חיתוכיות, שם לא רך בכלל.
ניסיתי לחשוב על שם חביב יותר, אולי רבועיות…
בינינו מה שהכי הכי חשוב שהחיתוכיות החתיכות הללו,
טוב, אולי הן לא הכי חתיכות בעולם,
ככה אנחנו האמהות…תמיד שלנו הכי יפים…
הן משגעות, הן טבעוניות,  בשני עירבובים, אפיה,
מתקבל מאפה סופר סופר בריא,
טעים המון,
מעט חמצמץ,
מתוק במידה,
השילוב של הכל עם הכל מניב תוצאה נהדרת, עדינה וכייפית.
נטולות גלוטן, ללא קמחים,
הקיצ קוצ,
תציצו רק שיש פירות יער בפריזר,
אם לא אוצו רוצו לפני בואו של סוף השבוע.

יש עוגה, יש עוגיות, יש קינוחים,
ויש את סוג המתוקים האלה,
שההכנה שלהם עושה שלום עם הלב,
נכון יש פה מיני אגוזים ויש המתקה,
אך טוב, נכון ועדיף שאלו יהיו מנת המתוק עבורינו ועבור יקיריינו.

כמובן ואם יש בסביבתכם פירות יער טריים, ניתן לשלב אותם במתכון.
לא לקפוץ, לא לקפוץ,
נכון יש סביבי אותם ומלא,
אך במיוחד במיוחד בשביל כולם, השתמשתי בקפואים.

למתכון :

המצרכים:
לתחתית המאפה:
2 ו 1/4 כוסות שקדים ואגוזי לוז טחונים דק(2 כוסות ורבע…)
3 כפות סילאן טבעי
2 כפות שמן קוקוס מוצק
1 כף טחינה

לשכבת פירות היער:
2 ו 1/2 כוסות כוסות של מיקס פירות יער קפואים, שטופים ומסוננים
1/4 כפית קינמון טחון
כמה סיבובי מטחנה של מקל וניל
1 כף ליקר פירות כלשהו
3 כפות סירופ מייפל אורגני

לפיזור מעל:
3/4 כוס תערובת גרנולה/מוזלי מוכנה, נטולת גלוטן

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
השתמשתי בתבנית מתפרקת או תבנית פאי בגודל 27*19.
להכין את תחתית המאפה, בקערה לערבב את כל המצרכים לידי עיסה אחידה ודביקה ולחה מספיק.
בקערה נוספת, לערבב את פירות היער עם ההמתקה והתבלינים.
להעביר את הבצק לתבנית, להדק היטב לתחתית ולצדדים.
לפזר מעל את תערובת פירות היער, על כל הבצק כולל הפינות.
מעל פירות היער, לפזר את הגרנולה.
להכניס לאפיה של 15 דקות. להוציא בעדינות, להדק מעט את הגרנולה/מוזלי לתוך המאפה ולהחזיר לאפיה של עוד 10-13 דקות, עד הזהבה.
להוציא מהתנור. לתת למאפה להתקרר היטב.
לחתוך לריבועים
והרי החיתוכיות המשגעות מוכנות…לצידן כדור גלידת וניל סויה, שקדים…סורבה פרי…ת ע נ ו ג !!!

מוזמנים לדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם', מתרחשות  שם בכל יום…התרחשויות…