כדורי מרציפן קוקוס ובושם ורדים
חשבתי וחשבתי…טוב נו,
רק חשבתי אחד,
פסח בפתח,
עם מיני איסורים והגבלות,
מכיוון שאני באופן אישי משתדלת לא לצרוך גלוטן ואם כן, אז קמח כוסמין ועדיף לי מלא,
אז ניסיון באפיה נטולת גלוטן, קצת יש,
מוצאת את עצמי מתלהבת מלרקוח עבורכם, מנעמי פסח, שיתאימו לאלה שבלי קטניות ולאלה שבלי אורז,
העיקר שיהיו טעימים, עם טוויסט בריאותי וקלים להכנה.
היום השתעשתי בהכנת כדורי שלג,
עשויים שקדים, קוקוס ומבושמים במי ורדים…יווו אוהבת.
כמה אהבתי את העוגיות קוקוס של פסח, של פעם,
עליהם חשבתי ולכיוונן שאפתי.
שאלתי את הילדים שלי, אם הם זוכרים מאכל שאהבו בפסח,
כשגרנו עוד בארץ,
בפה אחד צעקו, עוגיות קוקוס!!!
ואחרי שניה…נזכרו גם בעוגיות בוטנים…
עליהם עוד יסופר…
כדורי השלג האלה, נמסים בפה,
מבחוץ קריספים ובפנים רכים רכים.
כחלק מעיסקת החבילה וההתגוררות בחו"ל, אם אין אני לי מי לי ועוגיות פסח הכיני…לי לנו.
כמדי חג, שמחה לציין בצורה כזו או אחרת,
השנה נארח בביתנו כמה משפחות חברים, שמגיעות לביקור מהארץ וכאלה שכמונו, מתגוררות באזוריינו.
רובם טבעונים ואת אלה שלא, אפנק כל כך …
מניעה את הגלגלים, מתכננת איך ומה יוגש לשולחן החג.
משהו אחד כבר יש,
תמיד קל להתחיל מהסוף להתחלה,
תהנו!
למתכון :
60 גרם שקדים טחונים
50 גרם פתיתי קוקוס
40 גרם חמאת קוקוס (נסו למצוא אותה, היא עשויה מבשר הקוקוס עצמו) ורק אם לא מצאתם, המירו בשמן קוקוס במצב מוצק
2 כפות סירופ מייפל אורגני
2 כפות קמח אורז לאוכלי אורז/ קמח סויה לאוכלי קטניות
3 כפות סוכר קוקוס או אבקת סוכר ביתית*
1 כפית מיץ לימון
2-3 כפות מים חמים
1 כף מי ורדים ארומטים
1/2 כפית תמצית וניל טובה
1/2 כפית אבקת אפיה
אופציה מעולה, להוסיף 3 כפות חמוציות שהושרו במי ורדים, גרידת תפוז…
ההכנה :
לחמם תנור ל 160 מעלות.
בקערה לערבב את כל החומרים, פרט לחמוציות, במידה והחלטתם להוסיפם.
להקפיד שחמאת הקוקוס או השמן יתרככו ויתאחדו עם הבצק.
הבצק צריך להיות רך ואחיד.
לגלגל כדורונים, קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג.
להניח בתבנית מרופדת נייא אפיה.
להכניס לתנור החם, לאפיה קצרה, בין 12-14 דקות, אנא מכם, אל תשאירו אותם לבד, הם עדינים ורגישים.
חשוב שישארו בהירים ורק מעט זהובים בבסיסם.
*הכנה ביתית של אבקת סוכר : במטחנת תבלינים או בבלנדר חזק, טחנו היטב סוכר קוקוס או סוכר דמררה אורגני לידי אבקה דקה.
היי נראה מעולה! במה אפשר להחליף את הקמח אורז/סויה?