
טראפלס שחיתותי שהוא גם וגם וגם.
גם טעים, חתיך, בריא, נטול גלוטן
וגם יש בו מרכיב הפתעה, שהוא בעצם זה שנותן גוף מעניין ומפתיע.

להפוך טראפלס לקינוח ידידותי, זה כייף.
למצוא חלופות לשמנת מתוקה, לשוקולד קנוי, לסוכר ועדיין שיהיה עשיר, במרקם שכל ביס ביסון הוא יאמ, שיהיה טעים…אז מה יש לנו פה הפעם…

שעועית שחורה, שקדים, סילאן, שוקולד ביתי, ממתיק טבעי, תענוג.

מהפך במטבח, זה לא וויתור, ההפך,
הדרך להבראה ושינוי התזונה, היא קודם כל צעד צעד, גם אם נעיף הכל ונתחדש בחומרי גלם אחרים, עדיין ישנם ההרגלים, האהבות, הזכרונות, ולהם ואותם אני אוהבת ושמחה לטבען, להעשיר ולהתאים למטבח החדש, הבריא, הטבעוני. לאט לאט עם ההכרות וההתנסות, עם טכניקות וחלופות מתאימות, נוציא תתחת ידיינו אחלה מנות נהדרות, שישארו טעימות ויהפכו לכאלה שנישמח לשתף ולהאכיל איתם את הילדים, את עצמינו ואת מי שסביבינו.

מה דעתכם על טראפלס רכים, מתקתקים במידה, עשירים ונימוחים???

המתכון :
המצרכים:
2 כוסות שעועית שחורה מבושלת היטב, מסוננת מכל שארית מים
5 כפות אבקת קקאו איכותית
1/2 כוס סילאן טבעי או סירופ מייפל אורגני
3 כפות חמאת קקאו
כוס וחצי קמח שקדים (שקדים טחונים דק דק)
1 כפית תמצית וניל איכותית/גרד ממקל וניל
קורט מלח
אבקת קקאו לגילגול הטראפלס
אופן ההכנה:
להמיס את חמאת הקקאו.
במג'ימיקס, לטחון את כל המרכיבים, לעיסה חלקה וסמיכה.
להכניס למקרר לכמה שעות או לילה, כדי שהעיסה תתקשה.ליצור עיגולים חמודים ולא גדולים.
בצלחת נוחה, לשפוך אבקת קקאו ולגלגל את הטראפלס באבקה.
לנער שאריות מאבקת הקקאו.לשמור בקרור.


היי עדי,
המתכון נראה מעולה!
במה ניתן להחליף את החמאת קקאו? שמן קוקוס יהווה תחליף טוב באותה מידה?
תודה
תודה אסף.היא חשובה לנרקם, ליציבות וגם לטעם השוקולדי.ניתן לנסות להמיר בשמן קוקוס
תודה אסף!!!
שלום עדי, כרגיל מתכון מעולה. אני מכירה את השימוש בשעועית שחורה כבסיס לעוגת שוקולד מעולה. לגבי טראפלס, אני משתמשת במתכון קליל הרבה יותר מתוך הבלוג 'דברים בעלמה' ובו שני מצרכים להכנת הטראפלס: ממרח שקדים ושוקולד – אמיתי ואיכותי, כמובן – וזהו! קליל פשוט וטעים מאוד.
בכל אופן, תודה על הרעיון.
וואו , היה שווה להשקיע בחומרי גלם !מתכון טעים מאוד ,תודה !!
איזה כייף, בשמחה!
שרה, בשמחה רבה!
הי עדי,
מגלה את האתר שלך לראשונה.
הכל נראה נפלא!
שאלה קטנה בבקשה, 2 כוסות שעושית שחורה הכוונה לפני בישול או אחרי בישול?
תודה רבה!
הי לימור, תודה רבה, תהני! לגבי השעועית , לאחר הבישול כשהיא רכה מאד.
הי, נראה מעולה.
במקום קמח שקדים אפשר להשתמש בשקדים טחונים?
הי איילת, תודה! אם טחונים דק, בהחלט כן.
היי ניתן להחליף את השעועית השחורה בלבנה ? זה מה שיש לי
הי, הבחירה בשעועית כהה היא גם בכדי לקבל צבע כהה ועמוק.
היי, החמאת קקאו שיש לי היא במטבעות… כמה מטבעות פחות או יותר נראה לך שוות ל 3 כפות? תודה רבה. 🙏
הי שלי, תמיסי ותמדדי.בהצלחה!
עדי היי, ראשית תודה רבה על ההשקעה שלך, השיתוף ונדיבות הלב.
נגמר לי קמח השקדים(על הכדורי אנרגיה המופלאים שלך), אפשר להמיר בקוואקר טחון או קוקוס ?
הי מיכל, בשמחה רבה!!! בהחלט כן, שלבי את שניהם
היי עדי
אם אין מעבד מזון, אפשר לטחון עם נינג'ה?
תודה!
הי שירה, אם יש לך את המשולב, עם להב סכין, בטח