טארט ירקות צבעוני טבעוני ב 10 דקות
לא לא תכננתי להכין כזה,
תכננתי הרבה הרבה, לא את זה.
יש מציאות, שמכניסה תוכניות למגירות.
תקופת רגיעה, אווירה של קצת יותר שקט, סוף סוף,
בום.
בום של אמת, ברגעי אמת מפחידים ומצמררים.
לא קל להיות רחוקים.
קשה כל כך להיות קרוב, פגיע, כואב, פוחד.

היום עם כל המצב, היאוש, הרצון להעביר חיבוק, גם אם מרחוק,
העלתי שאלות בתיבת השאלות בסטוריז – באינסטגרם שלי,
בקשתי לשמוע, להרגיש, להשתתף אתכם.
שאלתי מה יעשה קצת יותר נעים בלב?
ביקשתם רעיונות למנות מהירות ומזינות לארוחת הצהריים, ביקשתם מתוקים בריאים,
ביקשתם גם בריא, גם טעים, גם שבועות, ועם הילדים.
ברגע שזו הבקשה הגיעה, קפץ בתוכי המאפה הזה, שדומה לו, קישט את שולחן החג בדיוק בשנה שעברה.
פוקצ'ה מדהימה, בקישוטי ירקות צבעוניים, שהכינה חברתי שלי.
חישבתי מסלול מחדש, מהיר – מדדתי 8 דקות הכנה,
טעים – כולם אכלו,
ועוד סימן – נשארו פירורים…
בריא – כוסמין לבן, מלא, חצי חצי, הכל נפלא.
קרם רויאל אגוזי נפלא,
טבעוני – כמובן,
צבעוני – הללי…
יאללה בואו נכין, יחד, איתם, איתנו, העיקר רגעים של צבעים, רגעים שקטים.
יצירה במטבח.

טארט ירקות צבעוני טבעוני ב 10 דקות

תבנית קפיצית/תבנית פאי 22 ס"מ

המתכון:
המצרכים:

לבצק הקלתית:
1 כוס קמח כוסמין מלא/חצי חצי/ לבן (כמובן שגם חיטה מלא)
1/3 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח עשבים
1/2 כוס מים חמימים

לקרם קשיו – רויאל:
1 כוס קשיו (יש להשרות חצי שעה במים חמים)
2/3 כוס מים
1 כפית שמן זית
2 כפות שטוחות קמח כוסמין
תבלינים: מלח עשבים, פלפל טחון טרי, אבקת שום מעט, אבקת בצל, צ'ילי, תבלין איטלקי – בחרו מה שאתם אוהבים, על מלח לא לוותר

ירקות:
מה שאתם אוהבים, או שיש בנמצא, לא צריך הרבה
אני השתמשתי בברוקומיני, פלפל אדום, פלפל ירוק חריף, עגבניות שרי, טבעות כרישה

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
נכין את בצק הקלתית, לערבב את כל המרכיבים, את המים אנא הוסיפו בהדרגה ובהתאם לצורך, ללוש כמה דקות, עד שהבצק רך, נעים ומוכן.
נכניס לאפייה – 12-13 דקות, עד הזהבה קלה מאד מאד.
בינתיים נכין את קרם הקשיו – נטחן בבלנדר את כל המרכיבים, למרקם שמנת.לטעום, לתקן טעמים.
לשטוף, לחתוך את הירקות.
להוציא את הקלתית שנאפתה שליש דרך, לשפוך את קרם הקשיו.להוסיף את הירקות, צרו גינה קטנה, מעגלי ירקות או כל מה שעולה על ליבכם.
השקיעו מעט לתוך הקרם.
טפטפו מעט שמן זית מעל הכל, מעט תבלין איטלקי מעל, שומשום, קצח מה שאוהבים.
הכניסו לאפייה, חוזרת עד שהמאפה מוכן ויציב.
זה יכול לקחת גם 25-30 דקות, אל תסמכו על הזמן, בידקו.

מוכן, יפה, טעים, מזין, מפנק, של שבועות גם.
תתחברו אלי דרך אינסטגרם, אני אתכם ביחד:
עדי אינסטוש