טופו קראנץ' – מקלות טופו פיקנטיים, נישנוש מזין וטעים
המתכון:
המצרכים:
400 גרם טופו מוצק (קשה), מנוגב משאריות נוזלים, חתוך לגפרורים דקים, לא מדי, שהטופו לא ישבר
2 כפות שמן זית לאפיה
להשרייה/הדבקה:
1/2 כוס קמח סויה/אורז
1/2 כוס מים או יותר
1 כפית קארי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
לציפוי הטופו:
1/2 כוס קמח סויה
1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן (ניתן להמיר בעוד קמח נטול)
1 כף עשבי תיבול מיובשים(טימין, אורגנו, מיקס פרובנס)
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח עשבים
צ'ילי, אופציונלי, 1/2 כפית
1 כפית אבקת בצל/שום, או שניהם
1/2 כפית פפריקה מעושנת, למי שאוהב
אופן ההכנה:
בקופסה נוחה עם מכסה, לערבל היטב, את מצרכי ההשרייה/הדבקה, עד שלא יהיו גושים..להכניס לבלילה את מקלוני הטופו.רצוי שיהיו מכוסים היטב והבלילה תכסה את הכל.להפוך מדי פעם את הטופו.חממו את התנור למצב גריל.כסו את התבנית בנייר אפיה, שמנו את הנייר בכף אחת מהשמן.
בצלחת עמוקה, ערבבו את התערובת לציפוי, העבירו את המקלונים, אחד אחד, גלגלו בתערובת עד שהכל מצופה יפה יפה.
את המצופים העבירו לתבנית המשומנת.את כף השמן הנוספת, טפטפו מעל המקלונים המצופים.
הכניסו לגריל, עד הזהבה והמקלונים מתייצבים, זהובים כהלכה, קראנצ'ים מספיק.לי זמן האפיה ארך 8 דקות.שימו טיימר.בידקו ותחליטו אם יש צורך ב 2 דקות נוספות.נערו קצת את המקלונים שישתזפו על כל צדדיהם.
קררו או שלא…
תהנו כולכם!
מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי
ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'
תודה! 🙂
איזו מהממת את עם הרעיונות המגניבים שלך!
תודה מתוקה!!!!בכייף ובשמחה!
עדי נראה מתכון שווה ביותר. אני פוחדת שזה ישרף לי בגריל. נראה לך שאשפר לשים
בתנור טורבו על חום גבוה?
הי יעל, בהחלט! תודה לך
הי עדי
נראה מעולה!
אין לי קמח סויה/אורז בבית אלא רק קמח חומוס, חיטה, טף וכוסמין. האם אפשר להשתמש בהשקעה ובמילוי באחת האופציות שציינתי? לא מפריע לי גלוטן
הי עדי
נראה מעולה!
אין לי קמח סויה/אורז בבית, אלא רק קמח חומוס, חיטה, טף, כוסמין.
האם אפשר להשתמש הבלילה ובמילוי באחת האופציות שציינתי. לא מפריע לי גלוטן
הי מיכל, כל קמח יתאים, לא כולם יתאימו מבחינת הטעם, אך זה עניין של טעם…בהצלחה
ממש עושה חשק להכין.. אנסה בקרוב 🙂
היי עדי
אני לא מוצאת את טמפרטורת האפייה במתכון
על מצב גריל, ככתוב בהכנה
היי עדי, אצלי אפשר לשלוט בטמפרטורה במצב גריל. באיזו טמפרטורה את אופה את המקלונים במצב גריל?
הי ענת, הרעיון הוא שתהייה צריבה שתביא לקראנצ'יות.החום תריך להיות בין בינוני לגבוה.230 בערך
היי, אם נשארו שאריות אפשר לשמור במקרר ולחמם שוב? וכמה זמן אפשר לשמור במקרר?
מעבר לכך יצא מוצלח מאוד עבור הבת שלי בת שנה ושלושה חודשים שבררנית באוכל!:)
הי דני, שמחה שאהבתם.אפשר אפילו להקפיא! ולחמם בהגשה