

געגועים הם לפעמים, גם כאלה.
מנה סינית.
חמוצה מתוקה.
חגיגית.
ותכלס, פשוטה וקלה להכנה, אך עדיין היא מסוג אלה ששמורות כן לארוחה חגיגית.
כדורי טופו – עוף, עדינים עדינים, רכים וענניים. כל כך.
המנה טבעונית, צבעונית, משמחת, נטולת גלוטן, מלאת טעמים, ומתאימה לחג גם, למי שאוכל סויה – טופו.


כדורי 'עוף' טבעוניים – ברוטב חמוץ מתוק, אננס קשיו ושאר ירקות – ללא גלוטן
המתכון:
המצרכים:
לכדורי ׳העוף׳:
400 גרם טופו קשה טופו, שטוף, לסחוט את הנוזלים, ליבש בעזרת מגבת נייר, היטב היטב
1/2 כפית אבקת שום
1/3 כפית אבקת ג’ינג’ר מיובש
1 כפית מלח עשבים
מעט פתיתי צ׳ילי
1/4-1/2 כוס מים
לתבשיל:
1 כוס אננס טרי, קלוף, פרוס וחתוך למשולשים קטנים (אפשר מצנצנת או קפוא)
1 חציל קטן חתוך לקוביות
2 מקלות סלרי, לפרוס דק
5-6 תירס גמדי טרי, לחתוך לרבעים(אופציונלי)
פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות
פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות
4-5 בצלים ירוקים, כולל הלבן, פרוסים גס לחתיכות אלכסניות
צ'ילי קטן לאוהבי החריף, פרוס דק לעיגולים
1/2 כוס קשיו טבעי, קלוי קלות במחבת ללא שמן
1 כוס מים +
1 כף כוסברה קצוצה
1 כפית שום כתוש
1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש גם כמו השום
2-3 כפות קורנפלור
3 כפות רוטב סויה
1 כף סירופ מייפל או סילאן טבעי
1 כף חומץ יין לבן/חומץ רגיל (לא תפוחים)
אופן ההכנה:
נתחיל עם הכנת הכדורים.
נחמם תנור ל 190 מעלות, נרפד תבנית גדולה בנייר אפיה אקולוגי.
נבקע את הטופו שטופל מבעוד מועד, לפיסות גדולות, נטחן אותו, במעבד מזון עם התבלינים ומעט מים – נוסיף בהדרגה, רק עד שהטופו מתכדרר לו לכדור.
נכין עיגולים עיגולים קטנים וחמודים.
נעביר לתבנית, נטפטף שמן זית, זה חשוב מאד, למרקם הסופי של החמדמודים הללו.
נאפה עד הזהבה יפה.
נוציא להתייצבות.
בינתיים,
בסיר שטוח ומספיק גדול, להוסיף שמן זית, ואת קוביות החציל ולהזהיב יפה יפה, להוציא לצלחת, להוסיף עוד טיפה שמן ולטגן את הבצל הסגול, הפלפלים והסלרי, עד ריכוך קל.
להוסיף שום, ג’ינג’ר, את החלקים הלבנים של הבצל ירוק, להקפיץ קלות ולהוסיף את האננס ואת התירס הגמדי, אם בחרתם שיהיה חלק מהמנה. להחזיר לסיר את קוביות החציל שטיגנו ראשונים.
בצנצנת נשקשק מים+קורנפלור+המתקה+סויה+חומץ
להוסיף ולבשל על אש בינונית, עד שהרוטב מסמיך וניהיה יפה יפה ומבריק. אפשר להוסיף מעט מים, אם צריך.
להוסיף את הבצל הירוק, לטעום ולתקן טעמים.
להוסיף את כדורי ה׳עוף׳ בזהירות לסיר.
לכבות את האש.
להגיש עם אורז מאודה, אטריות זכוכית או אורז, לקשט בקשיו, כוסברה קצוצה.
ב ת א ב ו ן !
*אפשר להכין את הכדורים מראש, את התבשיל עצמו מראש, לחבר ולחמם יחד לפני ההגשה היפה כמובן.
**אפשר להוסיף, פטריות, נבטים…בשלב של החזרת החציל
*** אם השתמשתם באננס מצנצנת או שימורים שימרו את הנוזלים והמירו אותם במקום מים, יאמי ומתקתק, למי שאוהב את חיזוק הטעם הזה.
