חלווה ביתית מ 3 מרכיבים בלבד – מזינה וטעימה
החלווה היא בעצם לא ההתחלה, אלא סופה של הכרות והתאהבות מהירה.
אנחנו אוטוטו סוגרים עשירייה של שנים פה במינכן.
לא יודעת אם אתם יודעים, יש 3 דברים שישראלים, שגרים אי שם, קרוב או רחוק, לא שוכחים ואפילו נרחיק טיפה, לוקחים איתם מזוודה אקסטרה, כדי לחזור הביתה עם טחינה טובה, סילאן איכותי ובמבה.זהו הוצאתי את זה.
הטחינה המקומית, או המיובאת הטורקית או הלבנונית, זה מה שנקרא נעבוד על מישהו או נעבוד על עצמינו שזה זה, מרוב כיסופים וגעגועים לדבר האמיתי.
ערב אחד, במפגש עם חברים, איך לא, מדברים אוכל, ובדרך כלל על משהו שחסר פה, משהו שהכנו, שטעמנו, לרוב עולה הגעגוע הגדול לחומוס וכמובן לטחינה.
אז גם חומוס טוב אין, פשוט אין, להשיג בעיר, לצערי הגדול.
'תקשיבי עדי, הזמנתי טחינה, מבחור ישראלי…' מההההההה צרחתי, ולא אמרת?
'רגע, ועוד איזו טחינה, אורגנית וממש טעימה'.
שלח לי לינק.
ואני בו ברגע שיגרתי הודעה לבחור הישראלי.
חיכיתי כמה ימים, בסבלנות שאינה מאפיינת, כאחת שעניין דחיית הסיפוקים אצלה, הוא עניין…והבחור הישראלי, שמרגע זה שמו יובל, יובל טחינה, חזר אלי.
והזמין אותי בשמחה להיפגש ולבוא ולראות במו עיני את הפלא.מפעל בוטיק לטחינה ישראלית משובחת ממש פה מתחת לתחת…סלחו לי.
אממממההההה קורונה.אי אפשר להכנס למפעלים.
עברה שנה, הודעה, קופצת, יאללה בואי.
יאללה באתי.
לא לפני שהזמנתי במהלך השנה הזו כמה וכמה טונות של טחינה מיובל.
שזהו הבנתי שאת מבוקשי קיבלתי, ובענק.
גם יובל טחינה, כמו כל ישראלי, חולם טחינה.
חלם טחינה.
והחליט להקים מפעל בוטיק קטן, עם שנים של למידה, ניסיונות, טעויות והצלחה, שהביאה להחלטה ששווה ויש מקום לטחינה טובה איכותית ו ט ע י מ ה גם בגרמניה ובאירופה בכלל.
ב 2017 קמה החברה, שקיבלה שם, מותג ומקום. לא רחוק ממינכן, ליד אגם משגע.
כי איך אמר יובל – אם לא עכשיו אי מתי.
יובל ואשתו גרים במינכן עם שלושת ילדיהם.
וזה מפעל חיים שלו. לפני שנה העביר את המפעל לאזור אחר, למקום גדול, נוח, חדש.
מבחינתו האתגר היה וימשיך להיות – ייצור טחינה באיכות מעולה עם תקנים אירופאיים מחמירים.הטחינה עשויה שומשום אורגני.
ללמוד ללמוד, עוד ועוד.להסתובב בעולם, לבקר במפעלים, ולשפר.
הכל התחיל עם אבן ריחיים שהזמין מסין…עם המחשבה כמה מסובך זה כבר יכול להיות.
כשלטובתו ולצידו עמדו גם הידע וגם האומץ, במקביל להקמת המפעל, עבד בתוכנה וניהול פרוייקטים ולמד הנדסת חשמל.
יובל פחות של מילים ויותר מעשים.
והנה לנו, טחינה משובחת, שכמותה לא טעמתי.
yuvals tahina
חלווה ביתית מ 3 מרכיבים בלבד – מזינה וטעימה
נחזור לחלווה, שברור שחוץ מטחינה טחינה ועוד טחינה, ירוקה, סגולה, אדומה, בחומוס, הכנתי גם חלווה ביתית משובחת, איך לא מהטחינה של יובל.
עוד הכנה ביתית מהירה למתוק טבעי ובריא.ללא שום תוספים, צבעים, משמרים, תוספות של כאלה וכאלה…
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות שומשום מלא
1 כוס טחינה גולמית איכותית אורגנית ומלאה
1/2 כוס ממתיק טבעי – סירופ מייפל אורגני טבעי או סילאן טבעי ללא ממתיקים (השתמשתי במייפל כדי שהחלווה לא תצבע לחום כהה)
אופן ההכנה:
לטחון את השומשום לאבקה דקה – עד כמה שניתן.בעזרת מעבד מזון עם להב הסכין.
להוסיף טחינה – מחצית הכמות ואת ההמתקה.להמשיך לעבד לעיסה חלקה וסמיכה מאד.להוסיף עוד מהטחינה, עד שהעיסה ממש נהפכת לבצק, שנוח לעבוד איתו.יציב ודביק.
לטעום, ואם אתם מאוהבי המתוק להוסיף קצת.לטעמי הכמות הזו של הממתיק, מביאה לתוצאה נהדרת, לטעמכם ולשיקולכם.
להעביר לקופסה עם מכסה, ממליצה לרפד עם נייר אפיה (לגזור בהתאם לגודל הקופסה) אני השתמשתי בשטוחה יחסית ודי קטנה.
לדחוס היטב את החלווה.להדק טוב טוב.להכניס למקרר, להתייצבות והתקשות.
זהו, טטדדדםםםם והיא מוכנה.
קובייה קטנה מפנקת ברגע של צורך באהבה מתוקה או בוסט אנרגטי.
אל תשכחו לשלוח או לתייג אותי עם תמונה:עדיסטוש
תוכלי לפרט לגבי תוספות לחלבה מה מומלץ ומתי להכניס
ממש בסוף, בערבוב האחרון לפני שמעבירים לקופסה.
התגובה היא עדות שקראתי את שכתבת והתייחסתי לנכתב.
תודה.
אני משתמש בדבש כממתיק טעים, בריא.
שאלתי, מהו החומר המקריש החלבה התעשייתית הנותן לה את הטקסטורה?
תודה
רימא
הי רימא, החומרים שמוסיפים לחבה התעשייתית, הם סוג של 'סבון', שיוצר טקסטורה סיבית דביקה ויציבה, ויש עוד כמה…