טופו סושי סנדוויץ' – טבעוני, מנה שיש בה הכל!
2 מנות גדולות ומשביעות
המתכון:
המצרכים:
1 כוס אורז לסושי מוכן, בשלו לפי הוראות ההכנה, כולל התיבול (חומץ אורז, מלח, מעט סירופ מייפל)
1 חבילת טופו, פרוסה לפרוסות גדולות ושוות בעוביין
ירקות: גילופי מלפפון, גילופי גזר, עלי חסה, עלי ביבי תרד, פרוסות אבוקדו, עיגולי צנונית, בצל ירוק/עירית
לתיבול הטופו:1 כפית שמן זית, 1 כפית שמן שומשום, 1 כף רוטב סויה תמרי, 1 כפית סירופ מייפל, 1 כפית רסק עגבניות, מעט צ'ילי לתיבול
אופן ההכנה:
בכפית שמן זית, לצלות את פרוסות הטופו במחבת נון סטיק, עד הזהבה.לערבב את מרכיבי התיבול לטופו בקערית קטנה, להוסיף לפרוסות המוזהבות ולצלות עוד 2-3 דקות.לתת להתקרר מעט.
להרכבת המנה, פרוסת טופו, מעליה מחצית מכמות האורז סושי המוכן, ניתן לטפטף מעט שמן שומשום וסויה, מעל שלבו מהירקות שהכנתם, ניתן לשלב שכבה דקה נוספת של אורז או לסגור עם פרוסה נוספת של טופו.ככה להכין את שתי המנות.עם סכין חדה ורטובה לחתוך לחצי אלכסוני ולקבל 2 משולשים של טופו סושי סנדוויץ'.