לחמעג'ון – במילוי 'בשר טבעוני' פיקנטי, חלופה ביתית מזינה ואיכותית

לחמעג'ון – במילוי 'בשר טבעוני' פיקנטי, חלופה ביתית מזינה ואיכותית
Meatless Monday
גם אם אתם פה 100 אחוז, גם אם 48,
שני ללא בשר, התנסות מצויינת, להכין תפריט שכולו ממקורות צמחיים.

תנו הזדמנות, ניתן להתחיל מאיזי ולאט לאט לצעוד לעומק העניינים.
ארוחה כמו זו, אין מי שיסרב לה, היא מוכרת, פשוטה, פחות מאיימת.
תחילת שבוע, דורשת ממני, השקעה מינימלית, ההתנעה של תחילת השבוע.
בסופש, אם אי שם בין חושך לאור
או ההיפך
עוד כשקצת אור,
אני מכינה בצק בכמות של 2 ק"ג…

טוחנת גרגירי כוסמין לקמח,
במיקסר מכינה בצק שמרים טרי,
ממנו מכינה מטעמים, חלקם ישרתו נאמנה את המנה הקרובה,
חלק ממנו יהפך לפיתות קטנות, לארוחת חומוס שתמיד מצילה את המצב,
חלק ללחמניות סנדוויץ' לבית ספר,
למקלות בצק לכיבודים חביבים, למאפים ממולאים…לפעמים 400 גרם ייעטף בניילון ויכנס אז איז למקפיא.

לחמעג'ון – במילוי 'בשר טבעוני' פיקנטי, חלופה ביתית מזינה ואיכותית,
גם אלו יכולים להאפות מתחילה ועד הסוף ולהכנס למקפיא ולהשלף ביום של עומס, לקצץ סלטוש מפוצץ נענע, פטרוזיליה וסומק, לימון ושמן זית.
באוטומט הוצאתי טחינה, לצרפה לחגיגה, לא יודעת אם אתם מכירים את זה שביום חם, גם טחינה פחות נוחה…אז יוגורט סויה מחליף בריענון את רוטב הטחינה, בהזדמנות של היום.מחר זה מחר.

בהסתכלות רחבה יותר, שלעיתים, אין מנוס מלצמצם אותה מעט ולהגיש ארוחה ממש ובאמת כייפית.ניתן לחממם את המאפים, או לא.
ושוב, חומרי הגלם, איכותיים וטריים.קמח כוסמין מלא, תחליף 'בשר' ביתי וטעים, עשיר במנת חלבון יפה וחשובה,
נוכל לנצח עוד יום בלי קיטוריישין ובילבוליישין.
לא הכל באידאל, יש רצוי ויש מצוי, יש טעים ויש פשוט וזמין.
היום זה זה.

אוכל מתועש, מתובל בחומרים שאינם ידידותיים, נשאר רק לאותם זמנים, של אין אמא בבית,
שאמא נסעה לחמישה ימים פלוס פלוס.
בשאר מעדיפה להשקיע עוד קצת,
בטח כשיש אין ספור פתרונות וחלופות מופלאים, פשוטים, זולים ובריאים יותר, לטעמי.
מגוש טופו תמים, לבנבן, חסר טעם…ניתן להכין תחליף צמחי – טבעוני, משגע, כזה שאת הפירורים מנשנשים מהמחבת…
כמו במתכון הנפלא של המוסקה הטבעונית או של כדורי האורז המשגעים.

לחמעג'ון – במילוי 'בשר טבעוני' פיקנטי, חלופה ביתית מזינה ואיכותית

המתכון:
המצרכים:
לבצק:
1000 גרם קמח כוסמין מלא אורגני
כף וחצי שמרים יבשים
5 כפות שמן זית
כף מלח עשבים
2 כפות סירופ מייפלאו סילאן טבעי
כ 3 כוסות מים פושרים
למילוי:
1 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 עגבניה קצוצה
500 גרם טופו מסונן ומפורר לפירורים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית צ'ילי
1/2 כפית כורכום
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
להכנת המילוי, לטגן ב 1 כף שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף שום, עד הזהבה.
להוסיף טופו מפורר ולטגן יחד כמה דקות, את העגבניה הקצוצה,
להוסיף שאר המצרכים והתבלינים.
לטגן הכל יחד, עד שמריח טוב, הטופו זהוב, אך חשוב שהתערובת לא תתייבש ולבסוף את הפטרוזיליה.

להכנת הבצק:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את המים להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.ללטף אותו בשמן זית, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
ללוש אותו שוב, מעט, רק כדי שהאויר יצא ממנו.

הכנת המאפים:הכנתי אותם גדולים, משקל הבצק לכל אחד, 150 גרם.
יצאו 10.
לרדד מעט, על משטח מקומח את הבצק, לצורת אליפטית, לא עבה, לשים במרכז בערך 3-4 כפות מילוי, תלוי איך אתם אוהבים את המאפים.להדק קצוות, לצורת סירה.
לרפד תבנית אפיה בנייר, להניח את המאפים על הנייר.בינתיים לחמם תנור ל 200 מעלות.
להבריש את הבצק בתערובת של שמן זית ומעט חלב צמחי.להכניס לאפיה של 20 דקות, שהבצק זהוב מעט, אך נותר רך.