טארט (עוגת גבינה) וליים – טבעונית, מטריפה, מקושטת קצפת טבעית וביתית
טארט (עוגת גבינה) וליים – טבעונית, מטריפה, מקושטת קצפת טבעית וביתית
זאת הכלה שלי לחג שבועות, הקרב ובא.
היא יפה, טעימה, מזכירה כל כך הרבה נשכחות.
הרשת כבר מוצפת בכל מיני עוגות גבינה כאלה ואחרות.
ניזכרתי שהייתי הראשונה, כן כן,
להפוך הכל וליצור את זו שמזכירה הכי הכי, את עוגות הגבינה של פעם,
שלרוב היו מבוססות גבינה וקצף ביצים.
אותה עוגת גבינה, ששיתפתי בפורומים השונים והרלוונטים,
העלתה התרגשות ושמחה, עם הרבה מאד מאד תגובות ולייקים.
הראשונה התפרסמה באתר 'בתאבון בריא' עוד לפני שבכלל נולד הבלוג שלי,
'דובדבנים של טעם', השניה, פורסמה,
עם הולדתו של הבלוג ביחד עם יומולדתי, ככה זה לעולם ועד נחגוג יחדיו.
אם בא לכם להציץ עליה, הנה היא בקישור המצורף, 'עוגת זכרון ילדות'.
טארט (עוגת גבינה) וליים – טבעונית, מטריפה, מקושטת קצפת טבעית וביתית, נחזור אלייה, מגיע לה.
הכנתי כמות גדולה של גבינה ביתית, עשויה מחלב סויה, שיכול להיות קנוי או בהכנה ביתית ועוד קסם אחד…
בהזדמנות זו אספר לכם, שקבוצת רכישה חדשה למכשיר להכנת חלב ביתי, יוצאת לדרך.
ניתן לקרוא קצת על המכשיר, לשדרג את המטבח הזמין, הטרי והאיכותי, כחלק ממהפכה ושינוי לטובתיינו וסביבתיינו,
בקישור הבא:
'חבר חדש במטבח' – אם ברצונכם להצטרף לקבוצת הרכישה המשותפת, שבזכותה קיבלנו הנחה כייפית על המכשיר, מוזמנים לשלוח לי מייל או הודעה פרטית בלבד!!!
לא פה בתגובות לפוסט.
חלופה לגבינה יש,
חלופה לקצף ביצים, גם.
אז מה יש לנו שם בעוגה?
גבינת סויה בהכנה ביתית.נכון יש קנויה, אך למי שחשובה ההכנה הביתית, מתוך רצון לצריכת מזונות שאינם מתועשים, עם חומרים משמרים, חומרים מסמיכים, מצמיגים וכו, יימצא פה את מבוקשו.
בנוסף לגבינת הסויה, הקצפתי את קצף הקסם, העשוי מי בישול החומוס (מקווה שיש לכם מהם בהקפאה).
הקלתית עשויה קמח כוסמין, עם שמן קוקוס ובטעם וניל.
הקומבינציה כולה, מקסימה, ידידותית, מפנקת ומתגמלת.
הקצפת, עשויה קרם קוקוס ואבקת סוכר ביתית.
יאללוש להכנה…
טארט (עוגת גבינה) וליים – טבעונית, מטריפה, מקושטת קצפת טבעית וביתית
המתכון:
המצרכים לבצק הקלתית:
1 וחצי כוסות קמח כוסמין
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1 כף סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף חומץ תפוחים
1/2 כוס מים רותחים
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי (לחממו מעט בתוך כלי עם מים חמים)
לקצף:
1/2 כוס מי חומוס (מצומצמים לאחר בישול או מצנצנת חומוסים מוכנה)
1 כף מיץ ליים
1 כף קורנפלור
1/2 כוס סוכר טבעי
1 כפית תמצית וניל איכותית
לתערובת הגבינה:
600 גרם גבינת סויה ביתית
5 כפות קורנפלור/ או אינסטנט פודינג אורגני
3 כפות מיץ ליים
1 כפית גרידת קליפת הליים
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
הכנת הגבינה, הסבר מדוייק בקישור הנל 'גבינת סויה בהכנה בייתית'
הערה חשובה לגבי הגבינה, לסנן אותה ומיד להעבירה לקערה.לשמור את הנוזלים המסוננים.לטחון אותה עם בלנדר סטיק למרקם חלק ורך.אם יש צורך להוסיף קצת ממי הסינון, בכדי להגיע למרקם חלק ובסמיכות של גבינה לבנה.ניתן להכין אותה מחלב סויה בטעם וניל.
להכין את תערובת הגבינה.חשוב שתהייה בטמפטורת החדר ולא חמה.לחמם את התנור ל160 מעלות.להכניס סיר/תבנית עם מים לתנור.ליצירת אדים ולחות.
להכין את הבצק, לערבב את כל המצרכים בקערה, תחילה עם כף ובהמשך לישה קצאה עם הידיים, הבצק רך ומדהים, ולרפד איתו תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ.
להקציף את מי החומוס על מהירות גבוהה, כשמתחיל להתהוות הקצף, להוסיף בהדרגה את הסוכר, בהמשך את הקורנפלור ומיץ הליים.חשוב להקציף עד שהקצף עמיד ביותר, ראו תמונות מעל.
להעביר את תערובת הקצף לקערת הגבינה, בתנועות קיפול עדינות עדינות לשלב את שתי התערובות.
להעביר לתבנית, להכניס לאפיה בתנור החם, כשעה וחצי.עד שהעוגה מוזהבת מעט וכבר מספיק יציבה, אפילו שבמרכזה מעט רוטטת, היא תתייצב עם ההתקררות והשהייה במקרר כמובן.
***מי שמעוניין בקישוט העוגה עם הקצפת:
1/2 פחית קרם (!!!) קוקוס, לאחר שהות של מינימום יממה בקירור
1/2 כוס אבקת סוכר (ניתן להכין לבד)
להעביר את תכולת קרם הקוקוס המקורר מאד לקערה.להקציף בעזרת מיקסר ידני פשוט, עובד מעולה.עד שהקרם הופך לקצפת, להמתיק בסוכר הטחון לאבקה או להשתמש באבקת סוכר מוכנה.ההקצפה לוקחת כמה דקות.אם רוצים להגיע לתוצאה סמיכה ויציבה, רצוי להוסיף אינסטנט פודינג, בערך 5-4 כפות ואז לוותר על אבקת הסוכר.
אני חושבת שאנסה אותה עם הגבינת סויה של תנובה, נראה לך שיכול להיות טוב?
שווה לנסות.תחזרי לעדכן
אשמח להצטרף לרכישת המכשיר ליצירת חלב ביתי.. אשמח לעוד פרטים ולמחיר ומה זה ליים ואיפה משיגים אותו? תודה
יפעת הי, אנא שלחי לי הודעה בפרטי.ליים, לימון ליים, הקטן הירקרק.
הי עדי.האם קורנפלור שבקצף משאיר מרם שלו? הרי זה כמו גרעינים ולא חל ממש.
אפשר תמונה של מיץ ליים?
הי אלונה, קורנפלור לא. משאיר שום טעם.
מיץ ליים, מלימון ליים.
היי עדי האם צריך לתבל איכשהו את הגבינה לפני שמוסיפים אותה לבלילה של העוגה?
הי, אין צורך, הבלילה מתובלת.כפי שכתבתי ניתן להשתמש בחלב סויה וניל.
והאם ניתן להשתמש במייפל כתחליף לסוכר בקצף?
הקמח כוסמין הוא מלא או לבן?
מייפל, לא מתאים.איזה קמח שרוצים או מעדיפים.
היי,
האם אפשר להשתמש בטפיוקה במקום קורנפלור?
תודה 🙂
היי שלי, לא ניסיתי, אך נראה לי בסדר.
היי:) האם ניתן להשתמש בגבינת סויה קנויה? במידה וכן, יש סוג שיותר מתאים מאחרים לעוגה זו?
תודה!
היי, לא ניסיתי, אך נראה לי שגבינת הסויה של תנובה תוכל להיות פה מתאימה.רצוי לנקז נוזלים.
הי אפשר להשתמש בלימון במקום ליים?
ואפשר לשים וניל במקום להשתמש בחלב וניל,מכינה גבינה מפולי סויה יבשים.
תודה
כן אפשר.גם לגבי הלימון וגם לגבי הוניל.חשוב יהיה לטעום את רמת המתיקות.חלס סויה מוכן ממותק.
נראה טוב❤️ תמיד תהיתי, האם מי החומוס באים מקופסת חומוס עם מלח?
תודה.יש כאלו שכן ויש כאלו שלא.ממליצה על בישול ביתי.