טופו פרוסות במרינדה מבושלת – מתובלת – למילוי סנדוויץ', כתוספת חלבונית לסלט, לצד כל מנה
חייבים לנסות את דרך ההכנה הזו, קודם כל, אני ממליצה כמה שיותר, לצרוך טופו שעבר חימום,
סטטיסטיקה פנימית אצלי בקליניקה, מצביעה על עיכול נוח יותר של טופו, שעבר חימום.
לתשומת לבכם, יש כאלה שאין להם בעיה או שאינם סובלים מאי נוחות ויש כאלה שאולי תהליך כזה יעשה להם הרבה יותר טוב, ויחזק את היחסים עם טופול'ה.
שנים שנים שאני מכינה את הטופו, ככה בדיוק, ולרוב בקיץ.
כייף שיש קופסה מוכנה, עם מנה משובחת, איכותית מזינה, קלילה, קרירה, שמחכה לנו במקרר, לארוחות מהירות וסופר שוות.
טופו פרוסות במרינדה מבושלת – מתובלת – למילוי סנדוויץ', כתוספת חלבונית לסלט, לצד כל מנה
בואו נכין,
למתכון:
המצרכים:
300 גרם טופו מוצק
1/3 כוס רוטב סויה תמרי/ללא גלוטן
2 כפות שמן שומשום
3 שיני שום קצוצות/כתושות
פלפל חריף אדום/צ'ילי לפי העדפתכם
2 כפות מירין (ליקר אורז יפני)
2 כפות רוטב סריריצ'ה
1 כף זרעי כוסברה
2 חופני כוסברה נדיבים
איך מכינים?
לסרטון ההכנה: איך הכנתי את פרוסות הטופו המשגעות האלה
נפרוס את הטופו לפרוסות יחסית דקות, לא מדי, שלא ישברו או יקרעו.
נעביר אותן לסיר, להשאיר אותן מסודרות כמו קלפים חופפים.
לתבל בכל המריכבים המצויינים במתכון למעלה, להוסיף שום כתוש/קצוץ, פרוסות צ'ילי, את הכוסברה קצצו גס כולל הענפים.
נוסיף מים, בערך 3/4 הגובה של הטופו.
נדליק את החום, נבשל על אש בינונית, 20 דקות.
לסגור, לתת לזה להתקרר, להעביר לקופסת זכוכית עם מכסה, למקרר, להעמקת הטעמים וקרור מלא של הננוזלים ושל פרוסות הטופו.
זהו, יש לכם קופסה מוכנה, לשלב מיד בסנדוויץ' מהמם, בצלחת ליד כל מנה, לשלב בסלט או לאכול ככה…
מה בסנדוויץ?
סויונז
מעט חרדל, אבוקדו, עגבנייה פרוסה, עלי תרד או חסה, פרוסות קרות של הטופו.
את הסנדוויץ' הכנתי מלחם שאפיתי מקמח כוסמין מלא, בהכנה מהירה וללא שמרים, מתכון פה: לחם מהיר הכנה
כמה כייף לשלב את הסנדוויץ' בקופסת האוכל של הקטנים או של הגדולים, סנדוויץ' שיש בו הכל, דגן חלבון, ירקות וירוקים.