לחמעג'ון – במילוי 'בשר טבעוני' פיקנטי, חלופה ביתית מזינה ואיכותית
המתכון:
המצרכים:
לבצק:
1000 גרם קמח כוסמין מלא אורגני
כף וחצי שמרים יבשים
5 כפות שמן זית
כף מלח עשבים
2 כפות סירופ מייפלאו סילאן טבעי
כ 3 כוסות מים פושרים
למילוי:
1 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 עגבניה קצוצה
500 גרם טופו מסונן ומפורר לפירורים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית צ'ילי
1/2 כפית כורכום
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
להכנת המילוי, לטגן ב 1 כף שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף שום, עד הזהבה.
להוסיף טופו מפורר ולטגן יחד כמה דקות, את העגבניה הקצוצה,
להוסיף שאר המצרכים והתבלינים.
לטגן הכל יחד, עד שמריח טוב, הטופו זהוב, אך חשוב שהתערובת לא תתייבש ולבסוף את הפטרוזיליה.
להכנת הבצק:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את המים להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.ללטף אותו בשמן זית, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
ללוש אותו שוב, מעט, רק כדי שהאויר יצא ממנו.
הכנת המאפים:הכנתי אותם גדולים, משקל הבצק לכל אחד, 150 גרם.
יצאו 10.
לרדד מעט, על משטח מקומח את הבצק, לצורת אליפטית, לא עבה, לשים במרכז בערך 3-4 כפות מילוי, תלוי איך אתם אוהבים את המאפים.להדק קצוות, לצורת סירה.
לרפד תבנית אפיה בנייר, להניח את המאפים על הנייר.בינתיים לחמם תנור ל 200 מעלות.
להבריש את הבצק בתערובת של שמן זית ומעט חלב צמחי.להכניס לאפיה של 20 דקות, שהבצק זהוב מעט, אך נותר רך.
תודה,
נראה מצויין. אהבתי את החומרים. האם ניתן גם לאפות המעטפה סגורה?
בשמחה דיתי.בוודאי שניתן לאפות גם כמאפים סגורים, גם כפתוחים לגמרי
תודה על המתכון! אז אם אין לי מערבל לא אוכל להכין את הבצק?
בשמחה.בוודאי שכן, בלישה ידנית.
הי עדי. במה אפשר להתשמש במקום שמרים?
הי לימור, במתכון הזה, רק עם שמרים.ניתן לנסות עם בצק עם אבקת אפיה.
תודה. אנסה להכין מחמצת
היי עדי
איך אפשר להכין את הבצק בלי גלוטן?
הי ליאור, בהחלט אפשר לנסות עם קמח איכותי ללא גלוטן
היי עדי . תודה עך עןד מתכון נהדר. כתבת שאפר להכין בצק ולהקפיא .. באיזה שלב מקפיאים אותו?
הי דינה, בשמחה 😊
ממליצה על הקפאה לאחר האפיה.
תודה רבה
הייי זה לא יאמן הכנתי אותם הם יצאו אלוהיות טעימות כאלה מעולם אחר.
תודה
הודיה יקרה, שמחה מאד מאד ותודה שחזרת לעדכן😊