טורטיות טבעוניות, ללא גלוטן, מוגשות עם שווארמת טופו ופטריות מטריפה

טורטיות טבעוניות, ללא גלוטן, מוגשות עם שווארמת טופו ופטריות מטריפה
בעצם מתקבלת פה ארוחה מדהימה,
בשילוב המרכיבים, קבוצות המזון,
ערכי החלבון, הדגן, שמנים טבעיים,
המנה ללא גלוטן, לא מטוגנת, מעט שמן זית להקפצה…

טורטיות ביתיות, אין תענוג מזה.
עשויות קינואה וכוסמת.
נעשות על מחבת טפלון ללא טיפת שמן.
הכוסמת הירוקה, קינואה לבנה, שתיהן יחד משתלבות בצורה מצויינת, גם מבחינת הטעמים.
כמה טוב שיש אופציה ידידותית, ללא גלוטן, אין לי משהו אישי נגדו, רק אנו צורכים ממנו כל כך הרבה ומספיק,
שגיוון תזונתי, יהיה לטובה.

השווארמה, מעולה, קראנצ'ית בטוב טעם, התיבול מקפיץ, הפטריות נותנות לחות, טעם ונפח למנה,
הטופו, אחחח הטופו,
טופו ביתי, שווה הכנה והשקעה כי אין דומה לו, רך במידה, יציב מספיק וטעים טעים
פצצת חלבון, סידן וברזל,
עשיר מבין הקטניות בערכי החלבון שבו, מכילהאת כל חומצות האמינו שחיוניות לנו, בהגדרתו נחשב חלבון מלא או שלם.
עשיר במינרלים וויטמינים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, מנגן, חומצה פולית ועוד.
הטופו הוא התחליף הצמחי האידאלי בתזונה הטבעית, למקור חלבון.
הוא דל בקלוריות ובשומן,
הוא גוש 'ספוג' ומהווה חומר גלם מופלא למנות אהובות ומוכרות, חומר גלם נוח ופשוט לעבודה.
חסר טעם ובעל מרקם ממושמע ומקבל אליו באהבה כל מה שנצרף אליו.

טורטיות טבעוניות, ללא גלוטן, מוגשות עם שווארמת טופו ופטריות מטריפה

המתכון:

המצרכים:
לשווארמה :
2 בצלים סגולים גדולים קלופים ופרוסים דק לירחים
400 גרם טופו מגולף עם קולפן
300 גרם פטריות שמפניון פרוסות דק
2 כפות שמן זית
תבלינים :
1 כף כמון
1 כף כורכום
1/2 כפית כוסברה טחונה
צ'ילי לפי טעמכם
1 כף פפריקה מתוקה
מלח הימלאיה לפי הטעם
12 כפית אבקת בצל אורגנית
1/2 כפית אבקת שום אורגנית
פטרוזילה קצוצה
אופן ההכנה:במחבת פסים גדולה, לטגן את הבצלים עם כף אחת של שמן, עד שמזהיב קלות.להוסיף את גילופי הטופו, הפטריות הפרוסות, השמן שנותר ואת התבלינים למחבת, לערבב בזהירות עד שהתבלינים והשמן עוטפים יפה יפה את הכל.
שהטופו מזהיב והריח מטריף.להוריד מהאש.

לטורטיות:
הכמות המצויינת במתכון היא ל 8-10 טורטיות
המצרכים:
1 כוס קינואה לבנה ( לאחר השרייה של לילה )
1 כוס כוסמת ירוקה (לאחר השריה של לילה)
1 כפית מלח עשבים טבעי
1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
מים בין 2-4 כוסות (אפרט באופן ההכנה)
אופן ההכנה:
להעביר לבלנדר חזק את כל המצרכים, עם 2 כוסות מים תחילה.
לאט לאט להוסיף עוד ובהתאם לצורך, הבלילה צריכה להיות בסמיכות של קרפים/בלינצ'ס ולא של פנקייקים.
לטחון היטב, היטב.להשאיר את הבלילה לנוח בבלנדר כמה דקות ושוב לטחון היטב כמה דקות.
להעביר את הבלילה לקערה.לתת לה לנוח קצת, לערבב שוב, כדי להעלות את המשקעים ולהכין את הטורטיות.
חובה מחבת טובה, נון סטיק.
אין צורך לשמן את המחבת.
לקחת כמות של חצי מצקת וליצור עיגול, בצורה ובגודל הרצוי.לוקח להן קצת זמן להזהיב, קצת סבלנות, ולהפוך לצד שני.להעביר למגש ולהמשיך עם כל השאר.

להגיש עם השווארמה ההורסת, ירקות טריים, פטרוזיליה, טחינה, יוגורט סויה, חמוצים, צ'יפס אפוי בתנור…ולקפוץ בשמחה והתרגשות!!!

בתאבון לכם.