טבעות 'שניצל עוף' – טבעוניות, סופר בריאות,מפוצצות חלבון, ללא גלוטן ואפויות בתנור
אין לי הרבה מילים לכתוב,
התמונות מדברות הכל,
זה אחד מהמתכונים של 'לגזור ולשמור' – ברשימת המתכונים שירוצו אצלכם, אם לארוחת צהריים או ערב.
טבעות שניצל, נאגטס, מי לא ישמח מי? לארוחה כזאת.
פצצת חלבון מהצומח – 2 מרכיבי בסיס קצת תיבול, ויש עונג של ארוחת בריאות בריאה ומזינה.

טבעות 'שניצל עוף' – טבעוניות, סופר בריאות, מפוצצות חלבון, ללא גלוטן ואפויות בתנור
14 שניצלונים

המתכון:
מה צריך?
לטבעות השניצלים עצמם:

400 גרם טופו קשה/יציב (קנוי או בהכנה ביתית)
1/2 כוס קמח סויה/שיבולת שועל
1 כפית ממרח חרדל
1/2 כפית כורכום
1 כפית אבקת שום טחון
1/2 כפית פלפלשחור
1 כפית שמן זית

לציפוי והדבקה:
בקערית אחת, חלב סויה לא ממותק (או כל חלב צמחי אחר)
בקערית שטוחה, שניה, להכין פירורי לחם (מקורנפלקס שניתן לרסק מעט בשקית, מפתיתי סויה, פירורי לחם ללא גלוטן, ואם אין בעיה עם גלוטן, אפשר מכוסמין) עם שומשום ומעט מלח עשבים.

איך מכינים:
במעבד מזון (פודפרוססור) עם להב הסכין, לטחון את המרכיבים של טבעות השניצל, להתחיל עם טחינת הטופו ולהוסיף את שאר המרכיבים, עד שכל התערובת מתכדררת לכדור. להפסיק את פעולת המעבד מזון.
ייתכן שיהיה צורך בפולסים, בעירבוב ועזרה, עד שכל המסה נטחנת ומתכדררת לכדור. זה כבר מצביע לנו על היציבות הטובה.
ממליצה לטעום בשלב זה ואם יש צורך להוסיף תיבול.
לחמם תנור ל 220 מעלות.
לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
נכין את טבעות השניצלים:
מכמות המסה הכנתי 14 טבעות.
ניקח כמות של כדור פינג פונג מהמסה. בידיים רטובות לכדרר לכדור. לדחוס מעט את הכדור, וליצור חור עם האצבע. לארגן לטבעת יפה, לשטח מעט ולטבול בקערית עם החלב הצמחי מכל הצדדים ולהעביר לציפוי בפירורים, שיכסו טוב טוב את הטבעות.
חשוב גם בצדדים. טוב טוב. שתדבק כמות נדיבה של פירורים. זה מה שנותן את המעטה הקראנץ'.
להעביר לתבנית.
לטפטף מעל כל שניצל שמן זית בנדיבות.
להכניס לאפייה.
חשוב לא לייבש.
להזהיב יפה את השניצלים.
טוב שיזהיבו מבחוץ ולא יתייבשו בפנים.
בין 15-20 דקות.

איך הכנתי אותם? כנסו לסרטון ההכנה

לעוד מתכון של שניצל טופו, כנסו ללינק הבא: שניצל הורס