טירמיסו – טבעוני, ללא גלוטן, סופר טעים ומזין

הקינוח האיטלקי המסורתי
בוורסיה שאני הכי הכי אוהבת
טעים לא יאמן – ברמת התרגשות שיא
קל ופשוט להכנה
נכין הכל מההתחלה ועד הסוף ובצ׳יק
יש פה קיצורי דרך – יש פה דרך😊שווה במיוחד!
בשבילי זה אושר גדול – ליצור מתכון כזה – שבאמת לא חסר בו כלום, כל כך טעים, יוצא סופר מפנק ועדין,
ליצור אותו הכי מזין ובריא, למה לא? מגיע לנו את הטוב ביותר – לא פחות!!!
העוגה הזו שנהפכת לעוגיות ביסקווטים – יוצאת משגעת.
השילוב עם הקרם – הכל ביחד נותן קיק משמח לטירמיסו טבעוני משובח.
ועוד ללא גלוטן? וזו לא פשרה, ההפך, זה מביא לנקודת שיא…
נסו נסו!!! לא תצטערו, רק כנסו להציץ איך הכנתי פה : סרטון הכנה

טירמיסו – טבעוני, ללא גלוטן, סופר טעים ומזין

לתבנית בגודל 20*15

המתכון:
מה צריך?

'לביסקווטים':
70 גרם קמח שיבולת שועל ללא גלוטן*
50 גרם קמח שקדים**
1 כף מלאה אבקת אפייה
3 כפות סוכר קוקוס/ דמררה טבעי
2 כפות שמן קוקוס נוזלי
150 גרם חלב צמחי – מה שאוהבים
1 כפית תמצית וניל

לקרם:

200 גרם אגוזי קשיו
250 גרם גבינת סויה ביתית או קנויה
200 גרם חלב צמחי – מה שאוהבים
1/3 כוס סירופ מייפל טבעי (תטעמו בסיום הכנת הקרם – אם מספיק מתוק לכם)
1 כפית תמצית וניל
1 כף שמן קוקוס נוזלי

1 כוס וחצי קפה אספרסו חזק, אבקת קקאו אורגנית לפיזור מעל העוגה

איך מכינים?
נתחיל בהכנת הבישקווטים. נחמם תנור ל 180 מעלות.
נרפד תבנית פיירקס קטנה 20 על 15, בנייר אפייה, כדי להקל על הוצאת העוגה. נשמן את הנייר היטב גם בדפנות.
בקערה נערבב את כל המצרכים היבשים, נוסיף את הרטובים, נערבב קלות רק עד שלא יישארו גושים.
נעביר לתבנית, ניישר מלמעלה, נכניס לתנור לאפייה של 25 דקות.
ממליצה בחום, לשים טיימר, ל 18 דקות, לבדוק את הבצק.
ובהתאם להמשיך או לקצר את זמן האפייה הנותר.
הבצק צריך להיות אפוי, אך לא מיובש.
להוציא מהתנור, בזהירות להוציא מהתבנית, מעל רשת, לתת לעוגה להתקרר.
נכין את הקרם: להשרות קשיו שעתיים מראש במים חמים, לסנן היטב. להעביר לבלנדר חזק*** עם החלב הצמחי ולטחון למרקם שמנת. יש צורך להפסיק את עבודת הבלנדר ולהוריד מדפנות המיכל את האגוזים, כמה פעמים, עד שהמרקם אחיד וחלק.
להעביר לקערה ולערבב עם יתר המצרכים. לטעום – אם חסר המתקה, זה הזמן להוסיף.
להעביר למקרר עד הכנת העוגה עצמה, חשוב כדי שהמרקם יישאר יציב.

הרכבת הטירמיסו:
את העוגת בסיס – 'הביסקווטים" לחתוך לאורך ואת המלבן – החצי המאורך, לחתוך לעוגיות אורך.
להניח בתבנית שאיתה אפינו, רק מחצית מהן, לא מבזבזים לא זמן ולא מים…חחח, חשוב לא?
3/4 כוס מהקפה – לטפטף בנדיבות על שכבת העוגיות התחתונה – ראשונה.
למרוח מחצית הקרם.
להניח מחצית שניה של העוגיות, שוב לטפטף על כל העוגיות מבלי להשאיר חלקים יבשים ללא הקפה.
למרוח יפה יפה את מחצית הקרם שנותרה.
לפזר אבקת קקאו בנדיבות מעל הטירמיסו.

איך הכנתי את הטירמיסו? סירטון – איך הכנתי את הטירמיסו

* קוואקר – שיבולת שועל – היא ללא גלוטן, לצליאקים/אלרגים יש להשתמש באריזה מסומנת ללא גלוטן. את הקוואקר לטחון לקמח דק.
** קמח שקדים – לטחון שקדים לבד בבית עם בלנדר ייעוד – הכי הכי זול טרי ואיכותי
*** בלנדר חזק – ממליצה לכם על ויטמיקס – חבר לעולמים. יש לעוקבים שי הנחה 10 אחוזים עם הקוד AS10 לרכישה פה: בלנדר חזק ואיכותי – ויטמיקס