רברבר, ריבס, רוברב…ירק עם טעם של פרי, כתבו עליו, דומה לסלרי אך צבוע בצבעי אביב.
ירק עונתי, עכשיו זה הזמן…צובע בצבעיו המדהימים את דוכני השוק, הירקנים ואפילו בסופרים השכונתיים.
אם לא עכשיו אימתי…
עשיר בסיבים תזונתיים, במינרלים וויטמינים.
טעמו מעט חמצמץ, משתדך לו נפלא עם טעם מתוק, מפרי אחר או תוספת המתקה.
גרמניה מפוצצת בו עכשיו, המסעדות ובתי הקפה מגישות מנות מלבבות איתו.
אז גם אני…
ניזכרתי, כשהיינו ילדים, אבא שלי, שהוא היה הבשלן, אנין הטעם, משלב טעמים, צבעים וטקסטורות בצורה מעוררת השתאות והשראה כמובן, היה מכין לנו ליפתן רברבר עם תותים, נענע וצנוברים…הטעם שלו, תוך כדי שאני כותבת, מתגלגל ומתגלגל, משנה ומשתנה לו על הלשון…
זו העונה שלו ובשילוב מנצח עם קרם שמנת אגוזים, מתאים לשבועות (גם), מרענן, צובע ומקשט את שולחן החג.
הזוג, ביקש שאכין איתו משהו עם בצק…והלך.
ועם כל בהלת המרנג הטבעוני, לא העלתי עד כה, שום פוסט, אז הזמן שלו הגיע…לנשום…ממש קל, קצת עבודה…וגם לא חיבים אותו בכלל!
הכנתי גם וגם וכן, אפשר גם בלעדיו.
עקבו אחר ההוראות שאפרט בהמשך ותחליטו אם אתם עומדים להכין איתו או לותר עליו.
לותר לא אומר פחות שווה, או פחות טעים, הטארט יהיה טעים ועדין ככה וככה.
פשוט נשאר לי מהמרנג…הכנתי קצפיות!!!
למתכון :
לבצק :
1 כוס קמח כוסמין מלא
1/2 כוס קמח שקדים
1 כף סירופ מייפל
קורט מלח
2 כפות שמן קוקוס
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית חומץ
3 כפיות מי חומוס
10 כפיות מים קרים
לעבד יחד את החומרים, בידיים, לא יותר מדי, אך שהבצק יהיה אחיד, רך ונעים.אם יש צורך, להוסיף מעט מים/קמח.
לשטח את הבצק בתבנית פאי, כולל הדפנות.לשים לב שהבצק יהיה בשכבה אחידה, דקה יחסית.
לעטוף בניילון ולהכניס למקרר לחצי שעה.
לאחר מכן, להכניס לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות, לאפיה קצרה, 13 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט.
לתת להתקרר לפני הרכבת הטארט.
להכין את הרברבר :
350 גרם רברבר, שטוף, ללא עודפי מים וחתוך למקטעים שווים
1/4 כוס סירופ מייפל
1/2 כוס מים
גרידת תפוז
תוכן של מקל וניל אחד
להכניס לסיר, את כל המצרכים, לבשל על חום בינוני לחצי שעה.
לתת להתקרר.
לקרם שמנת אגוזים :
1 כוס אגוזי מקדמיה/שקדים/קשיו או מיקס מהם (אני שילבתי את שלושתם), מושרים במים רותחים לכמה שעות
3 כפות קורנפלור
1 כפית שמן קוקוס
3/4 כוס מים
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
לטחון את כל החומרים יחד, בבלנדר חזק, למרקם חלק חלק.
למרנג :
100 מ"ל מי חומוס (מצנצנת/קופסת שימורים/מים מבישול חומוס)
1/2 כוס סוכר (השתמשתי בדמררה אורגני)
1 כפית קורנפלור
1 כף מיץ לימון טרי
להעביר את מי החומוס לקערת המיקסר, להקציף רצוף, 5 דקות, להוסיף לאט ובהדרגה את הסוכר.להקציף עוד חמש דקות ולהוסיף את הקורנפלור ומיץ הלימון.
מתקבל קצף מהמם, יציב ולבן!!!
הרכבת הטארט :
למזוג בעדינות את השמנת על הבצק האפוי.למזוג לאט, בגובה דפנות הטארט, לא יותר.
להוציא את הרברבר מהסיר, לנסות ללא נוזלים, לסדר יפה על הקרם.
אם החלטתם לותר על המרנג, להכניס לתנור מחומם מראש, 180 מעלות, 45 דקות, השמנת אמורה להיות יציבה כבר, אם עדיין לא, השאירו לעוד מספר דקות.
זה הזמן למרנג, להכניס הקצף לשקית זילוף ולזלף מעל.
להכניס לאפיה איטית, בחום נמוך, 130 מעלות כשעה, שעה וחצי, עד שהמרנג זהוב.
הי עדי. האם סוכר לבן?