ההכנה :
להכניס לקערה את הקמח, המלח.
בקערית, לערבב יחד, מים, שמן זית וכפית שקדיה.
לשפוך את תכולת הקערית עם הנוזלים לקערת הקמח.
תחילה לערבב עם כף, זה חם!!!
ולהמשיך ללוש, עד שהבצק אחיד, נעים ורך, לא יותר מדי.
להכין את החטיפים עצמם, לקחת חתיכת בצק, לכדרר לעיגול, לשטח מעט ולהניח במרכזו זית.לסגור ולהדק את הבצק.
את גודל החטיפים, תבחרו לכם, אם קטנים או אם גדולים יותר כמו לחמניות ביס.
צפו וגלגלו באחת האופציות הרשומות מעלה, לא חובה.
להניח החטיפים, בתבנית אפיה, מצופה בנייר אפיה.
להכניס לתנור, שחומם מראש, ל 200 מעלות, ל 20 דקות בערך, עד שהחטיפים זהובים.