טופו חומוס – טופו בורמזי – מרכיב 1 – ויש, בהכנה ביתית מהירה ופשוטה
חודשים עברו,
ואת הפוסט הזה הכנתי,
מזמן.
תקופה כל כך משוגעת, לא ברורה בעיקר, וזה משפיע על הכל, לא ככה?
וכפי הנאמר, ולא סתם,
כל דבר והזמן שלו.
שמחה לשתף אתכם, בפוסט הזה, שהוא סופר חשוב, מביא איתו גיוון, אופציות ועוד…
טופו חומוס – טופו בורמזי – מרכיב 1 – ויש, בהכנה ביתית מהירה ופשוטה!!!
הרבה מעלות לטופו הבורמזי הזה, שהובא גם הוא מהמזרח, מבורמה, ברור אההה,
ששונה מאחיו, הטופו הידוע, המוכר הנימכר, טופו סויה.
הבורמזי, מעניין לא פחות.
מזין לא פחות.
שונה מאד מהסויה.
בטעם כמובן, במרקם גם.
היתרונות גדולים, קודם כל הוא מושלם, למי שאינו יכול לצרוך סויה, אם מרגישות או אלרגיה.
מתאים למי שלא אוהב את הטופו סויה.
והכי מתאים למי שרוצה לגוון את התזונה שלו.
ומעדיף, כמוני, הכנה ביתית, משובחת אך במינימום זמן, במינימום מצרכים,
כאמור, אפס פסולת, זול…
מה עוד צריך בן אדם?
כמה עניניים חשובים שאשמח לשתף בהקשר השווה של הבורמזי הזה:
קודם כל יתרונותיו הבריאותיים של החומוס, ידועים עוד משחר…
חלבון צמחי מצויין.
עשיר בסיבים תזונתיים ,ויטמינים, מינרלים וחומרים פעילים שמקנים לו את יתרונותיו:
הפחתת מחלות לב והפחתת כולסטרול
מניעת סרטן
איזון לחץ הדם
שמירה על משקל מאוזן
עשיר בפחמימות וחלבון צמחי איכותי יותר מאשר בקטניות אחרות, מכיל כמעט את כל חומצות האמינו החיוניות ,חומצות שומן רב בלתי רוויות, סידן, מגנזיום , זרחן ואשלגן, ויטמינים מקבוצת B ובטא קרוטן.
מעבר לכך,
המרכיב היחידי שיש להתארגן איתו,
ופה יש 2 אופציות,
1- גרגירי חומוס לטחינה לקמח בבית
2- קמח חומוס קנוי.
להבדיל מהטופו סויה, שתהליך ההכנה שלו ארוך יותר, ולצידו,
יותר פסולת,
אם אנחנו עוד ועוד בעניין של אפס פסולת, קיימות, זוכרים?
אז הכנתו אכן מושלמת.
קצת צבע,
מעט טעם,
יאללה לעבודה.
טופו חומוס – טופו בורמזי – מרכיב 1 – ויש, בהכנה ביתית מהירה ופשוטה
המתכון:
המצרכים:
1 כוס קמח חומוס (תמיד תמיד ממליצה לטחון לבד בבית, זמין, זול, טרי, נקי – בסוף הפוסט הסבר והמלצה)
1 וחצי עד שלושת רבעי כוס מים
קורט מלח הימלאיה
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כפית כורכום
אופן ההכנה:
המלצה ראשונה, לטחון את כל מרכיבי הטופו בבלנדר, למניעת גושים ולהביא את הבלילה לטקסטורה חלקה ואחידה.
בסיר איכותי, טוב שיהיה נון סטיק.
אליו להעביר את הבלילה על אש קטנה עד בינונית.
מה שחשוב שלא יהיו גושים !!!
לערבב תוך כדי, כל הזמן, שוב למניעת גושים גדולים בעקבות הבישול, ולעזור לבלילה להסמיך ולהתגבש.
לבשל 10 דקות ולטעום.
שירגיש מבושל וטעים.
זה חשוב, אחרת הטופו לא יוצא מספיק יציב ופחות טעים.
כשהבלילה מוצקה מספיק,
להעביר לקופסה מרופדת נייר אקולוגי,
או בקופסת סיליקון
שיהיה נוח לחלץ את הטופו.
להעביר לקירור לכמה שעות, עד לילה.
ניתן לשמור אתו כמה ימים במקרר.
לא בתוך מים, אלא בקופסה שבה התקרר ונח לו במקרר.
*טחינת קמחים – ביתית – זו אחת ההמלצות החמות שלי בבלוג,
שקשורה גם היא לחסכון, ליעילות, לשליטה על איכות טריות, מחיר, פסולת, מטבח של קיימות.
שמחה לעדכן, שיצרתי קבוצת רכישה, לפי בקשתכם, גם לבלנדרים של ויטמיקס.
בנוסף לבלנדר וואקום.
נכון לעכשיו יש אפשרות לרכוש את הויטמיקס E310, במחיר מצויין, כמעט כמו שאר הבלנדרים שקיימים בקטגוריה פחות חזקה ממנו.
2690 ש"ח מחירו המלא, עבור הרוכשים דרך הקבוצה עם קוד הקופון תיהיה הנחה נוספת של 10 אחוזים.
כדי לקבל את קוד הקופון שלחו לי הודעה.
הי עדי
האם יש משמעות לסוג החומוס? יש חומוס רך שהוא מוכן לאכילה וממנו עושים הפרסים את הכופתא שלהם. האם לזה הכוונה?
הי אילנה, גרגירי חומוס יבש.כל סוג.ואם קמח חומוס, כל הסוגים מתאימים.
היי עדי,
איך אפשר לטחון לקמח בויטמיקס? צריך מיכל ייעודי?
הי הי דיצה, בגדול יש צורך במיכל ספציפי, אחת ל…אפשר ברגיל
הי עדי , את יכולה להסביר על התהליך של הכנת הקמח. האם יש צורך להשרות את החומוס לפני?
הי ענת, עקרונית להכנת הקמח יש צורך בתכולה יבשה לחלוטין.
מתכון מומלץ לטופו אחרי ההכנה?
תודה
https://adishapira.co.il/?p=30138
היי, האם הטופו יכול ליצור גזים או נפיחויות בבטן כי הקטניה לא מושרת ומחזיקה בתוכה את הגזים?
הי שיר, הטופו עשוי מהקמח, עובר חימום.ממליצה לנסות.כל אחד מגיב אחרת.