כדורי אורז יפנים טבעוניים – ממולאים 'בשר טחון צמחי' ביתי, ללא גלוטן וללא טיגון

כדורי אורז יפנים טבעוניים – ממולאים 'בשר טחון צמחי' ביתי, ללא גלוטן וללא טיגון

פעם חברה אמרה לי, תשמעי הילדים שלך מפונקים,
המשפט נאמר בהקשר של להגיש במשך שלושה ימים את אותו האוכל, בתוך שיחה על 'זמן מטבח', חיסכון, יעול וכו'…
כפי שהייתי אני מתבאסת מלאכול את אותו האוכל בדיוק, באותם הטעמים, מאותו הסיר, באותה הצורה,
גם הם.
גיוון, שינוי, גם אם בהגשה, בהקפצה, בשילוב חומרי גלם נוספים, זה העניין.
אם יש סיר אורז שנותר מהכנת הטופו סושי סנדוויץ' לדוגמה…לא אכין את אותה המנה, אשתמש ועוד איך באורז הנותר…

כדורי אורז יפנים טבעוניים – ממולאים 'בשר טחון צמחי' ביתי, ללא גלוטן וללא טיגון
יש שאריות שוות, נכין מהם עוד מנה מדליקה.
בימים החמים, אוכל כזה, שיכול להאכל פושר או אפילו קר, זה זה.לצד סלט מרענן, רוטב פיקנטי, לסגור פינת ארוחת ערב/צהריים, שכולם אוהבים, בבטחון!
מקטנים לגדולים או ההפך.

כל עוד יש פתרונות טובים לאוכל כייפי, לשימוש בשאריות,
שניתן איתם ליצור אחלה מנות, ללא טיגון, ללא גלוטן, עם מרכיבים זמינים וטובים,
אני על זה.
גם הילדים שלי.

שאריות אורז, שישמרני, במילוי משגע, שאני עובדת איתו ומשלבת אותו בכל מתכון או מנה שיש צורך להשתמש בתחליף של 'טחון'.
נתחיל/נמשיך מזה שאנחנו לא גרים בארץ, 'טחון מהצומח', לא קיים כאן, גם אם כן היה, לא בטוחה שהייתי מרבה להשתמש בו,
משתדלת לא להכניס אוכל מתועש, עד כמה שניתן למטבח הביתי, בטח כשיש אין ספור פתרונות וחלופות מופלאים, פשוטים, זולים ובריאים יותר, לטעמי.
מגוש טופו תמים, לבנבן, חסר טעם…ניתן להכין תחליף צמחי – טבעוני, משגע, כזה שאת הפירורים מנשנשים מהמחבת…
כמו במתכון הנפלא של המוסקה הטבעוני. או של מאפי הבצק המשגעים…שווה להכיר, אם טרם כמובן.

כדורי אורז יפנים טבעוניים – ממולאים 'בשר טחון צמחי' ביתי, ללא גלוטן וללא טיגון
המתכון:

המצרכים:
לכדורי האורז:
3 כוסות אורז סושי (משאריות/טרי)בטמפרטורת החדר
למילוי :
1 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
200 גרם טופו מסונן ומפורר לפירורים
2 כפות כוסברה קצוצה, אופציונלי
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף שמן זית

לציפוי הכדורים: פולנטה אורגנית, פירורי לחם ללא גלוטן, שומשום שחור, שומשום רגיל
מעט שמן לאפיה

אופן ההכנה:
להכנת המילוי, לטגן ב 1 כף שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף שום, עד הזהבה.
להוסיף טופו מפורר ולטגן יחד כמה דקות.
להוסיף שאר המצרכים והתבלינים.
לטגן הכל יחד, עד שמריח טוב, הטופו זהוב, אך חשוב שהתערובת לא תתייבש.
להכנת הכדורים, חשוב שהאורז יהיה טעים ובטמפרטורת החדר.
ממליצה מעט להרטיב אותו, שיקבל לחות, לערבב היטב.לקחת כמות אורז של כדור פינג פונג, עם ידיים רטובות, ליצור חצי קערית בכף היד ולמלא בכפית מהמילוי.לסגור בעדינות, על ידי לחיצת שתי הקצוות, לאט לכדרר לכדור, רק כשהאורז לא נפתח או נבקע, להדק, רצוי כל הזמן להרטיב את הידיים.כך להכין את הכמות הרצויה.להכין בקערית את המצרכים לציפוי הכדורים.לכדרר ולצפות אותם היטב.
לחמם תנור על תוכנית גריל.לשמן נייר אפייה, לסדר את הכדורים על הנייר, שעל תבנית האפייה.לטפטף מעט שמן זית/שומשום על הכדורים ולאפות עד הזהבה.אצלי לקח 8 דקות.שימו עין! שלא ישרפו ויתייבשו.מצד שני שיזהיבו מעט.
ניתן להגיש עם רוטב צ'ילי פיקנטי ביתי.
תהנו!