עסיסיות, רכות, נגיסות, אפויות בתנור,
לאוהבי התרד,
עם בונוס של ׳מנת חלבון׳ לא מבוטלת.
קציצות? לביבות?
הייתי הולכת על שעטנז מעניין של שתיהן…
קציצה היא מאכל העשוי מרכיבים קצוצים או טחונים המעוצבים באמצעות חומר מדביק לכדי צורה אחידה. קציצות מעוצבות לרוב ככדור או ככדור משוטח מעט. הרכיב המרכזי בקציצה הוא לרוב בשר, קטניות או ירקות ממינים שונים.
לביבה היא מאכל מטוגן מירקות. בגירסתו הבסיסית מכיל תפוחי אדמה טריים ומרוסקים או מבושלים ומעוכים המטוגנים בשמן רותח. קיימות גם לביבות גזר, קישואים, מנגולד, בטטות, גבינה, תירסותפוחי עץ. עיסת הלביבות מורכבת ברובה מירקות, בתוספת ביצים, תבלינים ולפעמים פירורי לחם או קמח.
בשביל אלה החינניות,
מה צריך:
3 כפות שמן זרעי ענבים או שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
5 פטריות שמפיניון גדולות קצוצות
חבילת תרד 400 גרם מופשר
200 גרם טופו (רגיל במרקמו,לא טופו משי)
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים
בטטה קטנה קלופה
קישוא קטן בקליפתו
כוס קמח אורז מלא
חצי כוס קמח תירס
2 כפות שומשום
2 כפות צנוברים
2 כפות תבלין קארי טרי
כף בצל מיובש
כף שום מיובש
מלח עשבים ( לפי הטעם…)
1/2 כפית פתיתי צ'ילי מיובשים
כף תבלין כורכום
כף אבקת אפיה לא תוספת אלומיניום
במחבת גדולה מספיק,נחמם את השמן, בצלים קצוצים ושום כתוש, על חום בינוני עד שהבצל יהיה שקוף ומעט זהוב.
זה הזמן להוסיף את הפטריות הקצוצות למספר דקות עד שגם הן מתרככות מעט.צנוברים להזהבה קלה ואת התרד המופשר סחוט מעודפי נוזלים.
להעביר לקערה גדולה את תכולת המחבת.
לתערובת התרד לגרד בפומפייה תפוחי אדמה בטטה קישוא וטופו.
להוסיף שאר המצרכים ולערבב בעדינות היטב היטב.
לתת לעיסה מנוחה קלה…להתייצבות .
לחמם תנור ל 220 מעלות.
לרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפיה ולשמן במעט שמן.
את החינניות הללו נכין בגודל כדור פינג פונג ,נכדרר אותן בעדינות ומעט לשטח ונניח בתבנית.
לשמן בעזרת מברשת כל חיננית או להתיז ספרי שמן.
להכניס לאפיה עד שהן מזהיבות ויציבות.
היי עדי, אפשר לוותר על אבקת האפייה?
שאלה נוספת, יש לך מושג מדוע אני לא יכולה לכתוב תגובה פה באתר?
כדי להגיב יש ללחוץ על כפתור התחבר/כדי לפרסם ועולה הודעת שגיאה.
תודה יקירה על שפע המתוכנים. את פשוט כישרון:))
הי טל, האבקה נותנת מעט אווריריות.ניתן גם לוותר עליה.
אבדוק לגבי השארת תגובות, תודה על תשומת הלב ותודה בכלל🙂