ירקות ממולאים ומגולגלים טבעוניים, במילוי משגע וברוטב עגבניות טריות ועשבי תבלין
ירקות ממולאים ומגולגלים טבעוניים, במילוי משגע וברוטב עגבניות טריות ועשבי תבלין
לקראת שבת וזה,
קצת סתיו, עננים, צבעים משתנים, נכניס קצת ססגוניות למטבח ולצלחת.
כל אחד ומגרש המשחקים שלו.
אתמול שאלתי בסטורי, באינסטגרם, מה תרצו שאעלה לשבת הקרובה לבלוג,
ואתם חמודים, עניתם, רובכם, מנה מפנקת לסופ"ש.
את המתוקה, מבטיחה אעלה בשבוע הבא.
הזכרתי מגרש משחקים, עכשיו נעבור לצעצועים,
חומרי הגלם המופלאים בייקום, הירקות.
לאכול אותם כפי שהם, למלא, לגלגל, לקצוץ, לקשט, לרפד, קצת דמיון, טיפהל'ה חדווה והחוויה של בישול והכנת אוכל, יכולה באחת לההפך לחגיגה.
לתת להם, לירקות, את הבמה, את התפקידים הראשיים, זו בכלל שמחה גדולה.
הם כל כך טובים לנו ואיתנו, רק קחו אותם, רקחו איתם והרבה הזנה איכותית, מזינה וטובה, לכולם.
עם טוויסט קטן בראש ושינוי קל בגישה, שהירקות הן המלכים והמלכות, קודם כל הם, בכל צורה אפשרית,
כן כן, גם מירקות שעברו חימום, עדיין אנחנו יוצאים נישכרים.
להפוך אותם לבסיס.התלבטתי אם לגלגל, את אלה שהכנתי בתוך עלי לזניה, שגם זה טעים ברמות על,
אך המחשבה שעפה לה, לכיוונים שונים, שדווקא הפעם, אלך על הירקות ללא.
פחמימות מקשטות, מובילות, מכתיבות, מופיעות כמעט בכל מנה וארוחה שלנו, של הילדים.
מעטפת יש, צבעונית, לכו על ירקות שאתם אוהבים, גם בטטה נפלאה פה, גם שתי שכבות של שני סוגי ירקות, בשני צבעים, רץ פה.
המילוי, המשגע, פצצת חלבון מעולה, מן הצומח, כמובן.
החלופה למילוי, הוא תחליף שנכין אנחנו, ללא שימוש באוכל מתועש, מתובל בחומרים שאינם ידידותיים,
בטח כשיש אין ספור פתרונות וחלופות מופלאים, פשוטים, זולים ובריאים יותר, לטעמי.
מגוש טופו תמים, לבנבן, חסר טעם…ניתן להכין תחליף צמחי – טבעוני, משגע, כזה שאת הפירורים מנשנשים מהמחבת…
כמו במתכון הנפלא של הלחמעג'ון או המוסקה.
ירקות ממולאים ומגולגלים טבעוניים, במילוי משגע וברוטב עגבניות טריות ועשבי תבלין
ללא גלוטן
עם מעט שומן
המתכון:
המצרכים:
2 חצילים קטנים ארוכים
2 קישואים/זוקיני
1 כוס עגבניות שרי
1/2 כוס גרגירי חומוס רכים ומבושלים
ענפי טימין
למילוי:
300 גרם כמות של 'טחון ביתי' (כנסו לקישור)
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס גרגירי חומוס רכים ומבושלים
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
1 כפית עלי טימין
מלח עשבים, לפי הטעם
צ'ילי, לפי הטעם, לא חובה
לרוטב עגבניות:
1 כפית שמן זית
1/2 בצל, קצוץ דק דק
2 שיני שום קצוצות דק דק
7 עגבניות גדולות, אדומות ובשלות קצוצות דק
חופן עלי בזיליקום/טימין/אורגנו
1 כפית סירופ מייפל/סילאן
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה, לבחירתכם
מלח לפי הטעם, ממליצה על מלח עשבים
12 כוס מים
שמן זית להברשת הירקות
אופן ההכנה:
לחמם את התנור למצב גריל.
לרפד תבנית בנייר אפייה.
לפרוס את הירקות לפרוסות אורך בעובי קצת פחות מחצי ס"מ.
להבריש במעט שמן זית את הירקות.
לקלות עד ריכוך והזהבה.
להוציא ולקרר.
להכין את רוטב העגבניות: בסיר שטוח, מחבת עמוקה, לצקת את שמן הזית, להוסיף בצל ושום קצוצים.
לערבב היטב, על אש בינונית, כדי שיתרככו אך ישארו שקופים.
להוסיף את שאר המצרכים.להביא לידי רתיחה קלה, להוריד את האש ולבשל 10 דקות.לתקן טעמים.
המילוי:
לקערה קטנה. להכניס את כל המצרכים, לטחון קלות לעיסה.
לטעום ולתקן טעמים טעמים.
הרכבת הממולאים:
לקבב קבבונים קטנים, להניחם בקצה פרוסת הירק הצלויה ולגלגל בעדינות. להכין כך את כל פרוסות הירקות, להניחם על הצד הפתוח.
לחמם שוב את התנור ל 210 מעלות.להכניס בעדינות את המגולגלים, החמודים, לרוטב.ניתן להשכיבם עם הפתח למטה או בעמידה, כפי שאני הכנתי.חשוב שיהיו בצפיפות, כך לא יפתחו.
לפזר בינהם את גרגירי החומוס ואת העגבניות השלמות.לפזר ענפי טימין מעל, ניתן לטפטף מעט שמן זית ולהכניס לאפיה עד הזהבה, הרוטב נספג מעט בממולאים ונהייה סמיך ומשגע.
בתאבון יקרים, ספרו לי, צלמו ושתפו אותי עם יצירותיכם, בדף האינסטגרם שלי (בסטורי): https://www.instagram.com/adi_shapira_blooger/
או בדף הפיסבוק של 'דובדבנים של טעם'
עדי את אלופה אמיתית גם כתיבה יפה כל כך גם אסטטיקה גם יצירתיות משגעת והטעם ברור שנפלא עם כל הטוב הזה בפנים… תודה רבה ♥️
תודה רבה רבה אביבה יקרה, איזו תגובה מחממת לב❤
אני כבר חושבת על המפגש הבא עם המשפחה המורחבת הקרניבורית שלי… איך הם ילקקו את האצבעות ושוב יגידו: "לא יכול להיות, זה בלי בשר?"
תודה תודה
תלמה יקרה, הלוואי, תהנו הרבה!!!תודה