כיסי טופו חמודים,
מנה משודרגת משדרגת, נראית וואו, טעימה וואו וואו, תאמינו לי קלה להכנה.
רגע…זמן טופו…
את אלו הכנתי מטופו ביתי שגיבנתי לבד, אין מה לעשות, טעמו נפלא כל כך.
כמובן שטופו קנוי, אך תשתדלו לבחור כזה שיהיה טעים גם אם טרי ככה…חשוב שיהיה מהסוג הקשה והיציב.
אז טופו עשוי במרבית המקרים, המקורי, מפולי סויה.
הסויה שייכת למשפחת הקטניות (חומוס, שעועית, עדשים וכו'), נפלא ומומלץ לשלב אותה בתזונה, בתכנון הארוחות השבועיות שלכם, כמו את כל שאר הקטניות המופלאות, אך ללא חשש.
היא פצצת חלבון, סידן וברזל,
היא העשירה מבין הקטניות בערכי החלבון שבה, היא מכילה את כל חומצות האמינו שחיוניות לנו, בהגדרתה נקראת חלבון מלא או שלם.
עשירה ומגוונת במינרלים וויטמינים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, מנגן, חומצה פולית ועוד.
הטופו הוא התחליף הצמחי האידאלי בתזונה הטבעית, למקור חלבון.
הוא דל בקלוריות ובשומן,
הוא גוש 'ספוג' ומהווה חומר גלם מופלא למנות אהובות ומוכרות, חומר גלם נוח ופשוט לעבודה.
חסר טעם ובעל מרקם ממושמע ומקבל אליו באהבה כל מה שנצרף אליו.
נהפוך אותו לשניצל, לטופו נאגטס, לחביתה, נכין ממנו גבינות וממרחים, נשלב בקציצות, בפשטידות ומאפים…
נשלב אותו במנות אסיאתיות, מוקפצים, פסטרמה, סושי…ואפילו כזה כזה, נתח שזוף, ריחני ומגרה.
השתכנעתם?
בא לכם להתנסות בהכנה שלו?
יאללה בואו ובאהבה,
ניקפוץ לסיר חלב הסויה…תנו צ'אנס ראשון להכנה ביתית שלו, 'טופו ביתי', למתכון.

טופו במילוי משגע – כיסי טופו ממולאים – מנה חגיגית ססגונית וטבעונית

מה צריך?
1 חבילת טופו – 300-400 גרם – יציב
1 בצל קטן – קצוץ דק דק
1 פלפל אדום – קצוץ דק דק
1 פלפל צהוב/כתום – קצוץ דק דק
1 פלפל ירוק – קצוץ דק דק
2 שיני שום – פרוסות דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
מלח פלפל רוזמרין מיובש

לרוטב פטריות – ירקות:
בצל קטן פרוס לחצאים דקים
1 שן שום לפרוסות דקות
6-8 פטריות – טריות – מה שאוהבים – לפרוס דק
מלח פלפל רוזמרין מיובש
1 כפית קורנפלור + 3 כפות חלב צמחי לא ממותק
המילוי שנשאר לאחר שמילאנו את כיסי הטופו

איך מכינים?
את הטופו לשטוף היטב. להספיג נוזלים בעזרת נייר ניגוב. חשוב מאד לנסות להוציא כמה שיותר נוזלים.
לחתוך את גוש הטופו ל 2 לרוחב, ואותם לשניים.
לסמן עם קצה של סכין חדה את הכיס, שעומדים לרוקן. בזהירות רבה. לאט לאט להכנס לעומק ולהוציא את התוכן.
במחבת נון סטיק או סיר טוב , במעט שמן זית, לטגן את הכיסים המרוקנים עד הזהבה, בכל הצדדים.
להוציא ולתת להם להתקרר.
להוסיף מעט שמן,
לאותו הסיר, להוסיף את כל חומרי המילוי, פרט לפטרוזיליה, לטגן יחד כמה דקות עד ריכוך והזהבה.
להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לטעום ולתקן טעמים אם יש צורך.
להוציא לקערה ולתת להתקרר.
למלא את כיסי הטופו המוזהבים במילוי, בעדינות שהכיסים לא יקרעו. אך בהחלט למלא בנדיבות.
נוסיף כפית שמן זית למחבת /סיר, נזהיב את הבצל, השום, נוסיף את הפטריות, נטגן יחד כמה דקות, נוסיף את הקורנפלור מעורבב עם חלב צמחי, תבלינים, נערבב, נוסיף עוד נוזלים – מים או חלב צמחי – בערך חצי כוס.
נוסיף את המילוי, נערבב שוב, להסמיך מעט את התבשיל/רוטב – בסמיכות שאתם אוהבים.
להעביר את כיסי הטופו הממולאים, לבדר להם מקום בתוך התבשיל, לבשל יחד כמה דקות ולהגיש.

סרטון ההכנה פה : איך הכנתי את כיסי הטופו

———————————————————————————————————————————————-
?מבצע מדהים של ויטמיקס לקראת החגים?
קונים ויטמיקס ומקבלים מסחטה מתנה, בנוסף 10 אחוזי הנחה!!!
בלנדר ויטמיקס Ascent A2500i + מסחטת מיצים Shine במתנה + 10% הנחה
ברכישת בלנדר ויטמיקס דגם A2500, תקבלו במתנה מסחטת מיצים בכבישה קרה של המותג Shine של המותג Tribest ובנוסף מתנה ממני 10% הנחה עם קוד ההנחה : AS10
בלנדר VITAMIX חכם ומקצועי למטבח הביתי מסדרת Ascent דגם A2500i.
– בעל מנוע עוצמתי – 2.2 כ”ס בשילוב עם סכינים בחיתוך לייזר, בקרה חכמה ועוד.
– כולל שלוש תוכניות מובנות בגוף המכשיר, בורר מהירויות וכפתור פולסים.
– מצויין להכנת שייקים, גלידות וסורבה, ומרקים.
– כפתור הפולס מיועד לטחינה גסה / קיצוץ / לישת בצק.
– בסדרת ה- Ascent ניתן לרכוש אביזרים משלימים (כוס, מעמד לדוחפן ועוד).
– עם 10 שנות אחריות!
המבצע בתוקף עד ה 25/9/22 או עד גמר המלאי – הראשון מביניהם.
קחו אתכם את הקודAS10, שימו אותו בעת הרכישה, במקום המיועד לקופון ההנחה, וודאו שההנחה התקבלה
ותהנו?
מוזמנים להפיץ לחברים, משפחה, שכולם יוכלו להשתדרג בבלנדר ויטמיקס הטוב בעולם כולל כל המתנות וההנחה.
לינק לרכישה: ויטמיקס בהנחה ומתנה
לשנה של בריאות והתחדשות!!!