טנדורי טופו – טיקה מסאללה, טבעוני
תחשפו את עצמכם, את הילדים, החברים,
לאוכל אושר עד,
הוא כל כך, הכל,
ססגוני מכל כיוון צורה, טעם, הזנה, בריאות.
האוכל ההודי.
ושוב, געגועי.
הודו הודו, בקוצר רוח מחכה,
שתיהיה כבר מציאות ולא רק חלומות געגועים, זכרונות ותמונות.
המנה הזו מושלמת, תמיד.בכל עונה.היא לא כבדה.
ניתן לאכול אותה חמה, פושרת וכן כן אפילו קרה.בסנדוויץ' מעניין…
שיפודים מן הצומח, עסיסיים, ססגוניים, ריחניים,
לצד ירקות קצוצים, יוגורט,
ובום נוצרת לה ארוחה לתפארת המטבח ההודי,
הממכר,
מלאה בחלבון איכותי.
קלילה נוחה.
וכזאת שכולם אוהבים.
טנדורי טופו – טיקה מסאללה, טבעוני
המתכון:
המצרכים:
1 חבילת טופו מוצק 35–400 גרם (ממליצה מאד להתנסות בהכנה ביתית)
3/4 כוס יוגורט סויה לא ממותק
4 כפות רסק עגבניות מרוכז אורגני
1 כפית שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
1 שן שום כתושה
1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש
1/2 כפית צ'ילי טחון או פתיתים
4 כפות תבלין טנדורי מוכן/מחית מוכנה טבעונית/איך להכין לבד? בסוף המתכון
אופן ההכנה:
לשטוף את הטופו.
לנקז נוזלים היטב.עם מגבות נייר/מגבת מטבח נקייה.
לחתוך את הטופו לקוביות.
בקופסה נוחה / קערה, לערבב היטב את כל המצרכים.
להוסיף את קוביות הטופו, לערבב בעדינות, כדי שהכל יכוסה במרינדה.
לסגור ולהשאיר לעמוד שעתיים שלוש, או לילה במקרר.
לשפד את הקוביות, על שיפודים משומנים.
נפלא להוסיף ירקות שאוהבים. אותם ניתן להשרות גם במרינדה.
אני הוספתי זוקיני, פלפל אדום, בצל סגול.
לחמם תנור למצב גריל או חום גבוה 230 מעלות.
להניח את השיפודים, על רשת התנור, או מעל נייר אפייה, ניתן גם להכין במחבת פסים ללא צורך בתנור.
לצלות עד הזהבה.בערך 15 דקות.להפוך צד אם צריך.
באמצע האפייה, להבריש את קוביות הטופו בעוד מרינדה ולהמשיך באפיה.
מנה מופלאה,
מפתיעה, כמה פשוטה ומלאת טעמים.
טעים גם חם ישר מהתנור וגם קר, אפילו בסנדוויץ' שווה.
ממליצה להגיש עם יוגורט סויה חמצמץ, לימון טרי.
ת ה נ ו !!!
* טנדורי ביתי:
כף זרעי כמון
כף זרעי כוסברה
כף הל טחון
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף צ'ילי
2 כפיות מלח
1 כפית כורכום
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
הי עדי.
השיפודים נראים פשוט נפלא!! 😋😋😋
האם את תבלין הטנדורי טוחנים או רק מערבבים את כל התבלינים ומהם מוסיפים 4 כפות?
הי יקרה, תודה! תהני! את הטנדורי ניתן לקנות מוכן, כתערובת.ניתן להכין לבד.ויש גם מחית מוכנה.אם תבלין או מחית, 4 כפות לתוך היוגורט.
שלום עדי,
האם את זרעי הכמון והכוסברה שבתערובת הטנדורי צריך לטחון או להשאיר שלמים? תודה! מחכה כבר להכין את היופי הזה
הי הי טלי, לטחון, הטעמים חזקים ומודגשים.תהני!!!
וואוו תודה על התשובה המהירה 🙂
בשמחה!
תוכלי לשלוח תמונה של יוגורט סויה לא ממותק?לא מוצאת
הפופולרים ביותר אלו היוגורטים של תנובה במתיקות מופחתת.מצויינים.אם לא מכינים לבד.
למה הכוונה בצ׳ילי?
פתיתי צ'ילי מיובשים או צ'ילי טחון לאבקה