טופו קראנץ' – מקלות טופו פיקנטיים, נישנוש מזין וטעים
טופו קראנץ' – מקלות טופו פיקנטיים, נישנוש מזין וטעים
מה דעתכם, על נישנוש או בשמו המבטיח, חטיף,
כייפי, טעים שחבלז וממש, פיקנטי, קראנצ'י?
את אותה שקית מרשרשת, מהסופר או מהמכולת בשכונה (יש כזה דבר?)
ממליצה בחום להמיר, בשקית מרשרשת ידידותית למשתמש הצעיר מאד וגם להורה שלו.
מקלוני טופו, טופו פשוט, קשה, שיש למצוא אותו בכל סופר או חס וחלילה, בחרתם להכינו בעצמכם, מקסימים אתם,
מצרפת מתכון : טופו בהכנה ביתית, מתובל בקראנצ'יות סוחפת וממכרת, כמו בכל חטיף, אך ללא חשש לפגע.
אני מוצאת שתמיד טוב לזרוק לאויר ומשם להחזיר פנימה, להערך עם משהו קטן, ביניים, פרט למגש פירות וירקות שתמיד זמין ומתרוקן,
זה זה המכונה חטיףףףףף.
ביום של תנור פועל בכל מקרה, אם אפינו לחמניות כוסמין או שלחנו תבנית ירקות לצלייה, נצלשו מומנטום, תשרו קצת לפני את המקלונים, רק כדי שתערובת הפירורים תידבק ללא הצקות ויאלה בשיגור מהיר, 8 דקות צליה ויש!!!
תוציאו מהתנור לקירור והשאר הסטוריה.
אתמול הבת שלי חזרה מבית ספר עם תיק במשקל כואב ו 5 חברות.
מהדרך שלחה הודעה, אנחנו בדרך…שאלתי? את? ענתה אנחנו.
לא ערוכה, לא מוכנה, לא אני ולא ארוחה.
הוצאתי גוש טופו מהמקרר ויאללה תחת מכבש להוצאת נוזלים (מכבש בצורת מגבוני נייר וקרטון חלב קוקוס ארוי די) ולהשרייה מקוצרת זמן ולגריל של התנור.
שתהייה התחלה של משהו, לצד ירקות טרים וממרחים לטבילה.
הכנתי גוקומולי זריז, הוצאתי את הקטשופ שהכנתי לפני שבועיים, כן כן, חייבים לנסות אותו: מתכון לקטשופ תמצאו בפוסט הבא: קטשופ ביתי, הכנתי מטבל גבינת שום שמיר מגבינת סויה וככה עברנו שעת בין לבין בציחקוקים ונישנושים.
חטיף מנשנש יש, לאחר שקיררתם, שימו בשקית נייר חביבה ואקולוגית ויאללה לפארק, לבית הספר, לצד הבירה בערב במרפסת, הבנתם כן?
עוד רעיון ופתרון להוסיף לרשימת הנשנשת, בריא, טעים אש, מנה חלבונית נפלאה, ללא גלוטן, שאחריה בשקט, תכינו פסטה לארוחת הערב.ללא חשש להתמכרות רעה, רק לטוב אנחנו הולכים, בכל מקרה מנסים.
טופו קראנץ' – מקלות טופו פיקנטיים, נישנוש מזין וטעים
המתכון:
המצרכים:
400 גרם טופו מוצק (קשה), מנוגב משאריות נוזלים, חתוך לגפרורים דקים, לא מדי, שהטופו לא ישבר
2 כפות שמן זית לאפיה
להשרייה/הדבקה:
1/2 כוס קמח סויה/אורז
1/2 כוס מים או יותר
1 כפית קארי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
לציפוי הטופו:
1/2 כוס קמח סויה
1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן (ניתן להמיר בעוד קמח נטול)
1 כף עשבי תיבול מיובשים(טימין, אורגנו, מיקס פרובנס)
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח עשבים
צ'ילי, אופציונלי, 1/2 כפית
1 כפית אבקת בצל/שום, או שניהם
1/2 כפית פפריקה מעושנת, למי שאוהב
אופן ההכנה:
בקופסה נוחה עם מכסה, לערבל היטב, את מצרכי ההשרייה/הדבקה, עד שלא יהיו גושים..להכניס לבלילה את מקלוני הטופו.רצוי שיהיו מכוסים היטב והבלילה תכסה את הכל.להפוך מדי פעם את הטופו.חממו את התנור למצב גריל.כסו את התבנית בנייר אפיה, שמנו את הנייר בכף אחת מהשמן.
בצלחת עמוקה, ערבבו את התערובת לציפוי, העבירו את המקלונים, אחד אחד, גלגלו בתערובת עד שהכל מצופה יפה יפה.
את המצופים העבירו לתבנית המשומנת.את כף השמן הנוספת, טפטפו מעל המקלונים המצופים.
הכניסו לגריל, עד הזהבה והמקלונים מתייצבים, זהובים כהלכה, קראנצ'ים מספיק.לי זמן האפיה ארך 8 דקות.שימו טיימר.בידקו ותחליטו אם יש צורך ב 2 דקות נוספות.נערו קצת את המקלונים שישתזפו על כל צדדיהם.
קררו או שלא…
תהנו כולכם!
מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי
ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'
תודה! 🙂
איזו מהממת את עם הרעיונות המגניבים שלך!
תודה מתוקה!!!!בכייף ובשמחה!
עדי נראה מתכון שווה ביותר. אני פוחדת שזה ישרף לי בגריל. נראה לך שאשפר לשים
בתנור טורבו על חום גבוה?
הי יעל, בהחלט! תודה לך
הי עדי
נראה מעולה!
אין לי קמח סויה/אורז בבית אלא רק קמח חומוס, חיטה, טף וכוסמין. האם אפשר להשתמש בהשקעה ובמילוי באחת האופציות שציינתי? לא מפריע לי גלוטן
הי עדי
נראה מעולה!
אין לי קמח סויה/אורז בבית, אלא רק קמח חומוס, חיטה, טף, כוסמין.
האם אפשר להשתמש הבלילה ובמילוי באחת האופציות שציינתי. לא מפריע לי גלוטן
הי מיכל, כל קמח יתאים, לא כולם יתאימו מבחינת הטעם, אך זה עניין של טעם…בהצלחה
ממש עושה חשק להכין.. אנסה בקרוב 🙂
היי עדי
אני לא מוצאת את טמפרטורת האפייה במתכון
על מצב גריל, ככתוב בהכנה
היי עדי, אצלי אפשר לשלוט בטמפרטורה במצב גריל. באיזו טמפרטורה את אופה את המקלונים במצב גריל?
הי ענת, הרעיון הוא שתהייה צריבה שתביא לקראנצ'יות.החום תריך להיות בין בינוני לגבוה.230 בערך
היי, אם נשארו שאריות אפשר לשמור במקרר ולחמם שוב? וכמה זמן אפשר לשמור במקרר?
מעבר לכך יצא מוצלח מאוד עבור הבת שלי בת שנה ושלושה חודשים שבררנית באוכל!:)
הי דני, שמחה שאהבתם.אפשר אפילו להקפיא! ולחמם בהגשה