

חלת שבת מתקתקה מקמח כוסמין מלא ומלאה באגוזים ופירות יבשים, תבלינים ופינוקים
זו חלה – חיה,
חיית פרא,
חלת פרא.
היא נובעת מהלב ומכל בליל התחושות שבתוכי.
המצב, ביש.נקודה.
ועוד חג,
בתקופה כל כך רגישה ועדינה,
ויש מי שלבד,
ויש מי שניפגע,
והכי הכי חזק וכואב,
שהאופק מעורפל.
ובכל זאת עם הכל, ולמרותו,
רציתי כן להעלות משהו, בשבילכם,
בשבלינו,
ערב סוכות אוטוטו,
ושוב יחגג כך או כך, משפחה, משפחה.לא ביחד.
הכנתי את הפרא חלה הזו.
היא מחממת, מנחמת, מתקתקה, מלאה בטעמים, טקסטורות, קראנצ'יות,
והיא כן טובה וידידותית.
היא עשויה מקמח כוסמין מלא, מתקתקה בזכותו של הסילאן, היא קראנצ'ית מפיצוץ אגוזים צימוקים ועוד, היא ריחנית, מהתבלינים,
והיא רכה רכה,
טעימה טעימה.
תכינו אותה.
תקרעו ממנה חתיכות.
תברכו איתה ועליה.
על המתוק ועל היש.
למי שיש מחמצת, מוכנה וחזקה, לכו על זה.
וותרו על השמרים ושימו 3/4 כוס מחמצת מבעבעת.
כמה שהיא טובה עם מתוק וממש ממש גם עם מלוח.
מושלמת.
לצידה הכנתי, שוב, קונפיטורה של פירות יער קפואים, מהירת הכנה, בהמתקה טבעית, נסו נסו!


חלת שבת מתקתקה מקמח כוסמין מלא ומלאה באגוזים ופירות יבשים, תבלינים ופינוקים
המתכון:
המצרכים:
500 גרם קמח כוסמין מלא, אם יש בלנדר ייעודי, אין כמו טרי!
קורט מלח
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
12 גרם שמרים יבשים/ 3/4 כוס מחמצת חיה ובועטת
1/3 שמן קוקוס נוזלי ( מאד מתאים פה ולא מורגש בטעם הקוקוסי)
4 כפות סילאן טבעי
1.5-2.5 כוסות חלב צמחי, בהתאם לדרישת הבצק
3/4 כוס מיקס אגוזים קצוצים גס – מלך, לוז, פקאן, שקדים
1/2 כוס פירות יבשים אורגניים – צימוקים, תאנים, אוכמניות, משמשים.את הגדולים לקצוץ
אופן ההכנה:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.ללא האגוזים ופירות יבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את החלב הצמחי, להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.
להבריש אותו בשמן קוקוס, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
להכין תבנית אינגליישקייק או תבנית לחם, או כמו שאני עשיתי הפעם.אפיתי אותה בתבנית תנור רגילה.מרופדת בנייר אפייה.
לשמן היטב, כן כן.
ללוש שוב את הבצק עם האגוזים והפירות יבשים.עד שהכל משתלב יפה ואחיד בבצק.
לחלק את הבצק ל 3 חלקים שווים.אני שוקלת.
לגלגל כל חלק לגליל ארוך יחסית, יותר מאורך התבנית.
לקלוע לצמה, מספיק צפופה.
להעביר לתבנית, בעדינות.
להכין, תערובת של סילאן, מעט שמן, מי חומוס, קורט קינמון, להבריש בנדיבות את החלה.
ניתן לפזר: פרג, שומשום, קצח, גרעינים, מלח גס…מה שאוהבים.או לא.
לחמם תנור ל 220 מעלות.
להוריד ל 200 ולאפות את החלה בערך חצי שעה.עד שמוכנה, זהובה, אפויה בפנים, תוק תוק מבחוץ…
הריחות קשים…קשים, החשקים עולים על גדותיהם, השכנים? מה איתם?
*לאפייה עם המחמצת, להוסיף עם הרטובים, להפחית מכמות הנוזלים הכללית.
** עדכון מהשטח:
בעקבות פניות רבות, יצרתי קבוצת רכישה נוספת, גם עבור בלנדר וואקום וגם עבור ויטמיקס (כל הדגמים) – מוזמנים להצטרף ולהנות מהנחות נהדרות דרך הקבוצה.פרטים אצלי.
אהבתם? הפיצו, צלמו, תייגו, פנקו גם אתם הלאה.
* מה עוד לא הצטרפתם אלי? זה בדיוק הזמן:
עדי באינסטוש
