טבעות בצל – קראנצ'יות, אפויות בגריל עם איולי צ'יפוטלה טבעוני
זה להיט, לא יודעת למה לא הכנתי אותם עד עכשיו.
הבנים ישבו לראות סרט, שאלו על נישנוש מפנק,
ואני על חנוכה כבר חושבת,
שילוב של נישנוש שתמיד יהיה מבורך, חנוכה כן או לא,
זה כאלה.
ועוד מה, הטבעות, א פ ו י ו ת !!! עם אופציה נטולת גלוטן, עם הקראנצ'יות המתבקשת, עם הפריכות הקלה שם בפנים, עם הריח הטוב, לצד איולי צ'יפוטלה משגע, פיקנטי אש…אפשר להחליש אותה…דונט וורי – בי הפיי.
בשבילי טבעות הבצל מחוברות היו, תמיד לארוחת fast food, כאלו של ג'אנק, של תוספת ים בלאגן לצד מנת בורגר, ים של טיגון, של רטבים לא להיט, שסהכ כל הפרטים פחות מקדמים אותנו לכיוון טוב.
הריח שעלה סביבן תמיד היה כל כך מפתה, אך התחושה של אחרי, הרבה פחות נעימה משל הלפני.
מה שמחזיר אותנו, די מהר,
למגרש הביתי,
המטבח שלנו.
להכין, ועוד איך, מה שאנחנו אוהבים, בגרסה הסבבית, הידידותית, המפנקת, המאד מפנקת – מבטיחה.
טבעות בצל – קראנצ'יות, אפויות בגריל עם איולי צ'יפוטלה טבעוני – נכנסות לתפריט הביתי.
אם חלק מארוחה, אם נישנוש, לילדים או למבוגרים, לאירוח…לצד בירה קרה, גם כוס יין תתאים, בעיקר לבן.
ניקינו שטח מיותר, את המטוגן,
ותאמינו לי, הן טעימות כל כך,
ועזבו מה דעתי או טעמי,
כשהבנים, הענק וגנו-בנו, התיישבו על המגש,
שהערמתי עליו טבעות טבעות,
עם ריח מטריף בכל הבית,
באמצע טבעת הטבעות, הרוטב המשגע,
שניהם פה אחד,
וואו אימוש, שיחוק.
אז יאללה בואו נשחק יחד.
קצת עבודה, טיפה פצ'קאריי, אבל שווה את הכייף של המנה.
מה דעתכם לשלב אותה לצד בורגר מקסיקני מהמם???
טבעות בצל – קראנצ'יות, אפויות בגריל עם איולי צ'יפוטלה טבעוני
המתכון:
המצרכים:
2 בצלים גדולים מאד/3 בינוניים
3/4 כוס קמח כוסמין מלא/מיקס של 2 קמחים נטולי גלוטן כמו עדשים ותירס או קינואה וחומוס או אורז ותירס
1/4-1/2 כוס קמח טפיוקה/קורנפלור/אורז
1 כפית חרדל
1 כפית אבקת שום/בצל
1 כף טימין מיובש/כל תערובת פיקנטית אחרת של עשבי תבלין מיובשים טחונים
1 כפית מלח עשבים
פירורי לחם מקמח כוסמין/מלא/נטול או קורנפלקס מרוסק
שומשום/קצח, אופציונלי
שמן זית לאפייה
אופן ההכנה:
לקלוף את הבצלים, מבלי לפצוע אותם.
לפרוס לטבעות בעובי של קצת פחות מס"מ.
להפריד את הטבעות, בזהירות, שלא ישברו.
להכין קערה עם קמח, חרדל, מחצית התבלינים, להוסיף מים, לאט, לאט, כדי להגיע למרקם של פנקייקס.לא דליל ולא סמיך מדי.
להכין קערה עם טבעות הבצל בתוכה, מספיק גדולה לעירבוב נוח.
להכין צלחת עם פירורי לחם, שומשום, שארית התבלינים.
לחמם את התנור, למצב גריל.לרפד תבנית אפיה גדולה בנייר ולשמן אותו.
לקערת טבעות הבצל, להוסיף 1/4 כוס קמח טפיוקה/קורנפלור/אורז, לערבב היטב, שידבק לטבעות, גם בחלקן הפנימי.
להעביר אחת אחת, עם מזלג או ביד, לבלילה הרטובה, שתכסה שוב את כל הטבעת, לתת לשאריות לטפטף, להעביר לציפוי בפירורי הלחם.
לסדר אותן בתבנית.אפשר לנצל מקום, להכניס טבעת קטנה בגדולה, רק שלא יהיה קרובות מדי.לטפטף שמן זית מעליהם, או בספרי שמן.
להכניס לגריל עד הזהבה.להפוך, לרסס/לטפטף שוב מעט שמן ולהזהיב גם את הצד שני.
איולי צ'יפוטלה טבעוני
המצרכים:
1/2 כפית צ'ילי צ'יפוטלה
1/2 כוס מיונז איכותי
1/2 כפית מיץ לימון
1 שן שום כתושה
מלח עשבים
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים.ללא גושים.
להגיש את טבעות הבצל לצד האיולי הנפלא הזה, עם שפריץ מיץ לימון מעל…
ת ה נ ו !!!
לאינסטוש שלי, בואו :עדי שפירא