פ ט ר ה
העיר האבודה, העיר הנבטית העתיקה, אחת משבעי תבל החדשים, אחת מהחובות שלנו בחיינו אלה, לבקר בה.
נכון, פטרה זו פצצת היסטוריה – ארכיאולוגיה, ועוד יותר נכון, היא מתויירת, היא מלאה תיירים, לא זול להיכנס אליה, אך עדיין, אם תשאלו אותי, תקדישו עבורה ולה זמן ראוי, היא ענקית, מרשימה, חוץ מוואו וואואו, לא יצאו לכם מעבר לזה הרבה או מגוון מילים.
הנבטים היו עם של נוודים וסוחרים, שחצו את המדבריות, סיני, מצרים, סעודיה, סחרו בבדים בבשמים, ובכל מה שיצרו בעצמם. הם היו מותקפים, מכל השבטים והעמים סביב, הם היו עשירים, אנשי תרבות, וחיפשו להם מקום להתמקם בו, קראו להם גם אנשי המדבר – הם היו סוג של גששים, ידעו את דרכי המדבר, ידעו לקרוא את הכוכבים, הרוח, העונות וחצבו להם עיר, מקום, להיות בו.
ובנו עיר שבה יש הכל ויותר, הם כיבדו את המת, לכן, רוב הקברים נבנו בתוך הארמונות, שלושה מקומות עיקריים המסמלים את פטרה שנחצבו בסלעים הם הסלע האדום – הכניסה, לעיר, הוולקמינג לפטרה, את המנזר, את בית המשפט. כל זה התרחש אי שם 900 שנה לפנה"ס, הם היו נרדפים, הם אחד מהעמים הראשונים שנכחדו, למרות שעד עכשיו יש בדואיים בירדן, הם נקראים – הנתינים, הצאצאים של הנבטים, הם מסתובבים בפטרה, חלקם גרים בתוכה, בחושות, בבתי הקברות, עדיין מתלבשים ומתאפרים כמו שהיו הנבטים, ובעצם כמו סוג של מארחים בפטרה.
אפשר לפגוש אותם לאורך כל הדרך, חלקם יפים ונעימים, חלקם, מתמודדים עם חיי היומיום והתיירות עוזרת להם להתקיים שם.
ניתן לטייל בה לבד, אפשר לקחת יום סיור, או יומיים, לעשות הייקינג ועוד, בתקופה החמה, ממליצה לצאת מוקדם, בבוקר, אם כי יש בה הרבה יופי גם בשקיעה.
אפשר לקנות כרטיסים משולבים ולבקר בה אחהצ ובבוקר למחרת, או להיפך, תלוי המסלול הכללי שתבחרו.
היי
אשמח לפרטים
בשמחה, נתכתב
היי
נהננו מאוד לקרוא את תיאור הטיול שלך בירדן.
אנחנו זוג ומתכננים 4 לילות בירדן בסביבות אמצע ספטמבר הקרוב
נשמח להתייעץ לגבי מדריך מקומי ואמין ומסלול מדלג
תודה רבה
איבון וחגי
בשמחה, אנחנו כבר מתכתבות בפרטי – איזה כייף