כדורי סלק פצצות חלבון צמחי – סטייל כדורי עוף, טבעוניים וללא גלוטן
כדורי סלק
סטייל כדורי עוף
כדורים שהם כמו פינגר פוד – עיגולי פצצות חלבון
הכנתי אותם ללא שום תוספת קמח
והם ללא גלוטן
הם כן טבעוניים
אפויים בתנור עם טיפה של שמן זית
הפרופיל הגבוה והחיובי שלהם שונה כל כך מכל קציצה טבעונית ממרכיבי איכות אחרת שהכרתם וניסיתם
נסו יש פה מעוף.
מתכון קל וטעים.
כדררו אותם עיגולים קטנים וחמודים.
וקיבלתם ארוחת חלבון צמחי מ ו ש ל ם.
יש לא מעט מתכונים ששיתפתי אתכם בשנה האחרונה, שיש בהם את אבקת או פתיתי הפסיליום.
מה זה הפיסליום?
אבקה או פתיתים, ככה ניתן למצוא אותם בחנויות הטבע, המופקים מצמח הלחך – הוא הפלנטגו.
הפסיליום, בעצם, הם סיבים תזונתיים, שיעילותם ותרומתם טובה למערכת העיכול, תמיכה בירידה במשקל, בהורדת סוכר וכולסטרול ועוד.
למה לנו? הפסיליום נותן גוף, אוריריות, רכות, אלסטיות, מפתיעה ומדהימה.

כדורי סלק פצצות חלבון צמחי – סטייל כדורי עוף, טבעוניים וללא גלוטן

לסרטון הכנת הכדורי הסלק לחצו על הקישור הבא: איך הכנתי את כדורי האושר הסגלגלים הללו
המתכון:
מה צריך?

200 גרם טופו מוצק
400 גרם גרגירי חומוס מבושלים ורכים מאד
סלק גדול טרי וקלוף
1 כף אבקת פסיליום
1 בצל בינוני
תבלינים: פלפל טחון טרי, מלח עשבים וכל מה שאתם אוהבים
טיפה ש שמן זית, לשימון נייר האפייה והידיים

איך מכינים?
את הסלק והטופו תחתכו לחתיכות שיהיה נוח לטחון.
טוחנים הכל חוץ מאבקת הפסיליום במעבד מזון או בלנדר חזק, תציצו בסרטון לראות בדיוק את סמיכות הבלילה הרצויה.
מעבירים לקערה ומוסיפים אבקת פסיליום, מערבבים טוב טוב טוב, מכסים למנוחה קלה 10 דקות פלוס מינוס.
מדליקים תנור ל 180 מעלות.
מארגנים תבנית עם נייר אפייה וטיפה שמן זית למניעת הדבקה.
מכדררים כדורים קטנים וחמודים בידיים משומנות שמן זית.
מכניסים לאפייה – תלוי גודל – אפיתי 21 דקות שיהיו מוצקים מעט זהובים ומספיק אפויים
לבדוק לפני שמוציאים! מותר לטעום אחד…
תכינו מטבל שווה – ויש פה ארוחה קלילה !
אני הכנתי מטבל מגבינת סויה שהכנתי – תענוג!!!
הנה המתכון עבורה: גבינת סויה ביתית
ממליצה בחום להתנסות בהכנת גבינת סויה ביתית – פעם פעמיים וזה ירוץ, המתכון הזה יהפוך לבן בית : לסרטון הכנת הגבינה