טופו פרוסות במרינדה מבושלת – מתובלת – למילוי סנדוויץ', כתוספת חלבונית לסלט, לצד כל מנה
בואו נכין,
למתכון:
המצרכים:
300 גרם טופו מוצק
1/3 כוס רוטב סויה תמרי/ללא גלוטן
2 כפות שמן שומשום
3 שיני שום קצוצות/כתושות
פלפל חריף אדום/צ'ילי לפי העדפתכם
2 כפות מירין (ליקר אורז יפני)
2 כפות רוטב סריריצ'ה
1 כף זרעי כוסברה
2 חופני כוסברה נדיבים
איך מכינים?
לסרטון ההכנה: איך הכנתי את פרוסות הטופו המשגעות האלה
נפרוס את הטופו לפרוסות יחסית דקות, לא מדי, שלא ישברו או יקרעו.
נעביר אותן לסיר, להשאיר אותן מסודרות כמו קלפים חופפים.
לתבל בכל המריכבים המצויינים במתכון למעלה, להוסיף שום כתוש/קצוץ, פרוסות צ'ילי, את הכוסברה קצצו גס כולל הענפים.
נוסיף מים, בערך 3/4 הגובה של הטופו.
נדליק את החום, נבשל על אש בינונית, 20 דקות.
לסגור, לתת לזה להתקרר, להעביר לקופסת זכוכית עם מכסה, למקרר, להעמקת הטעמים וקרור מלא של הננוזלים ושל פרוסות הטופו.
זהו, יש לכם קופסה מוכנה, לשלב מיד בסנדוויץ' מהמם, בצלחת ליד כל מנה, לשלב בסלט או לאכול ככה…
מה בסנדוויץ?
סויונז
מעט חרדל, אבוקדו, עגבנייה פרוסה, עלי תרד או חסה, פרוסות קרות של הטופו.
את הסנדוויץ' הכנתי מלחם שאפיתי מקמח כוסמין מלא, בהכנה מהירה וללא שמרים, מתכון פה: לחם מהיר הכנה