חלת שבת מתקתקה מקמח כוסמין מלא ומלאה באגוזים ופירות יבשים, תבלינים ופינוקים
המתכון:
המצרכים:
500 גרם קמח כוסמין מלא, אם יש בלנדר ייעודי, אין כמו טרי!
קורט מלח
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
12 גרם שמרים יבשים/ 3/4 כוס מחמצת חיה ובועטת
1/3 שמן קוקוס נוזלי ( מאד מתאים פה ולא מורגש בטעם הקוקוסי)
4 כפות סילאן טבעי
1.5-2.5 כוסות חלב צמחי, בהתאם לדרישת הבצק
3/4 כוס מיקס אגוזים קצוצים גס – מלך, לוז, פקאן, שקדים
1/2 כוס פירות יבשים אורגניים – צימוקים, תאנים, אוכמניות, משמשים.את הגדולים לקצוץ
אופן ההכנה:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.ללא האגוזים ופירות יבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את החלב הצמחי, להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.
להבריש אותו בשמן קוקוס, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
להכין תבנית אינגליישקייק או תבנית לחם, או כמו שאני עשיתי הפעם.אפיתי אותה בתבנית תנור רגילה.מרופדת בנייר אפייה.
לשמן היטב, כן כן.
ללוש שוב את הבצק עם האגוזים והפירות יבשים.עד שהכל משתלב יפה ואחיד בבצק.
לחלק את הבצק ל 3 חלקים שווים.אני שוקלת.
לגלגל כל חלק לגליל ארוך יחסית, יותר מאורך התבנית.
לקלוע לצמה, מספיק צפופה.
להעביר לתבנית, בעדינות.
להכין, תערובת של סילאן, מעט שמן, מי חומוס, קורט קינמון, להבריש בנדיבות את החלה.
ניתן לפזר: פרג, שומשום, קצח, גרעינים, מלח גס…מה שאוהבים.או לא.
לחמם תנור ל 220 מעלות.
להוריד ל 200 ולאפות את החלה בערך חצי שעה.עד שמוכנה, זהובה, אפויה בפנים, תוק תוק מבחוץ…
הריחות קשים…קשים, החשקים עולים על גדותיהם, השכנים? מה איתם?
*לאפייה עם המחמצת, להוסיף עם הרטובים, להפחית מכמות הנוזלים הכללית.
** עדכון מהשטח:
בעקבות פניות רבות, יצרתי קבוצת רכישה נוספת, גם עבור בלנדר וואקום וגם עבור ויטמיקס (כל הדגמים) – מוזמנים להצטרף ולהנות מהנחות נהדרות דרך הקבוצה.פרטים אצלי.
אהבתם? הפיצו, צלמו, תייגו, פנקו גם אתם הלאה.
* מה עוד לא הצטרפתם אלי? זה בדיוק הזמן:
עדי באינסטוש